PS Vita OLED vs LCD

Öyle değil aslında. iPhone X'ler de OLED ekrandı ve bazı kullanıcılar ekran yanması sorunundan şikayet ediyordu. Bende aynı şekilde iPhone X ile neredeyse aynı zamanda çıkmış olan OLED ekran Huawei Mate 20 Pro kullanıyorum. Bazı yerlere baktığımda bazı kullanıcıların ekran yanması sorunundan şikayet ettiğini görüyorum. Bende olmadı ancak olabilir de. Özellikle gittiğin telefoncunun panel değiştiğinde taktığı yan sanayi panel bu ihtimali arttırıyor.

İlla eski model bir OLED olma zorunluluğu yok zaten ayrıca iPhone X in günümüz göre o kadar yeni olduğu söylenemez.

Öyle değil aslında. iPhone X'ler de OLED ekrandı ve bazı kullanıcılar ekran yanması sorunundan şikayet ediyordu. Bende aynı şekilde iPhone X ile neredeyse aynı zamanda çıkmış olan OLED ekran Huawei Mate 20 Pro kullanıyorum. Bazı yerlere baktığımda bazı kullanıcıların ekran yanması sorunundan şikayet ettiğini görüyorum. Bende olmadı ancak olabilir de. Özellikle gittiğin telefoncunun panel değiştiğinde taktığı yan sanayi panel bu ihtimali arttırıyor.
@Taptic hocam bilgili birine benziyorsunuz bu konular hakkında. Dediğim şey konusunda ne düşünüyorsunuz? Cihazdan cihaza değişiyor olabilir mi? Çünkü bazı OLED ekran kullanıcılarından olmamasına rağmen bazı kullanıcılar da bu sorundan şikayet etmişler. Şans işi gibi bir şey olabilir mi?

İlla eski model bir OLED olma zorunluluğu yok zaten ayrıca iPhone X in günümüz göre o kadar yeni olduğu söylenemez.
Aynı şekilde kendi kullandığım Mate 20 Pro'da iPhone X dönemlerinde çıktı. Yine aynı şikayetler şuan kullandığım telefonda da vardı. Yani bazı kullanıcılar sorunsuz kullanırken bazı kullanıcılar bundan şikayet ediyor.

@328914 Mate 20 Pro ekranını Sharp ve JDI üretmiş, iPhone X'in ise Samsung. Samsung zaten o dönem kendi cihazlarında da benzer sorunlar yaşıyordu. Donanım dışında bir de yazılımsal olarak OLED ekranların tarama çözümü ortaya çıktı. Markaya ve ürüne göre firmalar belirli aralıklarla ekran tazeleme ve piksel kaydırmaya başladılar ki yük azalsın ve yanma olayı mümkün olduğunca ertelensin. Eninde sonunda OLED ekranlar sorun yaşamaya müsaitler ama ekonomik ömürlerini artık güncel çözümlerle atlatır hale geldiler. Uzun vadeli olarak ben güncel OLED'lere güvenmezdim.

@328914 Mate 20 Pro ekranını Sharp ve JDI üretmiş, iPhone X'in ise Samsung. Samsung zaten o dönem kendi cihazlarında da benzer sorunlar yaşıyordu. Donanım dışında bir de yazılımsal olarak OLED ekranların tarama çözümü ortaya çıktı. Markaya ve ürüne göre firmalar belirli aralıklarla ekran tazeleme ve piksel kaydırmaya başladılar ki yük azalsın ve yanma olayı mümkün olduğunca ertelensin. Eninde sonunda OLED ekranlar sorun yaşamaya müsaitler ama ekonomik ömürlerini artık güncel çözümlerle atlatır hale geldiler. Uzun vadeli olarak ben güncel OLED'lere güvenmezdim.
Hocam çok teşekkür ediyorum. Konu dışına çıkacak birde ancak yan sanayi olan bir OLED panelle, Sharp&JDI'nin ürettiği OLED panelin bir farkı olur mu? Aynı zamanda telefonun ekran çözünürlüğünü etkiler mi?

Hocam CFW şöyle açıklayayım.
Hani biz istediğimiz özellikler yok diye Android 10 olan bir telefona 13 kurmak için ROM yükleriz ya, onun gibi bir şey. Vita üzerine yeni özellikler eklemek için yapılan üçüncü parti yazılım gibi bir şey. İçindeki oyunlar korsan büyük ihtimalle CFW kullanılarak alınmış. Özel donanım yazılımı diye geçiyor.
Özel donanım yazılımı https://g.co/kgs/LonJTX

Son düzenleme:
@Taptic OLED ve LCD ekran farkını göstermen ve bunu detaylandırmak güzel olmuş ama hiç kimse 1 detayı konuşmamış, sadece ekranlar değil modeller de farklı.

PS Vita modelleri:

• PS Vita 1000 yani fat.
  • PS Vita 2000 yani Slim.
PS Vita fat:

IMG_1643.jpeg

PS Vita fat. OLED bir ekran paneline alüminyum bir şasiye sahiptir, Slim modeline göre kalındır ama ele güzel oturur.
PS Vita Slim:

IMG_1645.jpeg

LCD panel, daha ince ve daha şık görünen bir tasarım ve elbette cihazı daha kolay CFW yapmamıza olanak veren 1GB hafıza ile geliyor.

Slim modeli almalı, üretimi 2016 gibi durduğu için bozulma riski daha düşük.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı