PS4 Almak Mı? PS5'i Beklemek Mi?

htaysi

Kilopat
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, PS4 almayı düşünüyorum, ancak PS5 çıkacak olması kafamı karıştırıyor. PS5 5000 TL gibi bir fiyata çıkacakmış. Oyunları ve Dualshock'u düşününce 6000'e kadar çıkar gibi ve az para değil bu da. Ne önerirsiniz?

Daha varolmayan bir şey için şu an bunu düşünmen doğru değil. Bekle PS5 çıkmasını çıktığı zaman fiyatı iyi ise alırsın iyi değil ise daha düşük fiyat ile PS4 alırsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ps5'in satışa çıkması, ülkemize gelmesi, cihazın ve oyunların fiyatlarının oturması derken 5 yıl geçer.

Ps4 özel oyunlarını oynamadıysan eğer 2. el, temiz, garantili cihaz alman çok mantıklı olur. (1200-1500 TL arasında bulunabiliyor.)

PS5, 2020'nin Kasım ayında çıkacak. Ben şahsen PS4 kullanıyorum, memnunum. Ama ben PS5'i beklemeyi tercih ederim.

5 Yıl ne kardeşim Yurtiçi Kargo mu getiriyor anlamadım Japonya'dan Türkiye'ye Bu dediğin şeyler max 1 ay sürer.
Ayrıca Sony, tüm Exclusive oyunlarını PS5 çıktığı an çıkaracaktır. GOW, Uncharted, Last of Us. Hepsi hazır. Sadece PS5'i bekliyor.

Önemli olan cihazın gelmesi değil. İlk parti PS'ler her zaman sıkıntılı çıkar, 1-2 sene içinde slim versiyon ile revize edilir, hataları giderilir.

Hafızam beni yanıltmıyorsa exclusive oyunlarda Last of Us ve Ghost of Tsushima dışında açıklanan oyun yok, onlar da PS4 için geliyor.

Fiyat konusuna gelirsek 100+ milyondan fazla PS4 satıldı (bu cihazlar PS5 çıktığında dahi yıllarca destek ve oyun alacak) Bu cihazları alanlar PS5 beklediğini düşünelim. Türkiye olarakta potansiyel 3-5 milyon cihaz alınacağını düşünelim. Sony, fiyat 500 dolar, dedi diyelim. Şimdi bizim ülkemizdeki vergileri düşünelim, satıcıların en az %100 kâr payını koyalım.

Siz ortaya çıkacak fiyattan alabilirsiniz. Peki genel kesim bu fiyatlardan alabilir mi ? Firmalar bu kâr marjını en az 2 yıl uygulayacaklardır, onun için 5 yıl diyorum. Ama sizin hatırınıza 4 yıl derim. (Döviz kurlarının değişimini umarak)

Dostum PS4 alacaksan da bekle. İkinci el fiyatları, PS5 çıktığında çok düşecektir. Şu anda alırsan birazcık zarar etme ihtimalin var. PS5 çıktığında millet aldığının yarısına bile satabilir ki bunun yanına exc. oyunları, 2. kolu da koyabilirler. Şahsen PS5 vaktine kadar beklerdim. PS4'te fiyatlar düştüğünde alırdım. PS5 en az 4500 liradan çıkacaktır diye düşünüyorum.

%100 kar payı? Biraz realist olun lütfen. Bu dediğiniz şeyin hiçbir mantıklı, elle tutulur bir yeri yok. Verdiğim örneğin elle tutulabilir bir özelliği olsun diye 500$ diyelim.

Ayrıca cihaz ilk olarak Japonya'da çıkacak, 500$ etiketi olacak. Bunu "Çakal" satıcılar alıp Amerika, Avrupa'ya götürecek. Sony'den önce. Bu ilk çıkanlar elbette piyasada az PS5 olduğu için $ 600 hatta $700 satılacak, ama Sony, PS5 bastıkça, tüm bölgelere gönderdikçe bu $600-$700 etiketi yavaş yavaş düşecek. Çünkü piyasada PS5 çoğalıyor. Bu arada ufak bir bilgi: bir şeyin değeri, piyasada ne kadar varsa o kadar değersizdir. Elmas neden değerli? Çünkü nadir. Aynı şekilde piyasaya sürülen her PS5 ile normal fiyatı olan $500 olacak

Ayrıca dediğinizde haklısınız. Ama Slim kasası hemen 1 sene içinde duyurulmaz.

Birde;

PS4'ün ilk kasasının çıkış tarihi: 15 Kasım 2013
PS4'ün slim kasasının çıkış tarihi: 15 Eylül 2016

Kaynak: PlayStation 4 - Vikipedi

Arada 3 sene var. 2024'te Slim kasası gelecektir diye tahmin ediyorum. Yani öyle hemen Slim kasası çıkmaz. Elbet çıkacak ama bu kadar yakın zamanda olmayacak.

Düzenleme: Ayrıca ilk çıkışlar sorunlu olacaktır. PS3'ün ilk çıkışını sorunlu olarak kabul edilemez. Ama PS4'ün ilk çıkışı sorunlu. Blu-Ray okuyucunun kronik arızalı olması gibi sorunlardan bahsediyorum. PS3'ün ilk çıkışında olan sorun, cihazın tavsiye edilen şekilde kullanmayıp, çok uzun saatler oynanan, haliyle ısınan, ısındığı için lehim çatlayıp, cihaz hataya düşüyor. Sonraki Slim kasada soğutma ve teknolojik gelişmeler ile bu sorunun önüne geçilmeye çalışıldı. Geçildi de.

bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim bu konuşmanıza bakarak elimdeki ps4 pro'yu satmanın çok mantıklı bir yanını görmüyorum o zaman uzun bir zaman daha götürür beni bu cihaz öyle düşünüyorum hala ps3 oynayan arkadaşlarıda göz önüne alırsak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…