PS4 diski kenarlarından soyulmaya başladı

Ayaz K

Centipat
Daha fazla  
6 yıllık bir Gran Turismo PS4 CD im var. 1 yıldır diski hiç açmadım. Bugün kapağını açtım ve diski PS4'e taktım. PS4 ten garip sesler geldi ve PS4 disk okuyamama hatası verdi. 5 kez denedim. Doğru hareketlerle nemli mikrofiber bezle de sildim. Ama hiçbirinde çalışmadı. Tamir etmenin bir yolu var mı? Yoksa disk çöp mü? Disksiz oynamanın bir yolu var mı? Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 20250420_234440.jpg
    20250420_234440.jpg
    243,3 KB · Görüntüleme: 44
  • 20250420_234423.jpg
    20250420_234423.jpg
    415,2 KB · Görüntüleme: 43
  • 20250420_234403.jpg
    20250420_234403.jpg
    370,3 KB · Görüntüleme: 41
Disk çöp diyebiliriz. Normalde bu kadar küçük kabarmalara CD yine okuması lazım ama oyunu yükleyecek kadar okumaz. Açacak kadar okur. Aynısı Xbox'ta GTA 5'te başıma geldi ama diski okuyup oyunu hala açıyor. Yüklemeye kalksam yüklemez ama.

Disk çöp diyebiliriz. Normalde bu kadar küçük kabarmalara CD yine okuması lazım ama oyunu yükleyecek kadar okumaz. Açacak kadar okur. Aynısı Xbox'ta GTA 5'te başıma geldi ama diski okuyup oyunu hala açıyor. Yüklemeye kalksam yüklemez ama.

Oyun zaten yüklü. Veriler duruyor. CD'ler yanlış bilmiyorsam sadece oyun için lisans. Kapı anahtarı gibi.

Oyun zaten yüklü. Veriler duruyor. CD'ler yanlış bilmiyorsam sadece oyun için lisans. Kapı anahtarı gibi.

Hem öyle hem de oyunun dosyalarının büyük bir kısmını yüklerler. Oyun yüklüyse CD okunduğu sürece sorun yok.

Yeni bir gran tourismo Sport diski alırsam sorun düzelir mi hocam? Bir de bu olay diğer CD'lerimde yaşanmaması için ne yapmalıyım?
Yeni bir gran turismo Cd'si alıp kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bu soyulma yada dökülme durumunun neden yaşandığını bilmiyorum ama kuru nemsiz bir ortamda ve güneş almayan yerde saklamanız bir nebze olsun CD'leri koruyacaktır. Birde elinizde varsa kitaplık tarzı yerlerde muhafaza edin.

Yeni bir Gran Turismo CD'si alıp kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bu soyulma ya da dökülme durumunun neden yaşandığını bilmiyorum ama kuru nemsiz bir ortamda ve güneş almayan yerde saklamanız bir nebze olsun CD'leri koruyacaktır. Bir de elinizde varsa kitaplık tarzı yerlerde muhafaza edin.

CD lerimin hepsini karanlık ve kapalı bir çekmecenin içinde saklıyorum. Yeni bir CD alacağım. Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı