İşte bu ya saçma sapan konuşmadan konsolun avantajlarını anlatan biri çıktı sonunda. Sadece eklemek istediğim bazı şeyler var.İlk olarak PS, Xbox birer oyuncaktır. PC ise her şeyi yapabileceğin bir makinedir. PS almamızın sebepleri:
1- GTA 6. Elinde en kral PC de olsa 1 belki 2 sene konsol denilen oyuncaklarda çalışacak bu oyun.
2- Özel oyunlar. Evet PC’ye çıksa da halen daha 1-2 sene boyunca konsola özel time exclusive kalıyor.
3- Rahatlık. Launcher muhabbetleri, grafik ayarı, çökme vs yaşamadan( çok nadir olabiliyor çökme) oyun oynama rahatlığı bir başka. Ayrıca konsol 60FPS hissiyatı gayet yeterli. 4080 laptop kullanıcısı olarak da diyorum bunu inanın üstünü aramıyorsunuz. 30FPS belası artık bu nesilde bitti nihayet.
4- Bu herkesi ilgilendirmiyor ben ve ben gibi azınlık için CD ile oyun takas imkanı var. Bu şekilde oyunları ya 2.el al sat ya da takas ile çevirerek çok cüzi tutara getirebiliyorsunuz. Açıkçası 4 senedir PS5 kullanıyorum şimdi de Prosunu aldım. Konsol camiasını bu sebepten seviyorum.
Şunu şöylerken en ufak bir kaynağınız olsa keşke. Evet Xbox geçen nesle göre daha az sattı ancak PS5 aynı süre içerisinde PS4'den %5-10 arası fazla satmış. TR gibi 3. dünya pazarları hariç hala konsol ana oyun cihazı. Bu cihazların kitlesi doğrudan aynı değil zaten. Herkes PC başına geçip ayar vs. uğraşmak istemiyor. Fazla para harcamadan 7-8 sene optimize şekilde oynamak daha cazip çoğu insan için.Konsol satışları düşüşte.
Güldürüyorsun beni, 5 sayfadır adamın yazdıklarını söylüyorum zaten.İşte bu ya saçma sapan konuşmadan konsolun avantajlarını anlatan biri çıktı sonunda.
Çok yanlış tartışıyorsunuz ikiniz de. Biri konsolu yanlış savunuyor diğeri yanlış gömüyor doğrusunu anlatayım size. Arkadaşın dediği optimize olayı doğru kendi kullandığım sistem bile arada basit oyunlarda takılıyor olmayan birşey değil bu optimizesi kötü olan oyunlarda daha da zor oluyor. Tlou gibi bilgisayara kötü çıkan oyunlar konsolda çok daha iyi çalışıyor ve arkadaşın dediği gibi kolay kolay Fps yerlere çakılmaz ya da oyun çökmez test ettiğim için söylüyorum. Özel oyunlar bilgisayara geliyor argümanını çok boş buluyorum 300 TL verip Plus alıp çoğu özel oyunu oynayabilirken her PS oyununa bilgisayarda kim 50 60 dolar verebiliyor merak ediyorum. Korsan kısmını kaale almıyorum zaten normal kullanıcı için olan durumu söylüyorum. Özel oyunların standart fiyatı da daha ucuz zaten çoğu zaman. Ve günün birinde illaha Tlou 3 gibi yeni Gow gibi veya en basitinden Gta 6 gibi oyunlar gelecek. PS6 çıktığında bile özel oyun çıkacak sonuçta ve PS4'te olduğu gibi bunları PS5 üzerinden de oynayabileceksiniz. Bilgisayarda Dualsense ayarları nasıl çalışıyor tam uyumluluk var mı bilmiyorum ama bilgisayarda Xbox kolu kullanıyorsanız PS kolunu kullanması çok daha keyifli efektler sayesinde. Konsolun standart uzanıp oynama vb avantajlarını saymıyorum herkes biliyor. Fiyat açısından da avantajlı gidip 20k'ya konsolu almak var 30 40k'ya pc dizmek var 20k'ya sıfır kasa dizmen zaten zor 4060'tan öteye gitmez o paraya dizeceğin kasa. Ha dezavantajları var mı var yeni çıkan oyunlar çok pahalı mesela. Ama aynı şekilde bazı oyunlar da çok ucuz ortası yok yani fiyatların. Zaten arkadaşın dediği gibi kalite modu ile performans modunda görüntü olarak az fark var 1440p oynamayacaksanız bilgisayar ile aynı görüntüyü alıyorsunuz. TV'ye bağlarsanız geniş ekranda oynamak ayrı bir güzel tabii.Sadece konsolculardan bir tane mantıklı argüman duymaya çalışıyorum kimin ne yaptığı ile hiç ilgilenmiyorum. Tavsiye isteyene zaten sebepleriyle neden PC daha iyi söylerim ama konsolcuların mantıklı bir sebep sunabildiğini görmedim. Son zamanlarda çok negatifim konsola karşı, biraz daha pozitif olmak istiyorum ama yok, kendi kullanıcısı bile mantıklı bir övgü yapamıyor.
