Projem İçin Arada Kaldım

Shadowslayer

Kilopat
Makaleler
2
Yıllardır hayranı olduğum ve hala severek takip ettiğim bir oyun var. Çoğu insan bu oyun için hayran oyunu yani fan game denilen oyunları yapıyordu. Bende "Neden olmasın?" dedim ve bir oyun yapmayı kafaya taktım. Oyunun ana maddelerini yani karakter mekan gibi şeyleri düşünüp belirledim. Fakat bunların hepsini bir araya topladığımda, böyle bir oyunun sıradan bir hayran oyunu olmaktan çıktığını ve devasa bir indie oyuna döndüğünü gördüm. Ki zaten belli bir zaman sonra oyun hayran oyunu olmaktan çıkıyor, kendi hikayesini oluşturuyor. Oynayan insana bile bunun sadece sıradan bir hayran oyunu olduğunu unutturup orijinal bir oyun olduğunu düşündürecek cinsten.

Ve ben de oyunun hikayesini ve karakterleri değiştirip kendi oyunumu yapmayı düşündüm. Fakat aklıma "Ya oynanmazsa? Ya bütün emeklerim boşa giderse?" gibi sorular geldi. Eğer bir hayran oyunu olarak yayınlasam en azından gerçek oyunun topluluğunun haberi olur ve ordan oyuncu çekebilirim.

Fakat bu da riskli çünkü oyun bir süre sonra kendi yoluna giriyor ve insanların "Bu oyunun asıl oyunla alakası bile yok" demesinden korkuyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Arada kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı