PS5 2K monitörde 4K çalışır mı?

ulas1232

Hectopat
Arkadaşlar; monitörüm 2K 144Hz. PS5 almayı düşünüyorum acaba 4K olarak upscale edebilir miyim kayıp olmadan yoksa direkt 4K seçeneği çıkar mı? Merak ettim, yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar; monitörüm 2K 144Hz. PS5 almayı düşünüyorum acaba 4K olarak upscale edebilir miyim kayıp olmadan yoksa direkt 4K seçeneği çıkar mı? Merak ettim, yardımcı olursanız sevinirim.
Monitör 2k ise son çözünürlüğü odur hocam seçenek falan çıkmaz.

Ben bugün 1080p 144Hz monitörde ve 1080p 60Hz Tv’de 2K’yı denedim. Yırtılma oluyor. Düzeltileceği söyleniyor ama ne çıkar bilemiyorum. 4K Tv’de ise ps4 Pro ile arasında uçurum var, bildiğin büyülendim.

Ben 720P TV'de 1080P'de oynuyorum. Bir sıkıntı olmaz diye umuyorum.

Hocam piyasadaki 2K monitörlerin %95 i zaten Ps4 Pro ve Ps5 te 2K ve 4K çalışmıyor.
Playstation 2K destek olmadığı için zaten seçenekler karşına sadece 1080 ve 3840 çıkıyor.
Monitör 2k olduğu için 4K seçeneği pasif olduğu için sadece 1080 e mahkum kalacaksınız.

Lakin şöyle bir durum var. Toplamda yaklaşık 20-30 adet 2k monitör var ve bunları Ps4 pro ya da Ps5 e bagladiğınızda 4k seçeneği aktif oluyor ve 4k çalışıyor. Tabi burada yine iki konu var;
Gerçekten çözünürlük ne kadar oluyor, 4k görünüyor ama hangi seviyeye downscale yapıyor.
İkincisi bu noktada Fps ne oluyor.

Biz Ps5 te arkadaşlar olarak 2 ay önce Samsung 2k monitör aldık, Proda bağlayınca karşımıza 4k seçeneği aktif olduğunda bu konuyu araştırmaya başladık.
İsterseniz bahsettiğim o monitörlerin listesini verebilirim.

Deneyimlerimizi soracak olursanız gayet memnun edici görüntü almaktayız ama yukarıda yazdığım gibi hangi noktaya downscale yapıyor ve fps ne noktaya geliyor bunu çözemedik. Sebebi Ps de 2k yi böylelikle downscale yaparak çalıştırıyoruz, xbox ise bildiğiniz üzere native 2k desteğini sunuyor ve 2k cam gibi görüntü alınıyor.

Bende de Samsung 2K 144Hz monitör var yani 4K'dan 2K'ya downscale ediyorsa sıkıntı yok

Kardeşim verebilir misin o listeyi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…