Protein tozu önerisi

25Kayra34

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 19 yaşındayım boyum 179 civarı kilom 65'lerde hedefim 75-80 olmak bunu beslenmeme ek protein tozuyla hızlandırabileceğimi düşünüyorum. Hangi protein tozunu almalıyım? Yerli ve en kaliteli HIQ ve Greezone varmış ama bilemedim hangisi iyidir parası önemli değil kaliteli güvenilir olsun. Ha bir de protein tozları zararlı mıdır? Uzun vadede bir riski var mıdır hastalık sahibi yapar mı ailem pek sıcak bakmıyor protein tozuna peynir altı suyundan yapılıyor desem de etki etmiyor sizden bilenlerden fikir almak istiyorum.
Önceden 3-4 ay kadar spor yaptım yurtta kaldığım dönemde 50 kilodan 65'e çıktım düzenli beslendiğim için şimdi iş hayatı işin içine girince düzensiz beslenmeye başladım haliyle bir yandan üniversite + iş birleşince düzensiz beslenmeye başladım. İşten ayrıldım zaten son 3 günüm kaldı spora yeterli vakti harcayabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 19 yaşındayım boyum 179 civarı kilom 65'lerde hedefim 75-80 olmak bunu beslenmeme ek protein tozuyla hızlandırabileceğimi düşünüyorum. Hangi protein tozunu almalıyım? Yerli ve en kaliteli HIQ ve Greezone varmış ama bilemedim hangisi iyidir parası önemli değil kaliteli güvenilir olsun. Ha bir de protein tozları zararlı mıdır? Uzun vadede bir riski var mıdır hastalık sahibi yapar mı ailem pek sıcak bakmıyor protein tozuna peynir altı suyundan yapılıyor desem de etki etmiyor sizden bilenlerden fikir almak istiyorum.
Önceden 3-4 ay kadar spor yaptım yurtta kaldığım dönemde 50 kilodan 65'e çıktım düzenli beslendiğim için şimdi iş hayatı işin içine girince düzensiz beslenmeye başladım haliyle bir yandan üniversite + iş birleşince düzensiz beslenmeye başladım. İşten ayrıldım zaten son 3 günüm kaldı spora yeterli vakti harcayabilirim.

Arkadaşlar 19 yaşındayım boyum 179 civarı kilom 65'lerde hedefim 75-80 olmak bunu beslenmeme ek protein tozuyla hızlandırabileceğimi düşünüyorum. Hangi protein tozunu almalıyım? Yerli ve en kaliteli HIQ ve greezone varmış ama bilemedim hangisi iyidir parası önemli değil kaliteli güvenilir olsun. Ha bir de protein tozları zararlı mıdır? Uzun vadede bir riski var mıdır hastalık sahibi yapar mı ailem pek sıcak bakmıyor protein tozuna peynir altı suyundan yapılıyor desem de etki etmiyor sizden bilenlerden fikir almak istiyorum.

Hocam hiçbir protein tozu sizin kas gelişiminizi doğrudan arttıramaz. Ki Türkiye'deki hiçbir protein tozunun güvenilir olduğunun "tek bir kanıtı bile" yok. Hiçbir kanıt yok. Adamlar sadece özel laboratuvarlara kendi ürünlerini gönderip öyle test yaptırıyorlar ve protein oranı ortaya çıkıyor. Ya farklı bir kaliteli tozun ürününü gönderseler? Ya da özel bir ürünü? İçine aromalı un yollayıp göndermedikleri belli değil. Alacaksanız "Scitec" marka alabilirsiniz. Güzel ve kaliteli bir protein toz markasıdır, Türkiye menşei değil, zaten protein tozu konusunda olmasın da zaten. Proteini besinlerden kilonuz X 1.6g kadar alırsanız hiç protein tozuna ihtiyacınız kalmaz. Hepsi tamamen para tuzağı. (bigjoy, supplementler, mysupplement, Scitec, Grizzone, swiss) markalarını kullanmış birisi olarak söylüyorum.

Görür seni canavar yapar.
İçmediğin şeyi tavsiye etme. Protein tozunun amacını biliyormusun da canavar yapar diyorsun? Bilmeyenler için tanımını yapayım. Protein tozu sizin günlük alamadığınız protein'e yardımcı olarak peynir altı suyundan üretilmiş bir yan besindir. Yani bunu içince kaslı filan olmuyorsunuz. Belli bir miktar protein alma kapasiteniz var onu geçince zaten bu ürününde bir anlamı kalmıyor.