Seninle neden iletişim kuramadık biz bir türlü. 4090'ınız yoksa PC çöp konsol daha iyi gibi toksik argümanlarla saldırıyorsun bunlar yanlış diyince de ayrı kızıyorsun çözemedim bu işi. Halbuki vurgulanacak ana nokta akşam eve gelip 1-2 saat oyun oynayacak adam için konsol iyidir onun dışında PC iyi ama her türlü PC gömmeye çalışıyorsun her neyse sana verdiğim son yanıttan sonra konuşulacak bir şey yok tüm dediklerinin neden yanlış olduğunu anlattım zaten. Ek olarak konsol mantıklı değil derken genel konuşuyorum, elbette spesifik kişiler için hâla mantıklı olabilir tabii ki, bunu belirttim. Bozuk PC'in yüzünden haterlık toksiklik yapmasan iyi anlaşacağız aslında. Laptop falan da önermedim ya ne diyorsun anlayamadım. İmkan varsa büyük ekranlı bir monitör deneyimi laptoptan daha iyi oluyor onu söyledim sadece belirttiğim her fikirde niye zorlama yaptığımı düşünüyorsun bilmiyorum. Laptop yerine ben de konsolu tercih ederim 15 inçle hayat geçmez.Güldürüyorsun beni, 5 sayfadır adamın yazdıklarını söylüyorum zaten.Biri oyun aleti, diğeri her şeyi yapabileceğin bir şey. Oyun olarak spesifik gidip PC almak saçma, hala buna diretiyorsun. Adama bir de laptop önermişsin. İşte bu yüzden zaten fikirlerini empoze ediyorsun diyorum, adam konsolda oynayacağım diyor sen hala PC al diyorsun. Ne zaman insanlar hakkında karar vermeyi bırakacaksınız? Diretmenin anlamı yok, bence bu daha iyi ben PC'den devam ediyorum deyip geç, bizde konsoldan devam edelim. Neyin çabasıdır?
Eğer PC'ye OrbisOS kurma şansın olsaydı emin ol sende oyunlarını orada oynardın, daha optimize çünkü. Benim PC'de oyun oynamama sebeplerimin başında Windows gelir.
