PS3 termal macun kaç yılda bir yenilenmeli?

CHRİS W4LKER

Decapat
Arkadaşlar benim 1-1, 5 yıl önce aldığım yenilenmiş Super Slim kasa bir PS3'üm var. İlk aldığım da tertemizdi gayet iyiydi. Ama sanki ilk aldığım zamanlar gibi sessiz çalışmıyor. Fan sesi arada oyun oynarken birdenbire yükseliyor.(aşırı derecede yükselmiyor tabii) termal macunu bitiyor olabilir mi? Okuduğuma göre o termal macunların ömrü 4-5 yılmış sanırım. Benim aldığım PS3 yenilenmiş sonuçta termal macunu da yenilenmiştir diye düşünüyorum. Bir sıkıntısı var mı? Yok mu diye baktırmak için nereye götürebilirim? Doğru düzgün bir yer bilmiyorum ve çoğu yer artık dolandırıcı yalancılarla dolmuş. Bazıları açınca içini daha da çok zarar veriyor. Benim cihaza da zarar verirler diye korkuyorum. Birine baktırmalı mıyım yoksa termal macunun daha ömrü var mıdır? @Furkan17TR

Dediğiniz gibi yenilenmiş ürünse macunuda yenilemişlerdir diye düşünüyorum fan sesi gelebilir bence çok sıkıntı olmaz biraz daha bekle eğer çok atarsa fan sesi vb. götürebilirsin.

Hocam fan hızı artıyorsa çok büyük ihtimal sıcaklık artışındandır. Sıcaklık artışının sebebi de soğutmanın eskiye kıyasla aynı verimde çalışmamasındandır. Diğer ihtimaller çok düşük. Sen en iyisi termal macun değiştir, hiç olmadı fan temizliği yap.

Dediğiniz gibi yenilenmiş ürünse macunuda yenilemişlerdir diye düşünüyorum fan sesi gelebilir bence çok sıkıntı olmaz biraz daha bekle eğer çok atarsa fan sesi vb. götürebilirsin.
Yok hocam aşırı derece de artmıyor. Şöyle hafif bir ses artıyor 10-15 saniye sonra normale dönüyor.
Hocam nasıl yapıldığını hiç bilmiyorum hiç bilgim yok. İçini açarsam daha berbat ederim diye korkuyorum. Termal macun değiştirmeyi falan bilmiyorum. Eğer bir dükkana falan verirsem onlar da zarar verir diye korkuyorum.

Termal macunların tavsiye edilen değiştirilme aralığı 6 aydır (bildiğim kadarıyla). Kullanılan macunun kalitesi de buna etkendir. Kendiniz Arctic MX4 gibi bir macun alıp YT üzerinden sökme takma videoları izleyebilirsiniz. Benim hiç konsolum olmadı fakat her türlü konsolun sökme takma mod videolarını izliyorum. PS3 Slim yeni nesil konsollara göre çok daha rahat sökülüyor bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.

1-2 sene aralığında değiştirmek gayet ideal bence. Ek olarak cihazın içi tozda doluyor ondan dolayı da fan hızı yükseliyor olabilir.

Acaba aldığım satıcıya mı götürsem kontrol etmeleri için?

Mahallende veya oturduğun şehirde bu işleri sağlam yapan güvenilir bir dükkan bile yok mu?

Hocam slim değil super slim. Süper slimler çok hassas çok kolay zarar görebiliyor. Bu yüzden içini ben açamam korkarım.
Mahallende veya oturduğun şehirde bu işleri sağlam yapan güvenilir bir dükkan bile yok mu?
Varsa bile ben tanımıyorum, bilmiyorum.

Hocam Slim değil super Slim. Süper Slim'ler çok hassas çok kolay zarar görebiliyor. Bu yüzden içini ben açamam korkarım.

Varsa bile ben tanımıyorum, bilmiyorum.

Super Slim versiyonunu şu ana kadar hiç duymamıştım. Fakat şimdi izlediğim kadarıyla yine çok zorlu durmuyor.
Ek olarak genelde yabancı kanalları izlemeyi tercih ederim ama bu kanal da güzel açıklamış.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…