Proxmox ile aynı anda Hackintosh ve Windows çalıştırmak mümkün mü?

Daha fazla  
Proxmox ile aynı anda hem Hackintosh hem de Windows kullananlar görüyorum. Bir monitörde Hackintosh diğer monitörde Windows çalıştırıyorlar. Acaba deneyen var mı? Kurulum konusunda net bir kaynak bulamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hackintosh değil, ancak evde Proxmox üzerinde Windows 11 + 2 x Windows 10 + Kali + Ubuntu Desktop ve birkaç tane de Ubuntu Server çalışıyor. Ancak bağlantıyı uzak başka bir makineden yapıyorum. Browser üzerinden NoVNC ile ya da masaüstünden herhangi bir VNC istemcisi ile Linux makinelere bağlanılabiliyor. Windows makinelere de RDP ile bağlanıyorum.

Bende, evde çalışan bir thin mini-itx bilgisayar üzerinde, genellikle sunucu amaçlı kullanılıyor. O yüzden grafik ve ses işlerine çok ihtiyaç duymuyorum.

Bir sene kadar önce Nvidia PCIe passthrough desteği verdi, ve sanal makinelerden kartlar fiziki makineye bağlıymış gibi kullanılabiliyor. Yani teorik olarak, proxmox üzerinde çalışan sanal makinelerde çılgın ekran kartı isteyen oyunları oynamak da mümkün, ancak ben bunu hiç denemedim. Zaten kullandığım bilgisayar da dahili grafik arabilirimini kullanıyor.

Proxmox kurulumu ve konfigurasyonu oldukça kolay. Hackintosh kuranların videosu varsa ben de merak ettim, neler yapıyorlar.

"Craft Computing" ve "Techno Tim" youtube kanallarında proxmox üzerine birden fazla kaynak var, ancak en kolay yol yine proxmox dokümantasyonunu okumak gibi.

Craft Computing: https://www.youtube.com/channel/UCp3yVOm6A55nx65STpm3tXQ
Techno Tim: https://www.youtube.com/channel/UCOk-gHyjcWZNj3Br4oxwh0A

Konu hortlamış olacak ama gayet güzel çalışıyor. YouTube'da bununla iligili tonla video var. Ama en doğrusu Atosbik'in dediği gibi dokümantasyonu okumak olacaktır.

Türkçe olarak:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Proxmox üzerinde en güncel Hackintosh kurulumu ise:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videonun sonlarına doğru kurduğu OpenCore patcher ile tüm kaynağı Hackintosh'un kullanacağı şekilde ayarlıyor, ardından Geekbench testi yapıp sonucu gösteriyor. Mükemmel sonuç. Ben sadece harici ses kartımın olası latency probleminden dolayı tırsıp kuramadım. Yoksa kesin kurmuştum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı