PS3 Kırmızı Işık Hatası

Suphelia

Kilopat
Merhabalar;
PS3'ü açtığım zaman kırmızı ışık hatası vermiyor ama oyunu 25 dk oynadığım zaman oyunun ortasında önce sarı sonra da kırmızı ışık yanıp sönüyör.
Bunun bir işlemci hatası olduğunu düşünmüyorum ama yine de bir yazıyım dedim.
Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazınızın içini açın. Temizleyin. Termal macunları yenileyin. Cihaz bu kadar ısınana kadar neredeydiniz?

PS3 aşırı ısındı uyarısı aldınız mı?

RLOD hatası CPU-ANAKART-GPU'dan kaynaklanır. Tamiri masraflıdır. Bu hata bir anda çıkmaz. Daha önce PS3 defalarca PS3 aşırı ısındı uyarısı verir. Ve sen o hataya rağmen oynamaya devam edersen cihaz kendini kapatır. Anakarttan dolayı arızalı ise tamiri yok. Aslında var ama çok uğraş verici. Sen yapamazsın. CPU yada GPU'dan kaynaklı olan hatalarda ise ünite değiştirilir. Tamiri 100 lira.

Son düzenleme:
Bu kolay kolay olan bir şey değil kırmızı ışık cihazın çok zor durum da olduğunu gösterir.

PS3 cihazım genelde 20 dk oynadıktan sonra 60-65 derece oluyor.
PS3 ün ısınmadan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ısı değerleri bence gayet iyi.
Bir de ekstra not ekliyim cihaz hfw li.
Hayır hiç cihaz aşırı ısındı uyarısı almadım .

HFW'li cihaza TempMON yükleyebiliyor musun? Oyun içi sıcaklık kaç derece? Hangi model PS3? CECH kodu ile belirtin. Oyunda fan sesi nasıl? Yüzde kaç? Görebiliyor musun? Yada fan çarpanı, 0.200x7 falan.

PS3 Modelim CECHJ04
Oyunda fan sesi gayet normal ve hiç ses çıkartmıyor yani ana menüdeki fan sesinin biraz fazlası.
TempMON yükleyebilirsem eğer size bilgi veririm.
Dediğim gibi 20 dk oynadıktan hemen sonra sıcaklık değerlerine baktığım zaman genelde 60-65 derece görünüyor.

65 derece ideal. HFW hakkında pek bilgim yok o yüzden bir şey diyemem ama HFW'de versiyon düşürme yok mu? Rogero Downgrader 3.55 falan çalışıyor mu acaba senin makinede? İnternetten biraz daha araştır.

HFW Sadece 4.84 de çalışıyor daha alt sürümlerde çalışmıyor diye biliyorum.
Bence cihazımın sorunu yazılımsal acaba HFW de mi bir problem var ?
4.84 den 3.55 'e düşürüp cfw kurabilir miyim ?
Şimdi 3.55 e düşürme programı indirdim PS3 de deneyeceğim.
İşlem tamamlandığında size bilgi vereceğim.

65 derece ideal. HFW hakkında pek bilgim yok o yüzden bir şey diyemem ama HFW'de versiyon düşürme yok mu? Rogero Downgrader 3.55 falan çalışıyor mu acaba senin makinede? İnternetten biraz daha araştır.
Maalesef 3.55'e düşürülemiyormuş.
Düşürmeye çalıştığımda 8002FB27 diye bir hata alıyorum.
Ayrıca Cihazın Brick olma şansı da yüksekmiş.
başka bir çözümü yok mudur gerçekten makineyi de yeni aldım bu makineyi satan adam da hiçbir sıkıntısı yok demişti.

Son düzenleme:
Konuyu hortlatıyorum ama, @Furkan17TR , hocam ben Playstation 3 arıyorum. İçine Linux yüklemek istiyorum. İşlemcisinin çok güçlü olduğu geçiyor, bir nevi süper bilgisayar yapmak istiyorum. 70₺'ye kırmızı ekranlı bir Playstation 3 gördüm sarı sitede. Isıtma yöntemiyle yapsam ve Linux yüklesem nasıl olur? Sizce bu işe girişmeli miyim? Oyun oynamayacağım.

Bunun için ayrı konu aç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…