PS3 vs PS4

PS almaya karar verdim. Sadece PC'de olmayan Exclusive'leri oynayıp bırakacağım. PS3 alacaktım en başta. Sıfır bir modeli 6000 civarı buldum. Ama piyasada 8000'e kadar ikinci el PS4 modelleri de var. PS4'te oynamak istediğim oyunların remasterları ve Türkçe halleri varmış ama God of War'un PSP oyunları ve ilk iki oyunu yokmuş. İkisinin de birbirlerinde olmayan güzel oyunları var ama PS4'te daha az ve önünde sonunda PC'ye gelir (Bloodborne vs.) diye düşünüyorum. Sırf daha iyi performans ve Türkçe için 2K fiyata değer mi yoksa PS3 mü almalıyım? (anlayacak İngilizcem var tabii ama Türkçe oynamak bir başka)

Son düzenleyen: Moderatör:
Konsola yönelmemin sebebi zaten biraz o. Sadece bitirme niyetinde olsam büyük ihtimalle emülatörden hallederdim ama işte orijinal olsun, koleksiyon olsun, trophy falan kasarım fikri cezbetti.
Oyunları her türlü satın alacağım, sahip olmak istiyorum. Abonelik sistemidir, cihazı kırmadır falan düşünmüyorum.

Bak emülatör işi de mantıksız değil. Ona da konu açmıştım ama aynı zevki vermez dediler. Sistem özelliklerim yazıyor. İyi çalışır mı?
Bir Gamepad ile gayette zevk veriyor doğrusu. Şahsen RPCS3 ile baya oyun oynadım. Sizin sistemde rahatlıkla kaldırır diye düşünüyorum.

Tabi TV ekranına PC'yi bağlamak zor ama PC'de normal oyununuzu nasıl oynuyorsanız, PS3 oyunları da o şekilde deneyim veriyor. Farklı yollar ve araçlar ile tabiki TV'e de görüntüyü aktarabilirsiniz.

4K 30FPS 3060Ti ile:

PS3'te 720P filan.

Çözünürlüğü falan düşürsem fps artar değil mi? PS3'te zaten 30 falan veriyor en azından PC'de 60'a yakın gelir diye düşünmüştüm.
Bir de siz oyuna yama falan mı kurdunuz PS3 sürümünde Türkçe yok diye biliyorum.

R5 5600 ile şahsen Uncharted 3 için 60FPS alamadım. 7500F ile alırsınız gibime geliyor, bende CPU tıkanıyor ne yazıkki. GPU ise uyukluyor.
PS3 sürümüne Türkçe geldi, içinde "TR" ibaresi olan Avrupa ISO'sunu kurmanız lazım sadece. Birde Yereyay hocam gibi hocalarımda PS3 için yamada hazırlıyorlar ve o yamalarıda kurabiliyorsunuz.

1440P'de de durum bu:

GPU fan bile açmıyor ama CPU kıvranıyor. Her oyun içinde 60FPS desteği yok, bazılarında yama oluyor bazılarında olmuyor.

Genede iyi işlemci ile görür:

PS3'ü ikinci el olarak 4.5 5 arası yanında kutu oyunlu vs. bulabilirsin bana göre PS 3

@YİGİT_TURKEY
Buldum bulmasına da kolları orijinal değil gibiydi. O fiyata öyle çok güzel oyun bırakanlar da yok. 4300'lük konsola bir tane Uncharted 3 alsan zaten 5000 ediyor. Almak istesen orijinal dualshock 3 satan da yok. Bin lira farka neredeyse sıfır ayarına konsolu iki tane orijinal controller'la almak mantıklı geldi.
Gerçi store hala açık olduğundan kutulu değil dijital olarak da alabilirim ama kararsızım.

Ben her türlü PS3'ün zevkini almayı tercih ederdim ayrıca dediğin gibi Store'u 2010'dan kalma gibi

Ben her türlü PS3'ün zevkini almayı tercih ederdim ayrıca dediğin gibi Store'u 2010'dan kalma gibi
Store o kadar da eski durmuyor ama fiyatlar hala o zamandan kalma. 80 liraya TLoU, 60'a MGS4 falan satıyorlar.

PS4 almayacağım. Tek artısı Uncharted'ların, TLoU'nun ve GoW 3'ün remaster ve Türkçe'sinin olması. Onun haricinde eski PS3 ve PSP oyunlarının bir çoğu PS4'te yok zaten. Yeni oyunlar var ve daha iyi bir konsol evet ama onlar için zaten PC'm var. Bu yüzden PS3 daha mantıklı gibi.

Öbür taraftan Sony oyunlarını PC'ye getirmeye başladığı için bu oyunların da gelme ihtimali var. Tabii büyük ihtimalle remastered ya da remake olur. Çıkarsa eğer Steam'den oynamak ve orijinallerini emülatörden falan bitirmek mi daha mantıklı sizce yoksa yine de orijinal deneyim için PS3 almak mı?

Siz 7.nesil oyunlarının PC'ye getirileceğine ihtimal veriyor musunuz?

Edit: Hepinizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…