PS4 Oyun Tavsiyelerim

@Saitama_Hironi

Hocam ben de 5. sınıftan beri Intel HD Graphics ile işkence çekiyordum, 1 ay önce çabaladım ve sistem topladım. Umarım benden daha güzel sistemlere sahip olursunuz.
Allah Razı olsun Hocam Ve Hayırlı olsun. İnşallah senin de çok çok çok daha güzel ve iyi sistemlere sahip olursun . Ve çok teşekkür ederim çok sağ ol her şey için. Hiç böyle güzel ve hoş sohbet edeceğimizi düşünmezdim. Ve geçmiş olsun Trojen konusunda İnşallah en yakın zamanda hemencicik kurtulursun. Neyse daha fazla sizi rahatsız etmiyiyim. Eğer ettiysemde çok özür dilerim lütfen kusura bakmayın. Kendinize çok iyi bakın. Allah'a emanet olun. Çok iyi güzel ve hayırlı günler dilerim size.

@Saitama_Hironi

Hocam estağfurullah ben de çok memnun oldum, şu moderatörler her seferinde başlığı değiştiriyor sinir oluyorum, aslında arkadaşımındı ama yardım etmek istediğimden konu açtım. Eğer daha fazla konuşmak isterseniz DC verebilirim.

Mekanik konusuna size katılıyorum, fakat hikaye konusunda yerlerde.
Amacı hikaye anlatmak olan bir oyunu mekaniklerine göre yorumlayıp en üst sıraya taşımak bence sağlıklı bir değerlendirme değil. Kimse Call of Duty oyunlarından harika bir araç sürüş mekaniği beklemez, kimse Dark Souls serisinden harika bir AK47 sekme şeması beklemez.

Bir oyundan beklentin neyse ona göre değerlendirirsin, Last of Us serisinden beklentin harika işlenmiş güzel bir hikayedir. Last of Us 2 ise çöp bir hikayeyle insanların karşısına çıkıyor. Dolayısıyla ben bu oyunun GOTY seçilmesini yanlış buldum. İçerisinde silah kullanamadığın bir Call of Duty oyununu sırf hikayesi güzel diye iyi değerlendirme yapamazsın, beklediğin şey hikaye değil silah kullanımının sende bıraktığı hissiyattır çünkü.

Hikaye kime göre neye göre kötü? Bir kısım oyunu oynarken hikayesine sıkı sıkıya bağlandı. Bir kısım ise nefret etti. Sırf bir kısım hikayeyi beğenmedi diye oyunun anlatmak istediği hikaye ve anlatış biçimi kötü olmuyor mesela. Şahsen hem TLOU2'nin hikayesini gayet sevdim. Hikaye anlatımı ve anlatmak istediği şeyi ise tartışmasız çok iyi yansıtıyor, anlatıyor.

TLOU2'nin bu sene karşısında God of War veya RDR2 gibi bir rakibi olsaydı GOTY olayı düşünülür ve tartışılırdı. Bu sene ne yazık ki pandemi nedeniyle doğru düzgün oyun çıkmadı, çıkan oyunlar ise TLOU2'nin rakibi olacak nitelikte oyunlar değildi. GOTY olması çok doğal.

Her şeyden önce hikaye yaratıcı bile değil, yazar epey bir düşünmüş "ulan ben ne yazcam ki şimdi bu oyuna" diye ancak bulamamış. En son böyle bir hikaye bulmuş işte.

Şahsen ben, GTA 6'da GTA 5'de bir göreve giderken arabayla yanlışlıkla ezdiğim bir insanın oğlunun intikamını görmek istemem. Sonuç olarak oyunu oynarken öldürdüğüm tek insan o değildi, hepsinin oğlunun, kızının, dayısının intikamını göreceksek işimiz çok zor.

Bu hikaye tamamen basite kaçılmış, üzerinde düşünülmemiş bir hikaye. Dediğim gibi, yazar pek yazacak bir şey bulamamış olsa gerek. Bağımsız yapımlarda daha derin, daha etkileyici hikayeler (bknz. To The Moon) gördüğümüzü rahatlıkla söyleyebilirim.

Üzerine düşülmemiş bir hikaye olsaydı ilk oyun gibi klişe bir oyun hikayesine dönerdi. O zaman ise insanların içinde derin bir iz bırakan oyun olmazdı kendisi. Burada iş kişiselleşiyor. Siz Joel ile günlük gülistanlık mutlu mesut bir Ellie bekliyorsanız oyundan nefret etmeniz doğal.

Oyunun anlatmak istediği hikayeye baktım ve nasıl yansıttığına baktım. Bunlara bakınca ise oyuna bayıldım, her şeyiyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…