PS4 Pro kasıyor

Demonce

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba, yaklaşık 4 yıldır PS4 Pro sahibiyim. Fakat son aylarda konsolda hemen hemen her oyunda kasmalar yaşıyorum. PUBG'ye giriyorum, ayarlardan performans modu da açık ve ilk birkaç dakika oynuyorum. Daha sonra FPS'ler tahminimce 15-20 arasına düşüyor. Apex Legends oynuyorum yine aynı sorun.

Yakın bir zamanda cihazı tamamen sıfırladım ve tekrar denedim, yine kasma sorunu. Kısacası bu durum canımı çok sıkıyor ve sürekli cihaz kasıyor. Genellikle birkaç ayda PS4 Pro'yu açıp fanını temizliyorum. Isınması yüzünden olduğunu pek zannetmiyorum. Televizyondan diyecekseniz, televizyonum eski değil yani daha yeni bir televizyon ki aynı televizyonda daha önce böyle bir şey yoktu.

Çözünürlük 2160P'de tutuyorum çünkü 1080P'ye aldığım zaman görüntü çok bulanıklaşıyor. Boost modu da açık durumda. Bilgisayarım düşük donanımlı olduğu için yüksek sistem isteyen oyunlarımı PS4 Pro'dan oynuyorum ama son zamanlardaki bu FPS düşüşü yüzünden canım çok sıkılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, yaklaşık 4 yıldır PS4 Pro sahibiyim. Fakat son aylarda konsolda hemen hemen her oyunda kasmalar yaşıyorum. PUBG'ye giriyorum, ayarlardan performans modu da açık ve ilk birkaç dakika oynuyorum. Daha sonra FPS'ler tahminimce 15-20 arasına düşüyor. Apex Legends oynuyorum yine aynı sorun.

Yakın bir zamanda cihazı tamamen sıfırladım ve tekrar denedim, yine kasma sorunu. Kısacası bu durum canımı çok sıkıyor ve sürekli cihaz kasıyor. Genellikle birkaç ayda PS4 Pro'yu açıp fanını temizliyorum. Isınması yüzünden olduğunu pek zannetmiyorum. Televizyondan diyecekseniz, televizyonum eski değil yani daha yeni bir televizyon ki aynı televizyonda daha önce böyle bir şey yoktu.

Çözünürlük 2160P'de tutuyorum çünkü 1080P'ye aldığım zaman görüntü çok bulanıklaşıyor. Boost modu da açık durumda. Bilgisayarım düşük donanımlı olduğu için yüksek sistem isteyen oyunlarımı PS4 Pro'dan oynuyorum ama son zamanlardaki bu FPS düşüşü yüzünden canım çok sıkılıyor.

1080p oyna ondandır.

Çözünürlük 2160P'de tutuyorum çünkü 1080P'ye aldığım zaman görüntü çok bulanıklaşıyor.
PC gibi çözünürlük işleri var mı tam bilgim yok ancak bana kalırsa işte bu yüzden.. 4K tvde 1080P çamur gibi olur ama o oyun kutusu 1080pde kılı kılına 30fps oynatıyor zaten.
Çözünürlüğü 2160 yapınca kasması normal.

Tekrar diyorum PC mantığı ile düşündüm. <

Sevgilerle. 🙌

Haklısınız hocam fakat benim verdiğim bir karar değildi babam zamanında sürpriz olsun diye satın almış. Yoksa bende bilgisayardan oyun oynamayı seviyorum.
Fanları temizlemek uzun vadede kesin çözüm olmuyor. Termal macunu da yenilemek gerek.
Termal macunu değiştirmeyi düşünüyorum fakat yanlış birşey yapmaktan korkuyorum.

Arkadaşlar bilmiyorsanız başka mantıkla düşünüp de yorum yapmayın. PC mi bu yüksek çözünürlüğe alınca kassın? :D Alakası bile yok. Konsol zaten bunun için yapılıyor. Eğer düzgün çalıştıramayacak olsa o çözünürlükte açılmaz zaten.
Termal macunu değiştirmeyi düşünüyorum fakat yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum.
Bu işi yapan yerler var eğer yapmaktan korkuyorsan. Ama zor bir mesele değil. Videoları izleyebilirsin.

Termal macunu yenileyin, 4K ile 2K arasında pek fark yok diye biliyorum. TV'de denemiştim pek bir fark yok, isterseniz bir de 2K deneyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bilmiyorsanız başka mantıkla düşünüp de yorum yapmayın. PC mi bu yüksek çözünürlüğe alınca kassın? :D Alakası bile yok. Konsol zaten bunun için yapılıyor. Eğer düzgün çalıştıramayacak olsa o çözünürlükte açılmaz zaten.

Bu işi yapan yerler var eğer yapmaktan korkuyorsan. Ama zor bir mesele değil. Videoları izleyebilirsin.
Hocam termal macun olarak ne önerirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı