PS2 nasıl değerlendirilir?

Measterpo

Centipat
Makaleler
2
Arkadaşlar, elimde çok önceden bir heves ile alıp oynamadığım (2014-2015 arası oynadım sadece.) PS2 Fat kasa ve 2 adet kol var, sorunsuz çalışıyor. Bunu nasıl değerlendirebilirim? CD'leri vardı fakat kullanılmadığı için arada kaynayıp çöpe atılmış muhtemelen. İnternetten oyun indirip yüklemem mümkün mü ya da CD'leri halen satılıyor mu? Monitöre bağlanabilir mi? Yahut sizin öneriniz var mı? Ne yapabilirim bu PS2 ile?

Arkadaşlar, elimde çok önceden bir heves ile alıp oynamadığım (2014-2015 arası oynadım sadece.) PS2 Fat kasa ve 2 adet kol var, sorunsuz çalışıyor. Bunu nasıl değerlendirebilirim? CD'leri vardı fakat kullanılmadığı için arada kaynayıp çöpe atılmış muhtemelen. İnternetten oyun indirip yüklemem mümkün mü ya da CD'leri halen satılıyor mu? Monitöre bağlanabilir mi? Yahut sizin öneriniz var mı? Ne yapabilirim bu PS2 ile?
Piyasası varsa değerlendirin. Piyasa fiyatına göre satabilirsiniz. Monitöre bağlanır ancak düşük çözünürlükte. PS2 günümüz standartlarına göre çok ama çok eski.

Hocam çip taktırırsınız. Oyunları indirip DVD'ye yazdırabilirsiniz. Eğer Slim olsaydı yeni yöntemle çipsiz bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Ha hocam unutmadan söyleyeyim HDMI dönüştürücü alarak yüksek görüntü kalitesinde oynayabilirsiniz.

Arkadaşlar, elimde çok önceden bir heves ile alıp oynamadığım (2014-2015 arası oynadım sadece.) PS2 fat kasa ve 2 adet kol var, sorunsuz çalışıyor. Bunu nasıl değerlendirebilirim? CD'leri vardı fakat kullanılmadığı için arada kaynayıp çöpe atılmış muhtemelen. İnternetten oyun indirip yüklemem mümkün mü ya da CD'leri halen satılıyor mu? Monitöre bağlanabilir mi? Yahut sizin öneriniz var mı? Ne yapabilirim bu PS2 ile?

Hocam PS1 emülatörü olarak kullanılabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam bazı oyunların ise hala gideri var bunlarla uğraşmam derseniz bekleyin değerlenir satarsınız.

Piyasası varsa değerlendirin. Piyasa fiyatına göre satabilirsiniz. Monitöre bağlanır ancak düşük çözünürlükte. PS2 günümüz standartlarına göre çok ama çok eski.
Satmayı düşünmüyorum hocam, bir işe yarar diye sormuştum.
Hocam çip taktırırsınız. Oyunları indirip DVD'ye yazdırabilirsiniz. Eğer Slim olsaydı yeni yöntemle çipsiz bir şekilde oynayabiliyorsunuz.
Çip taktırmak nasıl oluyor? Kendim yapabilir miyim? Açıklarsanız sevinirim.
Satma kalsın şarap gibi değerlenir.
Zaten satmayı pek düşünmüyorum hocam, kalsın, zararı yok.
Güzelce tozunu al ve kitaplığa veya güzel bir köşeye koy. Çok güzel dekor olur ondan.
Dekor olarak duruyor zaten hocam, sıkıldım belki bir şeyler yapılabilir diye sorayım dedim.
Bildiğim kadarıyla monitöre dönüştürücü yardımıyla bağlayabilirsiniz sıkıntısız bir şekilde. Orijinal CD'leri bulmak çok kolay olmasa bile PlayStation satan dükkanlar orijinal oyunları satabiliyor, oradan bakabilirsiniz.
Yakınlarımda satan yok hocam, eminim. PS2 oyunu için de uzaklara gitmek pek mantıklı durmuyor. Dönüştürücülere bakacağım.

Çip taktırmak nasıl oluyor? Kendim yapabilir miyim? Açıklarsanız sevinirim.
Hocam kendiniz yapamazsınız. İçini açıp çipi yerleştirmeniz falan lazım ayrıca çıkarırken lense zarar verebilirsiniz. Bu sebeple eğer çip taktıran bir yer bulabilirseniz orada taktırabilirsiniz. Biraz zor ama haberiniz olsun. Eğer isterseniz 1-2 tane DVD alın, oyunların ISO dosyalarını indirim. İndirirken bölge sürümüne dikkat edin. Daha sonra FreeDVDBoot uygulaması ile ISO'ların içine Patch atın. Sonra ImgBurner ile DVD'ye yazdırın. Yazma hızı 1x olsun.
Hocam isterseniz dememin sebebi FAT kasalarda çalışıp çalışmadığı henüz tam garanti değil.

Hocam kendiniz yapamazsınız. İçini açıp çipi yerleştirmeniz falan lazım ayrıca çıkarırken lense zarar verebilirsiniz. Bu sebeple eğer çip taktıran bir yer bulabilirseniz orada taktırabilirsiniz. Biraz zor ama haberiniz olsun. Eğer isterseniz 1-2 tane DVD alın, oyunların ISO dosyalarını indirim. İndirirken bölge sürümüne dikkat edin. Daha sonra FreeDVDBoot uygulaması ile ISO'ların içine Patch atın. Sonra ImgBurner ile DVD'ye yazdırın. Yazma hızı 1x olsun.
Hocam isterseniz dememin sebebi FAT kasalarda çalışıp çalışmadığı henüz tam garanti değil.
Anladım hocam, bununla uğraşmaya pek gerek yok anladığım kadarıyla, yaptırdıktan sonra oynayacağım da meçhul. CD olayına bakabilirim, güzel fikir gibi duruyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00