PS 5 DualSense'yi tanımıyor

Serkan beyoy

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba. PS 5 DualSense kolu kendi başına sağ sola çekmesi nedeni ile önce cihazdan unutturup arkadan iğne ile sıfırlama işlemi yaptım. Sağlam çalışan 2. kola da aynısını yaptım. Shre ve PS tuşuna bastım mavi ışıklar yanıp sönmeye başladı cihaz tanımadı. Daha sonra kabloyu takmama rağmen cihaz kolları yine tanımadı. USB aygıtı olarak devam gibi bir kutucuk çıkıp kayboldu. İki kol da işlem yapmadığından cihazın içine giremiyorum. Bu sorunu yaşayan var mı? Daha önce forumda bu sorunun aynı yaşayan yazmış fakat cevap veren olmamış internette uzun süre aradım ancak bir çözüm bulan göremedim.

Çözüm için yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba. PS 5 DualSense kolu kendi başına sağ sola çekmesi nedeni ile önce cihazdan unutturup arkadan iğne ile sıfırlama işlemi yaptım. Sağlam çalışan 2. kola da aynısını yaptım. Shre ve PS tuşuna bastım mavi ışıklar yanıp sönmeye başladı cihaz tanımadı. Daha sonra kabloyu takmama rağmen cihaz kolları yine tanımadı. USB aygıtı olarak devam gibi bir kutucuk çıkıp kayboldu. İki kol da işlem yapmadığından cihazın içine giremiyorum. Bu sorunu yaşayan var mı? Daha önce forumda bu sorunun aynı yaşayan yazmış fakat cevap veren olmamış internette uzun süre aradım ancak bir çözüm bulan göremedim.

Çözüm için yardımcı olursanız sevinirim.

Takıyorsun tanımıyor eğer durum buysa kumandayla hareket ettirebiliyor musunuz? Bir ayar vardı onu açtıysanız kumandayla hareket ettirebilirsiniz ayarlara gidip oradan bleuthoot a bakın.

bütün tuşlara bastım :) Kapadım açtım . modemi kapadım açtım ne yaptıysam olmadı
Muhtemelen taktığınız USB kablosunda data özelliği yok veya arızalı. Başka bir kablo ile deneyin. Ayrıca bahsettiğiniz problem de "drift" sorunu olarak geçer, donanımsal bir problemdir yani boşu boşuna sıfırlamışsınız. Ancak tamirle mümkündür düzelmesi ve o da tekrarlayacaktır.

Konsola komut verecek kol yok. 2 kolu da tanımıyor.

Kumanda ile hareket dediğiniz TV kumandası mı?

TV kumandası için bir ayar bulunur PS4 - PS5'te sen açmamışsın boş ver.

Muhtemelen taktığınız USB kablosunda data özelliği yok veya arızalı. Başka bir kablo ile deneyin. Ayrıca bahsettiğiniz problem de "drift" sorunu olarak geçer, donanımsal bir problemdir yani boşu boşuna sıfırlamışsınız. Ancak tamirle mümkündür düzelmesi ve o da tekrarlayacaktır.

Bu arkadaşın dediği doğru aklıma gelmedi.

Kablo kendi kablosu diye hatırlıyorum ama emin değilim. Başka kablo ile de deneyeceğim. Öneriniz için teşekkür ederim. Macbook şarj kablosu olabilir mi?

Kablo kendi kablosu diye hatırlıyorum ama emin değilim. Başka kablo ile de deneyeceğim. Öneriniz için teşekkür ederim. Macbook şarj kablosu olabilir mi?
Şu an ben kendi PS5'imde diğer bir kontrolcüye yaptım sizin işlemi. Eğer kullanıcıya giriş yapmadıysanız yani PS5 ana ekranında değilseniz kontrolcüyü bağlamıyor. Sanırım probleminiz bu.

Bence safe mode'a girince kabloyla bağlayın diyor ya sanırım bir kere safe mode'da bağlarsanız düzelir gibi geliyor deneyebilirsiniz.

Güvenli modda bir işlem yapmadan kontrolcüyü kabloyla(çalıştığına emin olduğunuz) bağlayıp daha sonra güvenli moddan çıkın bakalım olacak mı.

Ek olarak olmazsa güvenli modda "Varsayılan ayarları yükle" seçeneği var, bu oyunları, kurulu olan şeyleri silmez ama ayarları sıfırlar. Bu ayarla kontrolcü ayarları da gideceği için baştan bağlamanızı isteyecek ancak uyarayım bütün ayarlar sıfırlanır.

Şu an ben kendi PS5'imde diğer bir kontrolcüye yaptım sizin işlemi. Eğer kullanıcıya giriş yapmadıysanız yani PS5 ana ekranında değilseniz kontrolcüyü bağlamıyor. Sanırım probleminiz bu.

Bence safe Mode'a girince kabloyla bağlayın diyor ya sanırım bir kere safe Mode'da bağlarsanız düzelir gibi geliyor deneyebilirsiniz.

Güvenli modda bir işlem yapmadan kontrolcüyü kabloyla(çalıştığına emin olduğunuz) bağlayıp daha sonra güvenli moddan çıkın bakalım olacak mı?

Ek olarak olmazsa güvenli modda "varsayılan ayarları yükle" seçeneği var, bu oyunları, kurulu olan şeyleri silmez ama ayarları sıfırlar. Bu ayarla kontrolcü ayarları da gideceği için baştan bağlamanızı isteyecek ancak uyarayım bütün ayarlar sıfırlanır.

Bende otomatik oturum aktif zaman kaybı seçmek falan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı