Dostlar merhaba. 18 bin TL gibi bir bütçem var ve PlayStation almayı düşünüyorum. Bütçem bu kadar kendim kazandım ve ailemden yardım almayı pek düşünmüyorum. Yıl 2024 ve sizce hala PS4 Pro veya Slim alınır mı? Ya da ailemden yardım alıp PS5 mi alayım? Yani demek istediğim PS5 için o parayı koyduğum çok fark edecek mi? Ya da pişman olacak mıyım?
Not: PS aldığım gibi RDR2 oynayacağım. PS4'te oynamak konusunda kararsız olduğum için bu konuyu açtım.
Düşüncelerinizi bekliyorum.
Dostum merhaba, ben pişman olacağına inanmıyorum PS5 tercih ederek. Pro bekleyen diyenler var ama bütçeni aşacağı çok belli. Biliyorsun enflasyon zamanındayız, PS5'i az bir şey zorlayarak alabilirsin gibi görünüyor. PS4 mü diye de düşündüğüne göre o nesli kaçırmışsın. PS5 ile PS4 oyunlarını da oynayabilir olacaksın. Şu an PS5 alabilecek paraya sahipsin, o parayı Pro için saklarken 5'i bile alamayacağın duruma gelebilirsin enflasyon yüzünden....
Benim fikrim PS5 tercih etmen olacak, bazı arkadaşların da belirttiği gibi RDR2 gibi bazı oyunlara güncelleme gelmediğinden 30FPS çalışıyor, bu beni de rahatsız ediyor. Çünkü bazı oyunlar 30FPS ile oynanmıyor, özellikle hızlı olanlar. Ancak bu sorunu Pro tercih ederek de aşamazsın zaten. Bu donanım değil yazılım ve sürümlerle ilgili olduğu için PS5'in eksikliği değil doğrudan. Çok fazla bu nesle oyun çıkmadığını ben de biliyorum, dolayısıyla bu 5 çöp Pro alayım demek de doğru değil çünkü önümüzdeki minimum 2 sene için ben PS5'e çıkacak oyunlarla beraber 4 neslini tamamen bırakacaklarını düşünüyorum. Hal böyle olunca 4 tercih etmek yerine 5 alarak önümüzdeki yıllar kendini rahat ettirirken kaçırdığın 4 neslinin oyunlarını da özellikle Plus aboneliği ile yakalayabilirsin (kendim de öyle yapıyorum).
Bütçemi aşmadan Xbox SS tercih edeyim, üstüne kalan paramla oyunlar alırım dersen de bu da mantıksız olmaz, burada da PS mi Xbox mı onun kararını vermen gerekiyor. Güncel zamlarla beraber PS tarafı oldukça can sıkıcı oldu maalesef. Dolayısıyla hangi platformu seçeceğini netleştirmeni öneririm. PS tarafı ise PS5 öneriyorum sana, anladığım kadarıyla elinde oyun arşivin de yok, kutulu oyunlar da ucuz sayılmaz. Dijital PS5 sana gider bence. Bütçem ile daha çok şey alabileyim dersen de Xbox Series S'e bakmanı öneririm, özellikle 1080p oyun oynamayı düşünüyorsan yeni nesle en uygun fiyattan ulaşabileceğin konsol o. Düşününce RDR2'yi yine oynayabileceksin, çıktığı gibi GTA6'yı da muhtemelen 30FPS de olsa oynayabilir olacaksın yine.
Çok uzattıysam affola, benim fikirlerim böyle. İyi seçimler