PS4 oyunları PS5'te kilitli görünüyor

Probhett

Hectopat
Daha fazla  
Selam,

Yeni PS5 aldım ve bir tanıdığımız eskiden PS4 kullanırken aldığı oyunlarının oldugu hesabı oynamam için verdi. İçinde birkaç oyun var fakat oyunların yanında kilit ibaresi var ve tıkladığımızda oyunu indir seçeneği çıkmıyor. Bu kilit neden var? PS4 icin alinan oyunlar PS5'te oynayamıyor mu yoksa farklı bir durum mu var acaba?

Eğer o oyunlar CD ile PS4'te oynanmışsa PS4 CD'sini PS5'e takman lazım. Dijital olarak alınan oyunlar dijital olarak taşınır, CD ile alınan oyunlar CD aracılığı ile taşınır.

Cd ile alındığını sanmıyorum çünkü öyle olsa mutlaka hatırlardı herhalde. Kutuphanede gorunuyor ama kilitli, indireme secenegi cikmiyor. Aralarinda fifa23 vardi, onu direkt indirebildik mesela ama digerleri inmedi. Kutuphanedeyken Fifa'da ps4-ps5 yaziyordu digerlerinde yazmiyordu, o yuzden acaba ps4 icin alinanlari oynayamiyor muyuz diye dusundum

CD ile alındığını sanmıyorum çünkü öyle olsa mutlaka hatırlardı herhalde. Kutuphanede gorunuyor ama kilitli, indireme secenegi cikmiyor. Aralarinda FIFA23 vardi, onu direkt indirebildik mesela ama digerleri inmedi. Kutuphanedeyken FIFA'da PS4-PS5 yaziyordu digerlerinde yazmiyordu, o yuzden acaba PS4 icin alinanlari oynayamiyor muyuz diye dusundum

PS5'te PS4 oyunlarını oynarsınız onunla ilgisi yok. Ya CD ile alındı ya da yanında Plus ibaresi veya EA ibaresi varsa abonelik ile bir dönem oynanmış abonelik yenilemeyince kilitlenmiş oyunlar olabilir.

Cd ile alındığını sanmıyorum çünkü öyle olsa mutlaka hatırlardı herhalde. Kutuphanede gorunuyor ama kilitli, indireme secenegi cikmiyor. Aralarinda fifa23 vardi, onu direkt indirebildik mesela ama digerleri inmedi. Kutuphanedeyken Fifa'da ps4-ps5 yaziyordu digerlerinde yazmiyordu, o yuzden acaba ps4 icin alinanlari oynayamiyor muyuz diye dusundum
CD ile alinmadiysa abonelik ile gelmiş olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam PS Plus aboneligi ile gelen oyunlar kitlendiginde yanında PS Plus logosu da oluyor. Onun dışında yanında sadece PS4 ibaresi olsa bile oynayabilirsiniz oyunları.

Ps plus logosu yok hicbirinde ama nfs heat yaninda ea logosu var. Simdi hesaptan satin alim gecmisine baktim da sadece fifa'ya odenen tutar gorunuyor. Nfs heat 0tl gorunuyor, diger oyunlar hic gorunmuyor. Ps plus ibaresi yok ama belki de dediginiz gibi abonelik ile almistir. Fifa satin alimi gorunuyor ve sorunsuz sekilde inip oynayabiliyorum mesela. Ps sitesinde lisanslari geri yukleyin yaziyordu yaptim fakat bir degisiklik olmadi. Tam anlamadim ama muhtemelen dediginiz gibi abonelik ile alinmis sanirim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı