Prosesörler nasıl kullanılır?

erdem53426

Hectopat
Amfim Blackstar ID:Core 10 V3 içinde bazı efektler vs. olduğunu biliyorum fakat çoğu zaman istediğim tonu yakalayamıyorum, bu yüzden bir prosesör almaya karar verdim. Ama prosesör alırsam ses çıkışını da dışarı vermek istiyorum, kulaklıka çalmak istemiyorum. Ama sanırım amfim buna uygun değil. O yüzden ne yapsam bilemedim. Yeni bir amfi almak zorunda mıyım? Yoksa daha alternatif bir şey var mı?

Amfim Blackstar ID:Core 10 V3 içinde bazı efektler vs. olduğunu biliyorum fakat çoğu zaman istediğim tonu yakalayamıyorum, bu yüzden bir prosesör almaya karar verdim. Ama prosesör alırsam ses çıkışını da dışarı vermek istiyorum, kulaklıka çalmak istemiyorum. Ama sanırım amfim buna uygun değil. O yüzden ne yapsam bilemedim. Yeni bir amfi almak zorunda mıyım? Yoksa daha alternatif bir şey var mı?
Kullandığınız Blackstar zaten üzerinde 3" iki tane speakeri olan modellemeli bir prossesör. Yani Sizin şu anda alıp kurmayı düşündüğünüz sistemin hepsi bir kutu içinde duruyor.

İstediğiniz tonu yakalayamamak meselesini biraz konuşmak lazım.
1-) "Ton" dediğinizde beklentiniz nedir?
2-) Ne kadar süredir gitar çalıyorsunuz?

Kullandığınız Blackstar zaten üzerinde 3" iki tane speakeri olan modellemeli bir prossesör. Yani Sizin şu anda alıp kurmayı düşündüğünüz sistemin hepsi bir kutu içinde duruyor.

İstediğiniz tonu yakalayamamak meselesini biraz konuşmak lazım.
1-) "Ton" dediğinizde beklentiniz nedir?
2-) Ne kadar süredir gitar çalıyorsunuz?

Yaklaşık 4-5 aydır çalıyorum. Tondan beklentim de istediğim sanatçılara olabildiğince yakın bir ton. Blackstar'ın uygulamasında ne kadar kurcalasam da istediğim tonları yapamadım. İnternetten de insanların hazırladığı tonları ayarlayıp denedim ama yine de tatmin etmedi pek.

Yaklaşık 4-5 aydır çalıyorum. Tondan beklentim de istediğim sanatçılara olabildiğince yakın bir ton. Blackstar'ın uygulamasında ne kadar kurcalasam da istediğim tonları yapamadım. İnternetten de insanların hazırladığı tonları ayarlayıp denedim ama yine de tatmin etmedi pek.
Öncelikle gitara ve çalımınıza hakim olmanız gerekiyor. Tonun %80 i sizin çalım kabiliyetiniz, geri kalanı ise ekipmandır. 4-5 ay duyduğunuz tonlara ulaşabilmenize yeterli bir süre değil.

Elinizdeki amfi (ben sevmesem de) her şey için yeterli. Prossesör aldığınızdada sonuç aynı olacak. Hatta, önünüze bizzar K.HAMMET in kendi kullandığı gitar ve ekipmanını koysak yine yakın ton üretemezsiniz şu aşamada.

Sabırlı olun ve çalımınızı geliştirmeye bakın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı