Programların uyguna lisans işlemleri nasıl yapılıyor?

firatbtw

Decapat
Daha fazla  
Herkese selam, şimdi bazı webmaster forumlarında Adobe Creative Cloud vb. lisanslar çok uygun fiyata satılıyor. Benim anlamadığım bunlar nasıl bu kadar uyguna satıyor? Benim tahminim bir kişi - bu öğretmen olabilir - bir sınıf açıyor ve bu sınıfa ücretsiz bir şekilde birilerini ekliyor aslında o ekledikleri lisansları sattığı kişiler oluyor ve bu yüzden uyguna satıyor olabilir mi? Böylece kendi satın aldığı fiyatı çıkarıp kâr elde etmiş oluyor. Konuyu açma sebebim bu işlemlerin bir zararı var mı? Sonuç olarak bir lisans veya sınıf üzerinden gittiği için bir sıkıntısı vs. olur mu? Bilen arkadaşlarımız bilgilendirirse sevinirim.

Genellikle çalıntı kartlardan alınan lisanslar var. Cihazlardan kopyalanan lisanslar da var.

Ama en yaygını dediğiniz gibi toplu iş lisansı alıp kullanıcılara vermeleri. Örneğin Office için 1000 bilgisayarlık lisans alıp dağıtıyorlar.

Aklıma hiç çalıntı kart muhabbeti gelmedi. Gerçekten bu da olabilir ama benim dediğim sanki daha mantıklı ve zararsız olanı tabii şöyle bir şey var benim dediğim gibi sınıf açabiliyorlar mı? Kart muhabbetine hiç girmek istemem ama maalesef biz bilemiyoruz ki onu nasıl yapacağız acaba

Evet sınıf olur işyeri olur bu şekilde toplu lisans alabiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…