Proterface makineyi zorluyor

Lnosmni

Hectopat
Yakın zamanda 3D yazicimi kalibre etmek için pronterface adlı uygulamayı indirdim ancak step motorlarına 40mm git diye emir veriyorum makine dibine kadar gidiyor motoru zorluyor. bunun sebebi nedir, bu konuda yardım eder misiniz?

Yakın zamanda 3D yazicimi kalibre etmek için Pronterface adlı uygulamayı indirdim ancak step motorlarına 40mm git diye emir veriyorum makine dibine kadar gidiyor motoru zorluyor. Bunun sebebi nedir, bu konuda yardım eder misiniz?
Step ayarından kaynaklı olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben bu şekilde ayarlıyorum. Siz de deneyin.

Tam olarak o şekilde değil. Mesela X ekseninde +50mm ilerlemesini istedin ve 80mm ye gitti. Bu durumda aşağıdaki linkte paylaşacağım siteye girip şu anki step per mm değerinizi daha sonrasında az önceki senaryodaki gibi eksende yapmasını istediğiniz hareketi (her eksen için ayrı ayrı olmak üzere mesela 50 diyerek) ve sizin ölçtüğünüz değeri gireceksiniz. Sonrasına aşağıda çıkan değeri yeni step per mm değeri olarak gireceksiniz.

Bir diğer örnek senaryo; şu anki step per mm ayarım 80 olsun. Birinci kutuya 80 yazacaksınız. 70 mm X ekseninde hareket et dediniz ve 90 mm hareket etti. İkinci kutuya 70 üçüncü kutuya 90 yazacaksınız. Bu durumda size 62.2 değeri çıkacak. Çıkan değeri pronterface terminaline "M92 X62.2" şeklinde yazacaksınız.

Bir uyarı eğer elinizdeki yazıcı herhangi bir markaya aitse diğer bir değişle toplama değilse servise göndermeniz veya bilen birine yaptırmanızı tavsiye ederim.

Toplama değil aldığım yerle iletişimdeyim ancak bir süredir e postalarıma cevam vermiyorlar yazıcıyı test etmek istiyorum acaba herşey doğru mu gidiyor ben 50mm git dediğimde fazla mı yoksa az mı gidiyor görmek istiyorum ancak yazıcının üzerinde deney yapmaya çalıştığımdada bu progamda makineyi zorluyor sonuna kadar gidip diş falan atlatıyor takır tukur ses geliyor makinadan

Uzun lafın kısası şuan yapmaya çalıştığım şey yazıcının ayarları düzgün mü değil mi bunu görmeye çalışmak.

Son düzenleme:
Bu kontrolü pronterface üzerinden yapmak zorunda değilsin. Bütün eksenleri sıfırlayıp ekran üzerinden komut vermen de pronterface üzerinden komut vermen ile aynı işi yapacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı