PS5 disk versiyonu ne için tercih ediliyor?

Bulut Eker

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Aklıma takılan bir soru var. İnsanlar neden sürekli PS5'in disk sürümünü tercih ediyor. Ben dijital aldım. Herkeste disk sürümü olunca kendimi yalnız hissettim. Performansları aynı diye biliyorum. Neden dijital sürüm tercih edilmiyor da herkeste disk sürümü var?

Oyunları fiziksel disk olarak satın alıp koleksiyon yapanlar olabiliyor.
Bu oyunları takaslayarak veya dükkanlara satarak yeni oyunları daha düşük maliyetlerle oynamak isteyenler olabiliyor.
Blu-ray film arşivi varsa ek bir blue-ray oynatıcıya para vermeden PS5 üzerinden izlemek isteyenler olabiliyor.
Daha önceden bir PS4-PS4 Pro sahibiyse oradan elinde olan oyun CD'lerini kullanmaya devam etmek isteyenler olabiliyor.

Aklıma gelen avantajları bunlar.

Oyunları fiziksel disk olarak satın alıp koleksiyon yapanlar olabiliyor.
Bu oyunları takaslayarak veya dükkanlara satarak yeni oyunları daha düşük maliyetlerle oynamak isteyenler olabiliyor.
Blu-ray film arşivi varsa ek bir Blue-ray oynatıcıya para vermeden PS5 üzerinden izlemek isteyenler olabiliyor.
Daha önceden bir PS4-PS4 Pro sahibiyse oradan elinde olan oyun CD'lerini kullanmaya devam etmek isteyenler olabiliyor.

Aklıma gelen avantajları bunlar.

Blu-ray olayı nedir?

Blu-ray olayı nedir?
Sony'nin geliştirdiği bir disk teknolojisi. Bildiğim kadarıyla yüksek çözünürlüklü videoların diğer formatlara göre daha başarılı bir şekilde sıkıştırılıp diske yazılması ve bunun mavi lazerle okunması temeline dayanıyor. Bu film CD'lerini okuyabilecek bir blu-ray okuyucuya ihtiyaç var. PS'lerde ise kendi içerisinde bu özellik var. Türkiye'de kaç kişi bu arşive sahiptir bilmiyorum ama kullanım alanlarından biri yine de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı