Bu geliştiriciye bağlı. Ben 4 yıldır PS5'te birçok kere denk geldim. Şu farkı da iyi anlayalım önce: PS4 sürümü olan oyuna dokunmadan sadece PS5 için 60FPS yaması getiren geliştiriciler de vardır. Direkt oyunu remaster, remake edip PS5 sürümü olarak çıkaran da vardır. 2. dediğim durumda DualSense desteği, SSD ile çok daha hızlanma, çözünürlük artışı, grafiklerde iyileşme gibi durumlar da söz konusu olur. 1. senaryoda genelde ücretsiz bir güncelleme ile 60FPS desteği verildi. 2. durumda ise 10 dolar tarzı tutarlarla genelde yükseltme sunan geliştiriciler oldu eğer PS4 sürümüne sahipsen o oyunun. Nadir de olsa tam sürüm parası isteyenler de gördüm. PS6 için de aynı durum olur eğer geriye uyumluluk PS5, PS4 ve öncesini desteklerse.
Konsollar maalesef PC gibi gücü artırdığında oyunlar da otomatik daha iyi çalışmıyor. Geliştirici arkadaşların bir tarafları diğer taraflarına denk geldiğinde 60FPS yaması getiriyorlar veya aynı yemeği ısıtıp tekrar sunmak isterlerse remaster/remake ediyorlar. PS6'da isterse çıktığı dönemde RTX 6090 gücünde olsun, geliştiricisi el atmadığında taklit edecek eski nesildeki konsolları.