PS4 hard disk değiştirmek

Hakan Bulut 41

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selamünaleyküm yakın zamanda bir PS4 sahibi oldum ve oynamak istediğim oyunları dijital bir şekilde satın aldım ve bu satın aldığım oyunların boyutları biraz fazla ve benim PS4 500 GB şimdi iki adet sorum var. 1. sorum bu PS4 içindeki hard diski değiştirebiliyoruz diye biliyorum. Kaç GB yapabiliyoruz? Mesela 2 TB 2.5 inc bir HDD ile değiştirebilir miyim? 2. sorum ise bu PS4 içindeki 500 GB hard disk dursa ben de yeni bir harici hard disk alsam USB ile PS4'e bağlasam oyunları iki diske de istediğim gibi indirip oynayabilir miyim? Yani aslında olay PC'deki yerel disk C, yerel disk D gibi olur mu? İkisine de oyun indirip oynayabilir miyim? Biraz uzattıysam kusura bakmayın :) Yardımcı olanlara teşekkürlerimi sunarım.

Öncelikle selamünaleyküm yakın zamanda bir PS4 sahibi oldum ve oynamak istediğim oyunları dijital bir şekilde satın aldım ve bu satın aldığım oyunların boyutları biraz fazla ve benim PS4 500 GB şimdi iki adet sorum var. 1. sorum bu PS4 içindeki hard diski değiştirebiliyoruz diye biliyorum. Kaç GB yapabiliyoruz? Mesela 2 TB 2.5 inc bir HDD ile değiştirebilir miyim? 2. sorum ise bu PS4 içindeki 500 GB hard disk dursa ben de yeni bir harici hard disk alsam USB ile PS4'e bağlasam oyunları iki diske de istediğim gibi indirip oynayabilir miyim? Yani aslında olay PC'deki yerel disk C, yerel disk D gibi olur mu? İkisine de oyun indirip oynayabilir miyim? Biraz uzattıysam kusura bakmayın :) Yardımcı olanlara teşekkürlerimi sunarım.
PlayStation 3'e kızıyordum SATA II var diye, PlayStation 4 de SATA II imiş... Pro hariç.

Bazı HDD'ler ince, bazıları gereğinden fazla kalın olabiliyorlar. Teknik olarak 2, 4 TB diskler desteklenir.
Western Digital Blue veya Toshiba L200 olabilir.

PC'deki gibi Yerel Disk C D olmaz ama maksat soruna bildiğim kadarıyla cevap vermek olsun, PlayStation 3'te bu mümkün. Muhtemelen PlayStation 4'te de mümkündür diye düşünüyorum. Yalnız bu işlem için cihazın kırık olması lazım.

Madem yer yetmiyor, yapabileceğin en güzel şey, 1 veya 2 TB disk alıp, 500'lüğü çıkarmak olurdu.
Ayrıca PlayStation 3'te 1 TB full dolu iken menüde takılma, kasma vs. yapıyor, PlayStation 4'te de yapabilir belki. Harddisk neticede. :)

Cihazına en uygun bunu bulabildim. 2 TB için.

Edit: PlayStation 4'ler harici HDD desteği veriyormuş zaten. 4.50 sürümü ve üzeri olması gerekiyormuş.

Son düzenleme:
PlayStation 3'e kızıyordum SATA II var diye, PlayStation 4 de SATA II imiş...

Bazı HDD'ler ince, bazıları gereğinden fazla kalın olabiliyorlar. Teknik olarak 2, 4 TB diskler desteklenir.
Western Digital Blue veya Toshiba L200 olabilir.

PC'deki gibi Yerel Disk C D olmaz ama maksat soruna bildiğim kadarıyla cevap vermek olsun, PlayStation 3'te bu mümkün. Muhtemelen PlayStation 4'te de mümkündür diye düşünüyorum. Yalnız bu işlem için cihazın kırık olması lazım.

Madem yer yetmiyor, yapabileceğin en güzel şey, 1 veya 2 TB disk alıp, 500'lüğü çıkarmak olurdu.
Madem öyle diyorsunuz içindeki hdd yi değiştirmek en mantıklısı

Hard diski degistirebiliyorsun en fazla 4TB kadar destekliyor sanırım. 500GB hardiskide harici hard disk yapabilirsin.

Şimdi 500 GB hard disk alsam taksam hem kendi HDDsinde oyun olsa hem taktığım HDD de olsa istediğim gibi ikisini de oynayabilir miyim yani PS Store'den istediğim diske kurabilir miyim oyunu.

PlayStation 3'e kızıyordum SATA II var diye, PlayStation 4 de SATA II imiş... Pro hariç.

Western Digital blue veya Toshiba L200 olabilir.

PC'deki gibi yerel disk C D olmaz ama maksat soruna bildiğim kadarıyla cevap vermek olsun, PlayStation 3'te bu mümkün. Muhtemelen PlayStation 4'te de mümkündür diye düşünüyorum. Yalnız bu işlem için cihazın kırık olması lazım.

Ayrıca PlayStation 3'te 1 TB full dolu iken menüde takılma, kasma vs. yapıyor, PlayStation 4'te de yapabilir belki. Hard disk neticede. :)

Cihazına en uygun bunu bulabildim. 2 TB için.
Edit: PlayStation 4'ler harici HDD desteği veriyormuş zaten. 4.50 sürümü ve üzeri olması gerekiyormuş.

Teşekkür ederim yardımınız için.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı