PS3 fat kasa CPU aşırı ısınıyor

Rediron

Kilopat
Yer
İstanbul /Anadolu
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus VP249QGR 144Hz 1Ms IPS / Corsair Spec Delta Mod Panel 6 Fan RGB / Corsair VS650 Psu / Asus B450M Dragon / Asus Tuf RTX 3060 / AMD Ryzen 5 5600 / Arctic Freezer 34 Duo / GSkill 2x8 16GB 3200mhz / Adata SX8200 Pro 512GB / Seagate Barracuda 2TB / Logitech G29 + Shifter / Logitech G512 / HyperX Pulsefire Haste / SteelSeries Arctis Nova 1/ Windows 11 Pro / Türknet Fiber 1000Mbps / PS2 / PS3 / PS4
İyi sosyaller. PS3 fat kasa cihaza sahibim. Yaklaşık 1 yıl önce cihazı sökmüştüm ve elimdeki eski (2-3 yıllık) wipaste macunla termal macunu değiştirmiştim. 1 sene böyle gitti, GPU hep CPU'ya göre daha soğuk olacak şekilde çalışıyordu. Oyun esnasında sıcaklık gösteren bir programım yok ama oyundan çıkıp irisman programına girince genelde 78 CPU, 67 GPU gibi değerler görüyordum.

Bugün RDR oynadım, oyunu kapadım Türkçe yama kurmaya uğraşırken CPU çok sıcak olduğu için kapatılacak uyarısı verdi. Hazır uyarı vermişken sökeyim dedim ve sıfır MX4 sürdüm. Ama alet şu anda boştayken (irisman programı içinde) CPU 82-83 derecelere ulaşıyor fakat GPU 60 derecelerde geziniyor.

1 kere daha uyarı geldi sıcaklıktan, kapatmak zorunda kaldım. CPU'yu bir türlü soğutamıyorum, macunu 2 kere sürdüm sıfırdan, ikisinde de sonuç aynı. Yorumunuz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Playstation 3 fat kasa zaten aşırı ısınan kronik bir model gpu ve cpu o derecelerde gezinmesi normal + yaz ayına girdik bunda yaz sıcaklarınında etkisi var kafanıza takmayın oynamaya devam edin

Yaz aylarında olduğu için normal. en kötü anakart yanabilir dikkat edin yine de.

Playstation 3 fat kasa zaten aşırı ısınan kronik bir model gpu ve cpu o derecelerde gezinmesi normal + yaz ayına girdik bunda yaz sıcaklarınında etkisi var kafanıza takmayın oynamaya devam edin
Yaz aylarında olduğu için normal. en kötü anakart yanabilir dikkat edin yine de.
Tamamdır, bugün sök-tak bıkkınlık geldi daha açasım yok, yarın biraz daha gözlemleyip yazarım.

Hocam bence fat kasa alınmaz çünkü bende de var yani 7 ay kullandım bozuldu daha açılmıyor alacaksanız PS4 alın derim. (RLOD olarak geçiyor)

Normal hocam ben kış ayında 80 derece gördüğümü hatırlıyorum. Yalnız haberiniz olsun fat kasa zaten kronik problemleri çok fazla olan bir model, bu kadar zorlarsanız bir gün konsolun size sarı ışık sürpriziyle karşılaşabilirsiniz.

Hocam bence fat kasa alınmaz çünkü bende de var yani 7 ay kullandım bozuldu daha açılmıyor alacaksanız PS4 alın derim. (RLOD olarak geçiyor)
Kendisiyle ilk çıktığı zamandan beri birlikteyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…