PS One Raspberry Pi Zero Kasa Mod

sanliturk

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
ceh
Önceden de PS2 silver slim kasa almıştım bu kasa modu için yanlış yol çizdiğimden yapamamıştım. Amacım da 8-16 bit oyunları rahatlıkla oynayabilmek idi. PS Classic çıkınca ona kafa koymuştum ama o da 500-600 lira civarındaydı. Ayda yılda bir açacağım dekorasyon amaçlı bir cihaz için o kadar para vermek de istemedim bende böyle bir kasa modladım.
Maliyet olarak bir şey yok PS One'yi 50 liraya aldım, Raspberry'nin fiyatı da belli zaten. Onun harici 5-10 liralık kablo vesaire kullandım.
3349db42d7fb9fc.jpeg

Öncelikle komple anakartı söktüm. Sıcak hava tabancası ile arkadaki güç soketini ve öndeki memory card, kol soketlerini de söktüm. Kol soketleri ve memory card girişlerini hizalayarak silikon tabancası ile yapıştırdım.

Normalde öndeki kol girişlerini usbye çevirip raspberry'e bağlayıp orjinal kolları kullanabilirdim ama elimde kablosuz F710 olduğu için onlara hiç dokunmadım.

Arka portları 3D printer ile basacaktım. dc soket yerine micro usbye kalıp basıp oturtacaktım. onun yerine lehimleyerek Raspberry'e bağladım.

Görüntü portu beni çok uğraştırdı. Tam lanet olsun derken portun aslında kalıp içinde olduğunu farkedip portu söktüm. Raspberry'nin HDMI portunu zımparalayarak oraya oturtup yapıştırdım.

Tek sıkıntı power tuşu kaldı. Onu da Raspberry Pi Zero stok haliyle sadece reset tuşu bağlanabildiği için yapamadım. Aklımda USB kablosuna içeriden açma kapama tuşu ekleme fikri var.
İşletim sistemi olarak da tabii ki RetroPie kullandım.

Benim için keyifli bir gece projesi oldu. Saat 2'de başlayıp 4:30 civarında bitirdim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• 60181ecc432153e.jpeg
    60181ecc432153e.jpeg
    114 KB · Görüntüleme: 75
  • ca43f1f4dad8dce.jpeg
    ca43f1f4dad8dce.jpeg
    154,4 KB · Görüntüleme: 84
  • ccd7e885aa74f96.jpeg
    ccd7e885aa74f96.jpeg
    118 KB · Görüntüleme: 79
  • fdbaf11770f90e5.jpeg
    fdbaf11770f90e5.jpeg
    109 KB · Görüntüleme: 75
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı