PS4 disk almıyor

F4N3

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar PS4'üm disk sokunca almıyor. Normalde bir yere kadar sokunca kendi alıyordu fakat şimdi almıyor. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar PS4'üm disk sokunca almıyor. Normalde bir yere kadar sokunca kendi alıyordu fakat şimdi almıyor. Ne yapabilirim?

1 – İçinde disk olmadığına emin misiniz? Eğer disk yoksa yine de CD'yi almıyorsa diğer maddelerime bakın.

2– Cihaz kaç yıllık. PS 4'ün hangi model olduğu fark etmeksiniz CD'nin gözü eskiyor. 2 sene içinde PS 4 de CD sorunları ile karşılaşıyor herked. Neden mi? Cihazın gözü eskidiğinden. Bunu kendiniz yapamazsınız. Çünkü video falan yok bu konu hakkında. Tamirciye götürseniz 300 tk bir ücreti var. Eğer cihaz 2 senelik değilse hala CD'yi almıyorsa diger maddelerime bakın.

3 – CD de sorun var mı? Eğer cihazınız 2 senelik değilse ve içinde disk yoksa CD'ye bakın. CD PS 4 oyunu içinmi, orijinal mi, CDde kırık var mı? Eğer oyun PS 4 oyunu içinse, oyun orijinalse, CDde kırık olmadığı halde hala CD'yi almıyorsa son maddeme yani çözüma bakın.

Çözüm: Bu maddem çözüm. Yani bu madde de CD'nin çiziği, orijinalliği bu maddeyi ilgilendirmez. Ama uyarayım. PS 4'ünüz 2 yıllıktan fazlaysa CD'nin gözü eskimiştir ve mecburen tamir yapılmazsa ne yapılsada boştur. Dediklerimi doğru yaparsanız sorun düzelecektir. Çünkü bende aynı şeyleri yaşadım. Pd 4 CD'yi alıyorsa sorun yoktur. Ama oyunu çalıştırmıyorsa CDde çizik olabilir bilginize.

Adım 1; PS 4'ü kapatın. PS 4 kapandıktan sonra güç düğmesine basılı tutun. 2. bip sesi gelene kadar. PS 4 güvenli moda geçtikten sonra USB kablosunu PS 4'e takın sonrada şarj giriş yerini kola takın ve ortadaki PS tuşuna basın. Aşağıya inin veritabanını yeniden oluşturma seçeneğine tıklayın. ( bu işlem hiçbir şekilde oyunları ya da oyun verilerini silmez. Sadece dosyaları düzenler. )

Adım 2; veri tabanı yeniden oluşturulunca PS 4 açılacaktır. PS 4'ü kapatın. Kapanmasını bekleyin. Kapanınca HDMI kabloyu ve güç kablosunu PS 4 üzerinden çekin ve 30 dakika bekleyin. 30 dakika bekledikten sonra PS 4'ü açın. Sorun düzelecektir. Keyifli oynamalar diliyorum. Bu çözüm % 85 işe yarıyor. Ama yaramazsa dediklerimi yeniden yapın bu sefer %99 ihtimalle olacaktır.

Umarım sorun düzelmiştir. Yardımcı olduysam ne mutlu bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazdığın herşey için teşekkürler ama olmadı.Ps yi Ocak ın başında aldım ama düşürmediğim halde sanırım bir şeyler bozulmuş yada kırılmış yakın zamanda tamirciye götürücem.

O zaman CD basinda bir parca var o kirilmistir. En fazla 50 TL. Yaptirabilirsin. Ya da o parcadan bulup kendinde yapabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…