Merhaba Bugün sizlere PS3 uzerinden pkg uzantılı oyunlara nasıl yama yapılır anlatacağım. Yama yapmayı beyond Two Souls oyunu üzerinden anlatacağım.
İlk önce bu linkten yama dosyasını indiriyoruz.
İndirdikten sonra ZIP'in içindeki SKU.sdat dosyasını bulup FAT32 formatlı herhangi bir flash belleğe atıyoruz ardından PS3'e takıyoruz.
Ardından multiMAN programını açıp dosya yöneticisi kısmına giriyoruz.
PS3 root simgesine tıklayıp. "DEV_hdd0"'a giriyoruz. Oradan "game"
Oradan da yama yapacağımız oyunun kodunu bulup giriyoruz.
Bulmak için sırayla içlerini açıp resimlere bakarak hangi oyun olduğunu görebilirsiniz.
Bizim kullandığımız yama "USRDIR" klasörünün içine atılacak. O yüzden onun içine giriyoruz.
Girdikten sonra çıkan dosyaların içinden "SKU.sdat" dosyasına X sonra o deyip yeniden adlandırma yapıyoruz. Dosyanın adının son kısmına herhangi bir şey yazabilirsiniz. Örnek "SKU.sdat1" yapabilirsiniz. Böylece yama yapmak için değiştireceğimiz dosyanın yedeğini alıyoruz.
Ardından USB belleği açmak için gene PS3 root deyip "DEV_usb001" in içine giriyoruz. Bu yoksa "DEV_usb002" ye girin. Sonra Türkçe yama dosyası olan "SKU.sdat" dosyasına X sonra o diyoruz kopyala diyoruz.
Ardından sağdaki sekmede boş bir yere yuvarlak diyoruz sonra yapıştıra basıyoruz ben attığım için yapmadim.
Evet işlemler bu kadar bu anlattığım çoğu oyun için aynıdır indirdiğiniz yamada yama dosyasını nereye atacağınız yazar. Örneğin biz buraya attık.
"DEV_hdd0/game/NPUA81087/USRDIR"
İşlemler bittikten sonra multiMAN programını kapatıp direk oyuna girebilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür iyi oyunlar.
(Linkde herhangi bir sorun oluşursa yazabilirsiniz. Düzeltilir.)
Beyond two souls'un bu sürümünü indirmek istiyorsanız daha önce açtığım rehber konusunda bahsettim thanos Store adlı mağazadan indirebilirsiniz.
Bu konuda sizlere benim de kullandığım 2 adet ücretsiz mağazadan bahsetmek istiyorum. Mağazaların direkt indirme linkini en aşığıda bulabilirsiniz. İlk mağaza Thanos Store bu mağazada EU ve us olarak çoğu oyunu( PS3, PS2, PS1 ve PSP oyunları) bulabilirsiniz. Ve direkt mağaza içinden...