Gerekli değil Pro ama bu saatten sonra Pro alınmalı yurt dışı olarak. Sebepleri sayayım:
1- düz PS5, artık 4 yaşını geçmiş konsol. Bu demek değil ki düz PS5 yetersiz. Ama düz PS5'in ülkemizde sıfır garantili fiyatına daha yeni çıkan yurt dışından Pro alınabiliyor.
2- GTA 6. bu zaten tek ve en büyük sebep. Tartışmaya kapalı diye düşünüyorum, oyunu oynayabileceğin en iyi konsol beğen-beğenme PS5 Pro. Xbox cephesinde de dengi yok çünkü.
3- PS6, Kasım 2027'de gelecek çok yüksek ihtimalle. Yani daha neredeyse 3 sene var. Bu 3 senede çıkacak üçüncü parti oyunları ve birinci parti oyunları düz PS5'ten daha iyi oynatacaktır. FC 25'te bile ben 5'ten 5 Pro'ya geçince farkı gördüm. İleride çıkacak hikayeli oyunlarda da ve FC'lerde de ama FPS ama grafik olarak farkı olacaktır. Şu anki oyunlar eğer yeni çıkmadıysa yani Pro'ya sonradan yama aldıysa pek de bir farkı göremiyorsun(FC hariç). Yeni çıkacak bir oyunda farkını gösteriyor.
Bu yorumu aktif olarak hem PS5 fat hem de PS5 Pro'ya sahip biri olarak yapıyorum. 4 sene PS5, şimdi de Pro'su ile devam ediyorum. Açıkçası benim 5 Pro'ya geçme sebeplerim bunlardı. Bu sebepten almışken Pro alın derim.
Ek: Disk okuyucu resmî garantili 6800TL teknoloji marketlerinde hatta hepsisony sitesinde nakit alırsan 6500TL'ye düşüyor. Stok beklemeni tavsiye ederim. 10K'ye satanlar hem yurt dışı satıyor genelde hem de garantili de olsa karaborsa satıyorlar. Gerek yok. Esnafa sevdirme kendini derim ben de disk okuyucu stoğu bekliyorum.
Hocam merhaba, ben sadece FC oynuyorum başka oyun oynamıyorum PS'den. PS5 fat var şu an bende Pro'ya geçmemi tavsiye eder misin? Ultimate Team menülerinde PC'deki kadar akıcılık var mı Pro da? Fat kasa da menüler kasıyor gibi çünkü.
Merhaba hocam, evet PS5'e göre 1 tık daha akıcı hissettiriyor ancak bunun 120 Hz ekranlı TV kullanmamla da ilgisi olabilir. PC kadar akıcı deneyim beklemeyin. Ek olarak FC'de grafikler bâriz daha iyi geliyor göze. Sadece FC serisi oynayan birisine de kesinlikle Pro model tavsiye etmem, gereksiz israf olur.
Şimdi çok güzel bir konuya değindin.
Bununla ilgili Reddit'te onlarca konu var.
PS5 Pro kullanıcılarının büyük birçoğu FC oynarken daha akıcı oynadığını söylüyor.
Karşıt tezler ise oyunun 60 FPS desteklediğini PS5'in bunu zaten sağladığını Pro'nun bir artısı olmayacağını söylüyor.
Oynayanlar ise 60 FPS'yi sağlamak için kendini yormayan Pro'nun oyunu daha akıcı oynattığını diye getiriyor.
Bende PS5'ten Pro sürümüne geçeceğim bu yüzden.
Geçmeni tavsiye ederim. Akıcılık konusunda olumlu katkı sağlayacaktır.
120Hz TV'ye gerek yok. EA zaten oyunu 60 FPS'e kilitliyor. Bunun ayarı yok PS'de.
Hocam söyledim ama tekrar diyorum. Grafik olarak az bir fark var. O fark da çimen detaylarında, ufak tefek oyuncuların detaylarında falan. Akıcılıkta da aman aman farkı yok. FC oynayan birisinin 20.000 TL fark verip PS5 Pro almasına hiç gerek yok. Hikayeli oyun oynuyorsundur, GTA 6 bekliyorsundur o zaman alın derdim. 1 yıldır PS5 Pro kullanıcısı olarak önermiyorum size kesinlikle. Paranız boşa gider.Fark edilir derece bir fark var mı akıcılık ve grafik olarak? Ben direkt 165 Hz monitör ile oynuyorum oyunu. 20 bin TL fark vererek geçeceğim PS5 Pro'ya. Deneyimlemediğim içim Pro'yu sizlerden fikir almak istedim yani.
Reddit de kafamı çok karıştırdı. Çok fark ediyor diyenler de var; plasebo etkisi, değişen bir şey yok diyenler de var.
PS5 Pro sahibiyim 1 yıldır. Ne size ne de konu sahibine önermiyorum. Değişmedi demiyoruz, 20.000 TL fark edecek değişiklik olmadı diyoruz. GTA 6 ve hikayeli oyun oynamayacak birisi için anlamı yok PS5 Pro’nun.Değişen bir şey yok diyenler PS5 sahipleri. Değişti diyenler PS5 Pro sahipleri.
Akıcılık anlamında değişeceğini düşünüyorum.
Ki FC26 oyunu PS5 Pro için ayrıca editlendi.
Sırf bu yüzden Pro almayı düşünüyorum ben.
PS5 Pro sahibiyim 1 yıldır. Ne size ne de konu sahibine önermiyorum. Değişmedi demiyoruz, 20.000 TL fark edecek değişiklik olmadı diyoruz. GTA 6 ve hikayeli oyun oynamayacak birisi için anlamı yok PS5 Pro'nun.
FC 25 de PS5 Pro yaması almıştı. Hafif iyileştirme için önermedim. Elbette para sizin, keyif sizin. Hayırlı olsun şimdiden.Arkadaş FC oynuyor ve FC için soruyor.
Ve FC26'da PS5 Pro için yeniden yapılandırma var. Pro serisine özel geliştirme var yani.
Eğer FC'de Ultimate oynuyorsanız oyundaki hafif iyileşmenin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor olmanız gerekiyor.
Onun haricinde çok bir fark olacağını zaten düşünmüyorum. Ama FC'deki ufak akıcılık iyileştirmesi çok şey ifade ediyor.
Ve inan 20.000 TL farka da 30.000 TL farka da değer Ultimate oyuncusu için.
Yine de konu içerisinde bana yaptığın öneri için teşekkür ederim.