preonn
Hectopat
Daha fazla
Muadillerine kıyasla geliştirdim. Var olan bi programı kullanımı zor yada zaman kaybediyor diye kullanılmıyorsa daha iyisi olabilir mantığı ile hareket ettim. Pazarlama olayı apayrı bir dünya olduğu için çok fazla zorlandım. Herkes kendi işini yapmalı ben program geliştiririm pazarlamacı sarmalı. Son kullanıcılara ise 2500 ile 4000 TL arasında ne tutturursam diye sattım ama satış için ayrı bir ekip zaman imkan deneyim gerekiyor bunu anladım20 bin tl direkt dağıtıcının ve kaynak kodlarının ona geçmesi için çok komik bir rakam.Hele ki 33 kullanıcısı olan(yani denenmiş,aktif kullanılan)bir program için.Ben arkadaşın yerinde olsam çok daha yüksek fiyatlar isterdim.Tabi önemli olan sattığınız kişilere ömür boyu lisansı ne kadardan verdiğiniz.Onu öğrenirsek fiyat belirlemek daha kolay olur.
Büyük şirketler bence de almaz. Fakat ufak yazılım şirketleri, ya da bu işle uğraşan bireysel kişiler sizden alıp pazarlamak isteyebilir. Onlara da şu ana kadar ne kadar sürede, ne kadar para kazandınız bu uygulamadan. O şekilde hesaplayarak satabilirsiniz. Ya da ne kadar sürede bir satıyorsunuz. Aktif satışı var mı? Bunlar önemli sorular fiyat belirlemek için. Çok komplike bir program değil. Ama işe yarayan ve bir orta işletmenin kullanabileceği. Benim tabirimle görüntüsü küçük, yardımı büyük bir proje. Lazım olsa edinir miydim. Muhtemelen lazım olsaydı böyle bir şey alırdım.
Lisanslama için sunucu falan kiralamadım. Program açılırken CPU numaradını okuyor kaydedilmişse doğruluğunu yapıyor doğruysa açılıyor. Yanlışsa yada kaydedilmemiise pasif olarak açılıyor. Kopyalamanın bu şekilde önüne geçtim. Ama tabi abonelik olarak daha iyi bir hale getirilebilir ben sınırsız olarak satış yaptım çünküAnladım hocam, yazılım firmasının bunu alıp pazarlayacağını sanmam ama belki reklamcı-pazarlamacı ilgilenen şirketler vardır. Genelde 4-5 kişilik çağrı merkezi kurup hedef kitleye ellerindeki hizmetleri pazarlayan firmalar mevcut. Elimde firma verileri mevcut, isterseniz paylaşabilirim. Bende benzer bir yoldayımşu an aynı sizin gibi pazarlama kısmındayım ve fiyat, hedef kitle vs. konularında aşırı takıldım.
Sıfırdan bir abonelik sistemi kuruyorum da acaba siz Lisanslama için sunucu kullanıyor musunuz, yoksa karşı taraftan CPU ID verisi çekip uygulamaya entegre ederek mi veriyorsunuz.