İlk sorum şu sizce ileride 2K desteği gelir mi tahminlerinize göre?
2. sorum eğer 2K desteği gelirse ben 2K desteği gelmeden önce aldığım için 2K kullanamaz mıyım?
3.sorum IPS, TN, VA arasındaki farkı çok anlar mıyım öyle profesyonel falan değilim.
4. sorum 2K, 4K, 1080P arasındaki fark oyun oynarken ve film izlerken çok anlaşılır mı?
5.sorum mesela PS5 RDR2'de 4K RTX açılıyorsa 30 FPS'e düşüyor galiba. Ben 30 FPS istemezsem 4K'dan 1080P'ye çekebilir miyim?
Eğer çekebilirsem 1080 RTX varsa RTX on bir şekilde 60FPS mi verir? FPS takıntım çok yok bu arada.
Elimdeki sistemi yazmama gerek varsa diye:
RX570 4 GB.
Ryzen 3 3100.
8 GB 3000 MHz.
500GB WD Black HDD + 250 GB Samsung 860 Evo SSD.
Gelmez gibi. PS4'te getirmediler PS5'te gelmez gibime geliyor.
Hayır hiçbir alakası yok. Monitör ile uyumluluk söz konusu değil. Asıl PS5'e güncelleme geliyor. Monitör bir yere kaçmıyor ki.
Ben TN ile IPS'in farkını yan yana koyunca bile anlıyorum. Siz en iyi IPS alın profesyonel değilsiniz zaten.
Anlaşılıyor. Hemde bariz bir şekilde.
Eğer RTX'i hafif moduna alırsanız 4K 60FPS oynayabilirsiniz. 1080P'ye düşmeye gerek yok.
Evet verir. PS5'in bir testte 1080P'de bazı oyunlarda 120FPS'lerde dolandığını görmüştüm ne kadar doğru bilemeyeceğim tabii. Ama FPS takıntınız yok ise 4K 30FPS Full RTX oynayabilirisiniz. Ama benim tavsiyem en iyisi RTX'i hafif alıp 4K 60FPS oynamak. 30 ile 60'ın farkı gerçekten hissediliyor.
Bu arada 4K için sisteminiz oyunlarda yetmez. Ekran kartı yükseltmesi yapın veya imkanınız var ise PS5'i televizyondan oynayın, geriye kalan para ile de Sistem'i yükseltin. RX 570 yetersiz günümüze göre.
Profesyonel oyunculara TN panel öneriliyor diye biliyorum.PS5 zaten şu an sadece exclusive oyunları için alınır. İleride 4K yerine 2K2vkeya 1080P açılabilir. Onda da 60 FPS'i geçemeyecek monitör yüzünden derseniz PS Exclusive'lerinin çoğu hikaye oyunu ve hikaye oyunlarında 60 FPS bile yeterli oluyor.
Hocam profesyonel değilsiniz deyip IPS alın demek biraz çelişkili olmamış mı? Profesyonellere IPS önerilir genelde.
4K monitör ilerleyen zamanlarda FPS düşüşlerine neden olabilir?
PS5 zaten şu an sadece exclusive oyunları için alınır. İleride 4K yerine 2K2vkeya 1080P açılabilir. Onda da 60 FPS'i geçemeyecek monitör yüzünden derseniz PS Exclusive'lerinin çoğu hikaye oyunu ve hikaye oyunlarında 60 FPS bile yeterli oluyor.
Hocam profesyonel değilsiniz deyip IPS alın demek biraz çelişkili olmamış mı? Profesyonellere IPS önerilir genelde.
Gelmez gibi. PS4'te getirmediler PS5'te gelmez gibime geliyor.
Hayır hiçbir alakası yok. Monitör ile uyumluluk söz konusu değil. Asıl PS5'e güncelleme geliyor. Monitör bir yere kaçmıyor ki.
Ben TN ile IPS'in farkını yan yana koyunca bile anlıyorum. Siz en iyi IPS alın profesyonel değilsiniz zaten.
Anlaşılıyor. Hemde bariz bir şekilde.
Eğer RTX'i hafif moduna alırsanız 4K 60FPS oynayabilirsiniz. 1080P'ye düşmeye gerek yok.
Evet verir. PS5'in bir testte 1080P'de bazı oyunlarda 120FPS'lerde dolandığını görmüştüm ne kadar doğru bilemeyeceğim tabii. Ama FPS takıntınız yok ise 4K 30FPS Full RTX oynayabilirisiniz. Ama benim tavsiyem en iyisi RTX'i hafif alıp 4K 60FPS oynamak. 30 ile 60'ın farkı gerçekten hissediliyor.
Bu arada 4K için sisteminiz oyunlarda yetmez. Ekran kartı yükseltmesi yapın veya imkanınız var ise PS5'i televizyondan oynayın, geriye kalan para ile de Sistem'i yükseltin. RX 570 yetersiz günümüze göre.
Ama direkt 2K desteği olmadığından 2K tam mantıklı olmayabilir. 1080P ve 4K birbirinden çok farklıymış o yüzden 4K daha iyi olabilir gibi geldi.
Yani 2K mı almalıyım 4K mı tam anlayamadım kusuruma bakmayın. Monitör öneriniz varsa çok memnun olurum.
Çok teşekkür ederim peki önerebileceğiniz en fazla 4000 TL monitör var mı?
Profesyonel oyunculara TN panel öneriliyor diye biliyorum.
Hocam 4K mı alacaksınız 2K mı? Ben hala siz karar vermediniz diye düşünüyorum ama.
TN panel kötü görüntü az gecikmeymiş galiba (hatam varsa kusura bakmayın). Benim için görsellik daha önemli ama IPS panel iyi görüntü ama çok gecikmeymiş sizce o gecikme çok farkedilir mi?