PS 5 vs Xbox X/S

hsnkc07

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, başlıkta da dediğim gibi fikirleriniz önemli ve kafam çok karıştı. Düşüncelerinizi belirtin, şu anda ASUS TUF Gaming F15 oyun laptopum var daha sonra bir hevesle 32 GB RAM yükselttim ama laptopta oyun keyfi çok iyi olmuyor maalesef. Laptopu satma kararı aldım ve yerine konsol almak istiyorum PS5 veya Xbox arasında gidip geliyorum, aşırı oyun oynayan birisi değilim ama müsait oldukça oyun oynarım. Kış aylarında özellikle işten güçten biraz daha fırsat buluyorum, boş zamanım oluyor.

Benim için önemli olan konu Türkçe oyunlar Game Pass'te Türkçe kaliteli çok oyun bulamadım veya göremedim PS Plus'da aynı sıkıntıyı yaşar mıyım? Alacağım konsolada monitör olarak maximum 2K bir monitör alabilirim, 4K için bütçem yok. İlerleyen zamanlarda bütçem olduğunda kendime güzel bir hem oyun hem de iş için bilgisayar toplamayı zaten düşünüyorum. Ama şu an için değil ondan dolayı Xbox'tan vazgeçsem mi bilmiyorum fikirleriniz önemli yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Oyun için her zaman önceliğiniz PC olsun derim. İleride eğer toplamayı düşünüyor iseniz Şimdi ucuza 2. el Series S ile idare edin derim. Ama PS tarafının özel oyunlarını oynamadı iseniz 2. el Temiz PS4 de güzel olacaktır. 4K cihazınız yok ise Series X ve PS5'e gereksiz para vermeyin derim.

Şimdi bir kere zaten TR dil desteği Xbox tarafında yani Game Pass'te çok az. Bu anlamda PS Plus, öncesinde de PS4 neslini dibine kadar oynayan biri değilseniz sizin için çok güzel bir nimet hem TR oyun çok fazla hem de çeşitlilik bol. PS5 ve Xbox'ta 30FPS oyun oynamayı seçeceğinizi sanmıyorum 60FPS moda aldığınızda da zaten 2K 60FPS verebiliyorlar o yüzden 4K olmasa da olur. İleride bir PC'ye geçme fikriniz varsa ve Game Pass'e bir göz gezdirdiğinizde kendinize has ben bunu oynarım dediğiniz oyun sayısı bir elin parmağını geçmiyorsa o zaman düşünmeden PS5 alabilirsiniz.

Evet hocam ileride kaliteli bir PC toplamayı düşünüyorum ama konsolu biraz deneyimledikten sonra özel oyunlarını hiç oynamadım ama şu anda PS5 gibi bir cihaz varken bütçeme uyuyorken PS4 alacağımı sanmıyorum hocam Series S de kafamı karıştırıyor hem klavye mouse desteği var Online FPS oyunlarınıda öyle hevesimi alırım laptoptan daha keyif verir diye düşünüyorum 4K monitörler TV'ler şu an çok aşırı pahalı ama 2K bir nebzede olsa bütçeme uyuyor 2K uygun olmaz mı hocam 120 Hz desteğide geldi PS5'e tam keyif alamaz mıyız?

Evet hocam cidden TR oyun sıkıntısı var Game Pass'te İngilizce oyunlarda anlıyorum ama insanın kendi dilinde oynaması daha keyifli oluyor bilmiyorum bu benim düşüncem çocukluk yıllarımızda sadece PS1 vardı hocam ondan sonra hiç konsol deneyimim olmadı özel oyunlarını filan hiç oynamadım oyunlarda genel olarak TR dile görselliğe bana keyif veriyor mu sıkıyor mu bunlara bakarım hocam FPS olaylarına çok takılmadım bu zamana kadar ama tabii ki akıcı olsun isterim şimdi 2K desteğide geldi 120 Hz oynanabiliyor diye biliyorum hocam Max 2K 60 FPS mi?

Son düzenleme:

Hocam o zaman sizi PS5 çok mutlu edecektir. PS5 aldığında PS4 de almış oluyorsun PS4 oyunlarını çalıştırıyor çünkü. 1080p, 2K ve 4KDE 120Hz oynanabiliyor. Max olarak en fazla PS5 4K 120FPS verebiliyor. 120FPS destekleyen oyunlar genelde rekabetçi oyunlar oluyor tabii özel oyunlarda bile örneğin GoW Ragnarok'ta 120FPS modu var bunların listesine bakabilirsiniz. Normal hikayeli oyunlarda da 60FPS artık stabil. Bu nesil 60FPS nesli yani gayet akıcı.

Teşekkür ederim hocam yardımınız fikirleriniz için.

Dediklerinize göre PS5 daha mantıklı olur. Hem oyun oynamak için vaktiniz kısıtlı hem de aradığınız oyunlar Türkçe. Sony oyunlarının çoğunda altyazı var hatta dublaj olanlar da var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…