PC'yi neden gömmeye çalışayım yaklaşık 500 oyunum olduğu platformda? Benim bahsettiğim rahatlık. 4090 örneğini şundan verdim; eğer sende 4090 yoksa bana boşuna PC övme çünkü oynadığın kalite PS5'den çok uzak değil anlamında verdim. Diğer türlü Mesut Çevik'den farkımız kalmaz demeye çalıştım. Karşı fikirlerde olmak iyidir, sadece illa PC alınacak gibi konuşuyorsun sanki ancak ben de yanlış anlamış olabilirim. Birbirimizi kırmaya gerek yok.Seninle neden iletişim kuramadık biz bir türlü. 4090'ınız yoksa PC çöp konsol daha iyi gibi toksik argümanlarla saldırıyorsun bunlar yanlış diyince de ayrı kızıyorsun çözemedim bu işi. Halbuki vurgulanacak ana nokta akşam eve gelip 1-2 saat oyun oynayacak adam için konsol iyidir onun dışında PC iyi ama her türlü PC gömmeye çalışıyorsun her neyse sana verdiğim son yanıttan sonra konuşulacak bir şey yok tüm dediklerinin neden yanlış olduğunu anlattım zaten. Ek olarak konsol mantıklı değil derken genel konuşuyorum, elbette spesifik kişiler için hâla mantıklı olabilir tabii ki, bunu belirttim. Bozuk PC'in yüzünden haterlık toksiklik yapmasan iyi anlaşacağız aslında. Laptop falan da önerdim ya ne diyorsun anlayamadım. İmkan varsa büyük ekranlı bir monitör deneyimi laptoptan daha iyi oluyor onu söyledim sadece belirttiğim her fikirde niye zorlama yaptığımı düşünüyorsun bilmiyorum. Laptop yerine ben de konsolu tercih ederim 15 inçle hayat geçmez.
Yani, ben de bunu anlatmaya çalıştım ama konu çok uzayınca iş farklı yerlere gitmeye başladı. Sanırım birbirimizi yanlış anladık arkadaşla.Çok yanlış tartışıyorsunuz ikiniz de. Biri konsolu yanlış savunuyor diğeri yanlış gömüyor doğrusunu anlatayım size. Arkadaşın dediği optimize olayı doğru kendi kullandığım sistem bile arada basit oyunlarda takılıyor olmayan birşey değil bu optimizesi kötü olan oyunlarda daha da zor oluyor. Tlou gibi bilgisayara kötü çıkan oyunlar konsolda çok daha iyi çalışıyor ve arkadaşın dediği gibi kolay kolay Fps yerlere çakılmaz ya da oyun çökmez test ettiğim için söylüyorum. Özel oyunlar bilgisayara geliyor argümanını çok boş buluyorum 300 TL verip Plus alıp çoğu özel oyunu oynayabilirken her PS oyununa bilgisayarda kim 50 60 dolar verebiliyor merak ediyorum. Korsan kısmını kaale almıyorum zaten normal kullanıcı için olan durumu söylüyorum. Özel oyunların standart fiyatı da daha ucuz zaten çoğu zaman. Ve günün birinde illaha Tlou 3 gibi yeni Gow gibi veya en basitinden Gta 6 gibi oyunlar gelecek. PS6 çıktığında bile özel oyun çıkacak sonuçta ve PS4'te olduğu gibi bunları PS5 üzerinden de oynayabileceksiniz. Bilgisayarda Dualsense ayarları nasıl çalışıyor tam uyumluluk var mı bilmiyorum ama bilgisayarda Xbox kolu kullanıyorsanız PS kolunu kullanması çok daha keyifli efektler sayesinde. Konsolun standart uzanıp oynama vb avantajlarını saymıyorum herkes biliyor. Fiyat açısından da avantajlı gidip 20k'ya konsolu almak var 30 40k'ya pc dizmek var 20k'ya sıfır kasa dizmen zaten zor 4060'tan öteye gitmez o paraya dizeceğin kasa. Ha dezavantajları var mı var yeni çıkan oyunlar çok pahalı mesela. Ama aynı şekilde bazı oyunlar da çok ucuz ortası yok yani fiyatların. Zaten arkadaşın dediği gibi kalite modu ile performans modunda görüntü olarak az fark var 1440p oynamayacaksanız bilgisayar ile aynı görüntüyü alıyorsunuz. TV'ye bağlarsanız geniş ekranda oynamak ayrı bir güzel tabii.
Şunu şöylerken en ufak bir kaynağınız olsa keşke.
