PS4 neden kasar?

Bebek Shaun

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
PS4'ü ilk aldığımda oyun fiyatlarından haberim yoktu, çocukluk işte. Bu yüzden bayağı bir zaman oyun alamamıştım sadece GTA 5 almıştım. GTA 5 şehirde çok kasıyordu. İnternette biraz gezindikten sonra çoğu PS4'te böyle bir şey olduğunu okudum ve umursamadan geçtim. Şu anda da yeni PS Plus ile birlikte birçok oyun oynamaya başladım. Spider-Man miles morales, Venom punch yani bol efektli kısımlarda FPS çok düşüyor. The last Guardian başladım bunda ise her zaman FPS düşük. En yüksek 50 olduğunu düşünüyorum ve tahmini genelde 30 veya 25 FPS. PS4 garantisi bitti. Kasması neden dolayı olur? Bir yere götürmeden evde kendim halledebilir miyim? Dışarıya güvenim çok olmadığından. Yoksa PS4'ün kasması normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Eğer PS4 ünüzü uzun zamandır temizlemediyseniz fan sesi çok çıkıyor ve ısınıyorsa PS4 tam perfornmansında çalışmıyor olabilir temizlemek bu sorunu ortadan kaldırabilir ve HDD niz çok dolu ise boşaltın.

Bende de PS4 var ama hiç kasma görmedim cihazı temiz sıfırlayıp tekrar kurulum yaparsan düzelebilir.

Üstteki arkadaşın dediği gibi temiz kurulum + içinizi temizlemek cihazı rahatlatacaktır.

Tabii ki de normal değil. Biraz oynadıktan sonra kasmaya başlaması ısınma problemidir muhtemelen. Eğer yeterli tecrübeniz var ise kapağı söküp detaylı bir temizlik yapmanızı öneririm. Eğer yeterli bir tecrübeniz yok ve dışarıdaki yerlere vermek istemiyorsanız yetkili Sony servisi en iyisi olacaktır. Benim kendi PS4 ümden çok fan sesi geliyor ve droplar oluyor idi temizlik yaptıktan sonra ne fan sesi ne drop kaldı. Sözünde çözülür inşallah.

2 sene önce PS4 cihazımda da aynı sorun vardı.
GTA 5 ilk çıktığı zamanlarda PS4'de kasmıyordu ancak gelen güncellemeler ile oyun kasmaya başladı. FPS dropları çok fazla oluyor.
Şu an PS4 Pro var PS4'e nazaran kasma daha az ancak yok denilemez.

Konuyu açmadan hemen önce PS4'ün fanını kulak çöpünün girdiği kadarıyla ve saç kurutma makinesiyle fanı döndürmeden temizledim ama yine FPS düşüyor. HDD 1 TB, 500 GB dolu. Şu an bundan dolayı kastığını düşünmüyorum. Sadece GTA 5 varken de kasıyordu.

Üstteki arkadaşın dediği gibi temiz kurulum + içinizi temizlemek cihazı rahatlatacaktır.

3 güne PS Plus üyeliğim bitiyor. İnternet hızımdan dolayı 3 günde oyun yükleyemem. PS Plus üyeliğim bitince sıfırlayıp GTA 5 üzerinde etkisini yazarım.

Isınma proble midir muhtemelen.

PS4'ün üst sol kapak hariç tüm kapaklarını çıkarabildim. Kapaklarla beraber içinin tozunu kulak çöpüyle aldım. En başta hiç kasmıyor degil ama zaman geçtikçe daha çok kasmaya başlıyor.

PS4 işlemcileri çöp olduğundan kasması normal 2.3 GHz

3 güne sıfırlayıp sonucu yazarım. Kasması normal değilse muhtemelen bir parçasında sorun var. Dediğiniz gibi normalse YouTube'da aynı oyunun PS4 fat kasada kasmadan oynayanlar var.

Kulak çöpüyle temizlemek yeterli değil ne yazık ki. Bende temizledim o şekilde hiçbir işe yaramadı. Fan kısmını komple çıkartıp soğutma bloğunun fanın hava üflediği kısımda yün topaklarını gördüm ve şok oldum onları temizledim. Şu an konsol 48 saat indirme yaptıktan sonra oyun bile girsem fan sesi dahi gelmiyor. Ayrıca droplarda tamamen gitmişti. Benimki Slim versiyondu kolayca çıkmıştı. Sony yetkili servisine verseniz daha iyi olur sanırım. Bayağı hassas çünkü parçaları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…