Ana programın bulunduğu klasöreC#'da Form uygulaması yapıyorum ve projeye.exe
uzantılı bir program gömüp butona basınca çalışmasını istiyorum. Resource klasörü ile denedim fakat doğru kodu bulamadım.
*.exe
uzantılı programı kurup, ShellExecute yani Process.Start ile çalıştırabilirsiniz.Ana programın bulunduğu klasöreC#'da Form uygulaması yapıyorum ve projeye.exe
uzantılı bir program gömüp butona basınca çalışmasını istiyorum. Resource klasörü ile denedim fakat doğru kodu bulamadım.
*.exe
uzantılı programı kurup, ShellExecute yani Process.Start ile çalıştırabilirsiniz.Ana programın bulunduğu klasöre*.exe
uzantılı programı kurup, ShellExecute yani Process.Start ile çalıştırabilirsiniz.
.exe
Uzantılı programı forma gömmem lazım. Yaptığım proje bitince sadece .exe
halini kullanacağım çünkü.Buradaki kaynak kodlarına göz atabilirsin..exe
Uzantılı programı forma gömmem lazım. Yaptığım proje bitince sadece.exe
halini kullanacağım çünkü.
Maalesef bütün kodlarda hata verdi. Resource klasörüne programı atsam kod ile nasıl çalıştırabilirim programı?Buradaki kaynak kodlarına göz atabilirsin.
![]()
Embedding an external executable inside a C# program
How do I embed an external executable inside my C# Windows Forms application? Edit: I need to embed it because it's an external free console application (made in C++) from which I read the output ...stackoverflow.com
*.exe
dosyasını Resource içinde tutmak mantıklı değil. Onun dışında, yani proje *.exe
dosyasının yanında bir klasör oluşturup içine farklı *.exe
dosyası koyabilirsiniz. Veya aynı dizin içinde olabilirler.Ana programın bulunduğu klasöre *.exe uzantılı programı kurup, ShellExecute yani Process.Start ile çalıştırabilirsiniz.
@Fullpointer @Roines İkinizin de dediği gibi *.exe dosyasını klasöre koyup Process.Start ile çalıştıracağım.Onun dışında, yani proje *.exe dosyasının yanında bir klasör oluşturup içine farklı *.exe dosyası koyabilirsiniz. Veya aynı dizin içinde olabilirler.
C++'da da öyle ama C# çok deneyimlemediğim için yazmadım, siz doğrulamış oldunuz.Mantıklı bir yaklaşım değil. Projenin Resource kısmı, görsel, müzik, logo vb. şeyler için kullanılır.
Bir*.exe
dosyasını Resource içinde tutmak mantıklı değil. Onun dışında, yani proje*.exe
dosyasının yanında bir klasör oluşturup içine farklı*.exe
dosyası koyabilirsiniz. Veya aynı dizin içinde olabilirler.
Bunun dışında eğer her 2 programı siz yazdıysanız kodlarını tek program içinde birleştirebilirsiniz.
Process.Start()
yapmayın.File.Exists()
metotu ile *.exe
dosyasının olup olmadığını denetleyin. Bu sayede eğer program yoksa dosya konumu içinde programınız çökmeyecektir. Onun yerine "program bulunamadı" gibi bir uyarı verebilirsiniz.if (File.Exists("dosya.exe")) {
Process.Start("dosya.exe");
}else {
MessageBox.Show("Dosya bulunamadı.");
}
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.