Rehber PS3'e 4 GB üstü oyun USB ile nasıl atılır?

Merhabalar. Rehbere geçmeden önce
kısa bir bilgilendirme:
PS3 sadece FAT32 formatlı flash bellekleri görüyor yani algılıyor. Ve bizde FAT32 formatlı bir flash belleğe 4 GB üstü ISO'ya da pkg dosyalarını atamıyoruz.
Evet bugün flash bellek ile isteğiniz boyuttaki oyunu PS3'e atmayı gösteriyorum. Bunun için USB belleğimizi NTFS formatında biçimlendirme yapıyoruz. bu sayede kullanacağımız programlar bu flash belleği görebilecek.
bu işlem için 2 ayrı program kullanabilirsiniz.
Bu linkten indirebilirsiniz;

Bu linkten dosyayı indirdikten sonra içindeki.

Bu dosyaları FAT32 formatlı flash belleğinize atın. PS3 taktıktan sonra PS3 packages menager>install package files> standart yerinden bu programları kurun.(irisman-multiMAN)

(multiMAN önceden yüklüyse kurmanıza gerek yok)
1-) İRİSMAN: bu program %100 şekilde NTFS formatlı flash belleğinizi görür.
2-) multiMAN: multiMAN NTFS formatlı flash belleğinizi görmeyebilir. Bende görmedi PS3 sisteminize göre değişir.
Önceden hazırladığımız NTFS formatlı içine herhangi bir oyun yüklediğimiz (ISO-pkg)
Flash bellegimizi taktıktan sonra.

1-) İRİSMAN;
İrisman programımıza giriyoruz.
Girdikten sonra gamepadden start tuşuna basıyoruz:

Oradan Tools:

File menager:

Gördüğünüz gibi NTFS formatlı flash bellegimiz direk görünüyor. Herhangi bir ayara gerek yok:

Flash belleğe X deyip giriyoruz.

Gördünüz gibi ISO uzantılı oyunumuz burada yalnız söyle bir şey var dosyamızın boyutu olduğundan daha küçük görünüyor bu gözünüzü yanıltmasın. Dosyada herhangi bir sıkıntı yoktur. Program böyle gösteriyor. Bazen KB olarak bazen Bayt olarak dahi görülebilir. Sağda da gördünüz gibi kopyalama işlemi yaptıktan sonra dosya orijinal boyutunda görünüyor. ISO uzantılı oyunumuzu "Dev_hdd0/PS3ISO" kısmına attık. Atmak için atacaginiz konumu sağ taraftan açıyorsunuz. Soldan atacağınız oyunu o tuşu ile kopyala diyoruz. Sağda açtığınız sekmedeki yere kopyalar.(dikkat: Sağda tarafta görüntülediginiz klasöre kopyalanır oyun.)
Eğer pkg uzantılı oyunu atmak istiyorsanız ise.
Sağ tarafta packages klasörünü görüntüleyeksiniz.

Packages klasörüne attığınız oyunları.
"Packages menager>install package files> ps3 System Storage" kısmından yükleyebilirsiniz.( Bende Türkçe sizde büyük ihtimalle ingilizcedir.)

2-)multiMAN;
Programı actiktan sonra R1 L1 tuşları ile bu ekrana geldikten sonra buna basın.

multiMAN yeniden açılacak açıldıktan sonra dosya yöneticisi kısmıni açın (start-select aynı anda basarak açabilirsiniz.)
Sonra sol alttaki multiMAN logosuna tıklayıp.

"Efs sürücüsü"yazan yere tıklayın. Ardından PS3 root simgesine tıklayın.

Açılan sekmede USB belleğinizin görünmesi lazım. Ama göründüğü gibi benim flash belleğim görünmüyor. Sizde görünebilir bilemiyorum. Ama irisman de her türlü görünür. Eğer görünürse geri kalan işlemler irismanda anlattığım gibi.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler.
Ekstra bir yerde sorun yaşarsanız ya da linkte herhangi bir sorun olursa yazabilirsiniz.
Önceki PS3 rehberlerim;

Son düzenleyen: Moderatör:
Multiman için en soldaki kısımda Switch to MMcm ya da Switch to Multiman tarzı bir ayar vardı sanırım ona basınca algılıyordu bende NTFS USB'leri.

Rehberde bahsettim zaten tam okumamissiniz. Hiçbir türlü olmuyor MultiMAN'da her şeyi denemiştim. Aynı şekilde kuzenimde de olmuyordu bazı sistemlerde görmüyor multiMAN.
İnternet kötü resim tam yüklenmemiş kusura bakmayın fark etmedim orası olduğunu. PS2CV üzerinde de bir uygulama vardı diye hatırlıyorum farklı USB tiplerini kullanmak için. Ona da bir göz atın isterseniz rehbere eklersiniz çalışırsa. Eski bayağı belki kaldırılmıştır ama.

İRİSMAN sorunsuz görüyor gerek yok bence. Sadece dosya boyutunu hatalı gösteriyor oda sıkıntı yapmaz.

Anlatım için teşekkürler, IRISMAN programı 16 ve 32 GB bellekli iki farklı flash belleği gördü ancak 1 TB harddisk taktım onu okumadı, acaba maksimum desteklediği bir boyut mu var?
Bilginiz var mı bu konu hakkında.

Maksimum boyut yok diye biliyorum. Ama İRİSMAN taşınabilir harrdisk desteklemiyor olabilir.

Maksimum boyut yok diye biliyorum. Ama İRİSMAN taşınabilir harrdisk desteklemiyor olabilir.

Evet oda bir ihtimal ancak ikisini de USB bellek olarak görüyor sanırım.
Flash belleklere taze biçimlendirme yapmıştım belki ondan kaynaklıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…