İçmediğin şeyi tavsiye etme. Protein tozunun amacını biliyormusun da canavar yapar diyorsun? Bilmeyenler için tanımını yapayım. Protein tozu sizin günlük alamadığınız protein'e yardımcı olarak peynir altı suyundan üretilmiş bir yan besindir. Yani bunu içince kaslı filan olmuyorsunuz. Belli bir miktar protein alma kapasiteniz var onu geçince zaten bu ürününde bir anlamı kalmıyor.
Protein tozuna laf etmişsin ama anladığım kadarıyla ya içmemişsin ya da yanlış içmişsin. Bu toz öyle basit bir yan besin değil, bildiğin hızlı şarj cihazı gibi. Normalde kasların yıkılıp kendini toparlaması günler sürer, protein tozu direkt o süreci hızlandırır, kaslarına resmen turbo takar. İçip yatarsan tabii ki hiçbir işe yaramaz, ama doğru antrenmanla içersen bırak güçlenmeyi, çivi gibi sert olursun.

"Protein fazlası işe yaramaz" demişsin, o fazlalık vücutta enerjiye dönüşüp seni daha da canavar yapıyor, haberin yok. Bunun bilimsel açıklamalarını bırakıyorum bir kenara; sokakta görsen, bu tozu içenle içmeyenin farkını anlaman bir saniye bile sürmez. O yüzden tozla dalga geçmeden önce bir dene, sonra tekrar konuşalım. Çünkü bu işler teoride değil, kas liflerinde çözülür.

Protein tozuna laf etmişsin ama anladığım kadarıyla ya içmemişsin ya da yanlış içmişsin. Bu toz öyle basit bir yan besin değil, bildiğin hızlı şarj cihazı gibi. Normalde kasların yıkılıp kendini toparlaması günler sürer, protein tozu direkt o süreci hızlandırır, kaslarına resmen Turbo takar. İçip yatarsan tabii ki hiçbir işe yaramaz, ama doğru antrenmanla içersen bırak güçlenmeyi, çivi gibi sert olursun.

"Protein fazlası işe yaramaz" demişsin, o fazlalık vücutta enerjiye dönüşüp seni daha da canavar yapıyor, haberin yok. Bunun bilimsel açıklamalarını bırakıyorum bir kenara; sokakta görsen, bu tozu içenle içmeyenin farkını anlaman bir saniye bile sürmez. O yüzden tozla dalga geçmeden önce bir dene, sonra tekrar konuşalım. Çünkü bu işler teoride değil, kas liflerinde çözülür.

Fazlası işe yaramaz diye bir şey söylemedim. Her insanın belirli bir protein alma kapasitesi var onu gün içerisinde alınca zaten bu ürüne gerek kalmıyor. Laf çarpıtmaya çalışmayın. Ayrıca bunun hiçbir bilimsel açıklaması filan yok. Yaz bakayım bilimsel açıklamasını. Google'dan Copy Paste yapma da.

Protein tozuna laf etmişsin ama anladığım kadarıyla ya içmemişsin ya da yanlış içmişsin. Bu toz öyle basit bir yan besin değil, bildiğin hızlı şarj cihazı gibi. Normalde kasların yıkılıp kendini toparlaması günler sürer, protein tozu direkt o süreci hızlandırır, kaslarına resmen Turbo takar. İçip yatarsan tabii ki hiçbir işe yaramaz, ama doğru antrenmanla içersen bırak güçlenmeyi, çivi gibi sert olursun.

Hocam proteinlerin bilimsel araştırmalara göre 1.6gdan sonra alınması herhangi bir fayda sağlamıyor. Protein tozlarının içindekinin protein olduğunun da bir kanıtı yok. O analizler özel laboratuvarlarda yapılıyor. Özel laboratuvara para verilmediğini veya farklı bir ürün yollanmadığını da kanıtlayamazsınız. Yurt dışı markaları için ayrı tabii. Aynı zamanda günlük protein ihtiyacınızı aldığınız zaman ekstra protein tozudur bilmem nedir herhangi bir fayda sağlamıyor. Size göre diyetin %100'ü proteinden oluşması lazım herhalde. Bu işin aslı karbonhidrat-protein dengesidir. Protein kilo X 1.6g kadar, yağ 50G altı kadar, karbonhidratta geri kalan kalori ihtiyacını karşılayacak kadar alınır.

Allah aşkına %80'i su olan ve yılda 4.5-5kg en fazla kazanabileceğin kas (günlük 12.5gr) sentezlemek için ne kadar proteine ihtiyacın olabilir hocam? Vücudun kendi ihtiyacı bile günlük kilo başına 1G kadar. Proteini fazla abartmamak lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı