Yaklaşık iki hafta önce PS4 Slim 2016-B modelini aldım. İlk önce PES 2017'nin deneme sürümünü PSN üzerinden indirip denedim. Oyun menüsündeyken herhangi bir kasma zorlama hiçbir şey olmuyor. Maça başlarken özellikle stadyum efektlerinin girmesiyle beraber fan birden sonuna devir yükseltiyor, bu sırada inanılmaz bir şekilde insan beynini çürüten coil whine dedikleri ekran kartlarında da sık sık rastlanan ince tiz bir ses oluşuyor. Cihaza yük bindiğinde bu ses ara ara sürekli bir şekilde devam ediyor. Fan devri bir iki dakika içinde gene rutin haline dönüyor. Bugün götürdüğüm servisten gittim geri aldım cihazı. 3 tane video çektim 3'ünde de dikkatli bir şekilde dinlerseniz sesi net bir şekilde duyabilirsiniz, video kalitesi çok iyi değil dedim ses sisteminde bu tiz sesler çok net bir şekilde duyulabiliyor.
Ayrıca fanın sonuna kadar devir yükselttiği video da çok netti. Bugün bana söyledikleri ise Sony İstanbul servisine videoları göndermişler Sony kabul etmemiş, sorun yok demiş ayrıca serviste denemişler cihazı arıza görememişler. Geldim gene test ettim sorun hiç değişmeden devam ediyor, lanet ince tiz bir ses çıkıyor cihazın içinden. Samsung Full HD monitör kullanıyorum servise de söyledim onla bir ilgisi yoktur dediler. Ayarları otomatikte kullanıyorum fazla da kurcalamıyorum. Ama bu ses sürekli devam ediyor hatta USB diske dosya kopyalarken de aynı tiz ses çıkıyor.
Servisin en son harika çözümü ise cihazı başka bir servise götürüp orada test ettirmem oldu. Şimdi ben cihaz elimde servisleri mi gezeceğim sorunu anlatabilmem için. Bunun dışında hiçbir tavsiye çözüm önerisi hiçbir halt yok. Cihaz normal çalışıyormuş. Bu sesin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Bu tiz ses elektronik ürünlerin yüzde 90'ında cihazı direk değişime gönderir. ayıplı üründür bunun adı.
Buna benzer bir sorunla karşılaşıp çözüm önerisi olan arkadaşlardan bir tavsiye bekliyorum. Şimdi ben direk cihazı verdiğim garanti servisi üzerinden tüketici hakem heyetine mi gideyim yoksa kablo monitör artık adı her neyse bu sorunu çözebilecek bir yol mu deneyeyim?
Cihazı koca Sony'nin garanti servisine götürüyoruz, eve geldiğimde "Cihaz düzgün kapanmadı, veri depolama" bilmem ne bilmem ne hataları veriyor. Bu adamlar nasıl iş yapıyor ben çözemedim hala. Bu arada temalar da Spotify da yüklenmiyor. Müşteri hizmetlerinden port açtır dediler açtırdık, UDP TCP bütün portları. Tema yüklenmiyor, diğer uygulamalarda veriler bozuk hatası veriyor.
Ayrıca bu bildirim ve mesaj kutusu nasıl siliniyor arkadaşlar koca PS4 de istenmeyen mesajları silemiyoruz mu ? Oynadığım oyunla alakası olmayan mesaj attı çocuğun biri silinmiyor bir türlü?