PS4 temizliğini yapan yerler var mı?

sonhar

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF Gaming B650M-E AMD B650 6400 MHz (OC) DDR5 Soket AM5 mATX Anakart
Corsaır Vengeance Lpx 32GB (2X16GB) 6400MHZ Ddr5 Ram (CMK32GX5M2B6400Z30)
AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2 GHz AM5 96 MB Cache 120 W İşlemci
ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 3060 Ti OC Edition 8GB GDDR6
High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı
Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL-C12C 6 x 6mm Isı Borulu 120mm soğutucu
İyi günler PS4'üm var eski kasa (parlak kasa diye de geçiyormuş ilk çıktığında almıştım) Çok eski arada kapağını açıp, fanını ve diğer minimum şeyleri temizledim fakat yıllar oldu termal macun değişimini yapmadım. Bir sıkıntısı yok fakat olmasını bekleyecek değilim. Öyle traktör gibi ses falan yok. Sessizce çalışıyor, RDR2 falan oynarken sıkıntı yaratmıyor. Sağlam cihaz sırf termal macundan dolayı arıza çıkarsın istemiyorum. O yüzden bir yerde termal macun değişimi yapmak istiyorum. Ama bildiğiniz üzere esnaf tipi bazı işletmeler orijinal parça çalıp çakma malzemeler takabiliyorlar. Kısacası güvenmiyorum. Acaba Vatan, Teknosa tarzı yerler ücret karşılığı bu tür ufak işlere bakıyor mu, bilginiz var mı? Garantisi falan yok cihazın seneler oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, Bursa ve Kocaeli içinde ikamet ediyorsanız Rech Bilişim var diğer illerden kargo ile de gönderebilirsiniz.
Sitelerinde ücretlendirme kısmında şöyle yazıyor.
PS4 GENEL BAKIM ÜCRETİ
PERiYODiK BAKIM

Cihaz Tamamen Sökülür.
Anakart Üzerindeki Toz Ve Zamanla Oluşabilen Oksitler Temizlenir.
CPU / RSX / APU Entegreleri Üzerindeki Eskimiş Kurumuş Termal Macunlar ( Soğutucu Görevini Sağlayan Iletken )
Eskisi Tamamen Entegre Ve Fan Sogutucuları Üzerinden Silinerek Temizlenir.
Yeni Ve Kaliteli Termal Macun Sürülerek Fan Ve Işlemciler Üzerindeki ısı Iletkenlik Oranı Arttırılır.
Cihazın Fan Ve Usb Girişlerinin Içi Ve Dış Kasa Bütün Tozlardan Arındılır.
Lens Mekaniği Açılarak Lens Etrafındaki Tozlar Temizlenir Cihzın genel olark tamamı özel ilaç ile bakımı gerçekleştirilir
Servis Ücretimiz
150,00 TL

Biraz eliniz yatkınsa videolar izleyerek siz de yapabilirsiniz.

Bence en iyisi kendin yapmak. Parça çalmayacak birini bulsan bile 5 liralık macun sürüp cihazı daha beter hale getirirler.

İnternetten bu işin yapıldığı videoları izle. Kaliteli de bir macun (MX-4 veya Mastergel Maker) alıp bu işi kendin yap derim.

Arkadaşlarında dediği gibi bence de kendin yapman daha sağlıklı olur. Bu devirde işini hakkıyla yapan esnaf bulmak çok zor. Kim kimi öpebilirse. Zaten atla deve bir zorluğu olmaz internetten araştırıp rahatlıkla yapabilirsin.

Sizlerden rica etsem önerebileceğiniz böyle kapsamlı termal macun uygulamasını anlatan bir video paylaşabilir misiniz. Sizin bu gazla bilgisayar mühendisliği bile okuyasım geldi Elim yatkın PC kasalarında incik boncuk ne varsa hallediyorum fakat PS 4 pratiğim sadece dış kasasını söküp olabildiğince tozu temizlemek oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…