İlla PC alınır demedim hiçbir zaman, genellikle PC mantıklı dedim. 4090 yoksa PC övülmez demenizi de mantıklı bulmadım yani 4070 Ti Super'li adam PS 5 Pro'ludan daha iyi bir deneyim elde etmiyor mu ya da 7900 XTX'li? Bu arada Mesut Çevik'in konsol konusunda düşünceleri çoğunlukla doğru maalesef Sony'nin PS 4 ve PS 4 Pro günlerinden eser yok. Oldukça başarısız bir nesil. Özel oyunlar gidince neredeyse hiç anlamı kalmadı PC'de DRM'siz çıkıyor ilk gün kırılıyor ya da benim gibiler paylaşımlı Steam hesabı alıyor offline da bitirip siliyor 25 TL'ye. Şimdi benim için konsolun hiçbir anlamı yok yani. PS 5 almak için sebep nedir diye sorunca pek bir şey diyemiyorum eski bir konsolcu olarak. İlk 2 sene oyun çıkarmadılar 2. senesinden sonra da PC'ye taşımaya başladılar tüm büyük özel oyunları. Böyle düşününce Mesut Çevik haksız demek güç açıkçası.PC'yi neden gömmeye çalışayım yaklaşık 500 oyunum olduğu platformda? Benim bahsettiğim rahatlık. 4090 örneğini şundan verdim; eğer sende 4090 yoksa bana boşuna PC övme çünkü oynadığın kalite PS5'den çok uzak değil anlamında verdim. Diğer türlü Mesut Çevik'den farkımız kalmaz demeye çalıştım. Karşı fikirlerde olmak iyidir, sadece illa PC alınacak gibi konuşuyorsun sanki ancak ben de yanlış anlamış olabilirim. Birbirimizi kırmaya gerek yok.
Yani, ben de bunu anlatmaya çalıştım ama konu çok uzayınca iş farklı yerlere gitmeye başladı. Sanırım birbirimizi yanlış anladık arkadaşla.
Daha iyi bir deneyim aldığını düşünmüyorum, çünkü istediğin kadar iyi bir sistemin olsun drop oluyor ve bu oyundan oyuna göre arkadaşın da dediği gibi kötüleşebiliyor. 4070 Ti Super ile de FG, DLSS açmadan 4K da oyun oynaman zor, ileriki yıllarda daha da kötü olacak. Misal ben 6700XT'i aldığımda 1440P ultra kartıydı şu an 1080P ultra kartı, dediğimi anlayabildin mi? PS5 ise 4K performans modunda 60 FPS'den düşmez, düşse de bunu gözünle zor fark edersin ve bunu yayıla yayıla yaparsın, crash falan da ben hiç karşılaşmadım zaten. PS5 neyse ancak PS5 Pro ile çoğu şey kıyaslanamaz, hani Pro'nun bende kötü olduğunu düşünen taraftayım aslında ancak FG ile kalite modlarında bile 60 FPS verebiliyor ve geçiyor hatta. PC'de 4K 60 FPS oynayabileceğin bir sistem PS5 ve PS5 Pro'dan oldukça yüksek fiyatlı olacak, en büyük argüman bu ve sabahtan beri bunu söylüyorum zaten.İlla PC alınır demedim hiçbir zaman, genellikle PC mantıklı dedim. 4090 yoksa PC övülmez demenizi de mantıklı bulmadım yani 4070 Ti Super'li adam PS 5 Pro'ludan daha iyi bir deneyim elde etmiyor mu ya da 7900 XTX'li? Bu arada Mesut Çevik'in konsol konusunda düşünceleri çoğunlukla doğru maalesef Sony'nin PS 4 ve PS 4 Pro günlerinden eser yok. Oldukça başarısız bir nesil. Özel oyunlar gidince neredeyse hiç anlamı kalmadı PC'de DRM'siz çıkıyor ilk gün kırılıyor ya da benim gibiler paylaşımlı Steam hesabı alıyor offline da bitirip siliyor 25 TL'ye. Şimdi benim için konsolun hiçbir anlamı yok yani. PS 5 almak için sebep nedir diye sorunca pek bir şey diyemiyorum eski bir konsolcu olarak.
Fazla para harcamadan 7-8 sene optimize şekilde oynamak daha cazip çoğu insan için.