PS3 açılmıyor

bugra2941

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar olay bayramın 1.günü başıma geldi. Askerden yeni geldim PS3 yaklaşık 6 aydır hiç açılmıyordu hatta fişe bile takılı değildi. Neyse askerden gelir gelmez takıp açtım herhangi bir sıkıntı yoktu. Yaklaşık 2 hafta sonra bayramın 1.günü PC'nin hemen yanı başında durduğu için gözüm arada bir kayıyordu PS3'e. Sabahla PC'nin başında otururken PS3'ün kırmızı ışığı yanıyordu herhangi bir sıkıntı yoktu akşam eve geldiğim PC'nin başında gene bir gözüm kaydı bakayım dedim PS3'ün kırmızı ışığı yanmıyordu ve herhangi tepki yoktu. Çıkardım güç kablosunu evin neredeyse bütün prizlerini dolaştım, tık yok konsolda. Hayır neredeyse 2 haftadır açmıyorum bile. Bildiğiniz konsol öldü. İnternetten araştırdığım kadarıyla bu sorunu gün kaynağının anakartındaki 2 tane beyaz potansiyometreyi yaklaşık 10 derecelik bir açıyla saat yönünün tersine çevirenler ve işe yarayanlar olmuş. Denedim, tık yok hala yok. Elimde voltmetre olmadığı için DC çıkışını ölçemedim. Var mı bir tavsiyesiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrik PS3 güç kablosunu değiştirip deneyiniz. Gene sorun devam ederse PS3 içinde güş elektrik kablosunun girdiği bölüm kartı yanmıştır. Tahmin ediyorum sadece. Eğer yanmışsa değişmesi gerekir onun. Bilen tanıdık tamir yapanlara baktırın.

Elektrik PS3 güç kablosunu değiştirip deneyiniz. Gene sorun devam ederse PS3 içinde güş elektrik kablosunun girdiği bölüm kartı yanmıştır. Tahmin ediyorum sadece. Eğer yanmışsa değişmesi gerekir onun. Bilen tanıdık tamir yapanlara baktırın.
Denedim hem orjinal kablo ile hemde yan sanayi kablo ile denedim ki ikiside sağlam çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı