PS5 için 2K mı 4K mı?

osrt91

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistemim laptop i7 9750 16x2 RAM RTX 2060 modeli var. Evimde PS4 Pro mevcut. TV’den uzaklaşıp bilgisayar masamda oyun oynamak istiyorum artık. Uzanarak oyun oynamak bana göre değil ben monitör almak istiyorum ama ileriye dönük PS5 içinde desteklese iyi olur. 4K mı almalıyım 2K mı? Amacım yayın yapmak GTA Zula CS:GO gibi oyunlar oynamak.

4K daha iyi ve geleceğe yatkın ama beklentinizin altında performans alabilirsiniz. AAA oyunların 4K bile açılabileceğini pek zannetmiyorum. İndie oyunlar 4K 60FPS olabilir belki.

2K ise daha yüksek performans sunuyor. Ama 4K'ya göre biraz daha hızlı eskiyecektir. Hızlı dedim ama rahat 5 yıl üstü üst seviye monitör olarak kalır ki 1080P bile günümüzde popüler ve tercih ediliyor.

PS4 Pro 2K desteklemiyor diye biliyorum. Ya 1080P ya 4K oluyor. Belki PS5 de öyle olabilir. Bence 4K 60Hz bir monitör tercih et. Bence PS5 büyük ihtimalle oyunları 4K 60FPS veya 1080P 120FPS çalıştıracak.

PS4 Pro 2K desteklemiyor diye biliyorum. Ya 1080P ya 4K oluyor. Belki PS5 de öyle olabilir. Bence 4K 60Hz bir monitör tercih et. Bence PS5 büyük ihtimalle oyunları 4K 60FPS veya 1080P 120FPS çalıştıracak.
Dediğinize destek olarak Konsollar belirli standart çözünürlüklerle geliyor. Mesela çözünürlükler benzer olsa dahi 21/9 gibi oranlar desteklenmiyor. QHD desteği de olmaz bence.

Peki 4K 144Hz veya daha yüksek HZ 27 Inc bir cihaz alımda 60FPS oynamak mümkün olur mu veya daha düşük grafiklerde? İleri de laptop yanına kasa alınabilir o zaman.

Peki 4K 144Hz veya daha yüksek HZ 27 Inc bir cihaz alımda 60FPS oynamak mümkün olur mu veya daha düşük grafiklerde? İleri de laptop yanına kasa alınabilir o zaman.

Cihazın gücüne bağlı. Cihaz kaç FPS verirse onu görürsün.

O zaman şu şekilde yapılabilir mi? 2K garanti diyorsunuz ideal olanı şu an bu gözüküyor. Ama 4K'da alınırsa yarın bir gün PS5 teknik özellik olarak 4K destekler ve yeni bir kasa toplamak gerekirse 4K için monitör de almak zorunda kalmam. Çok kararsız bir durum. Peki 2K günümüze göre iyi midir?

1080P bile günümüze göre iyi. 2K gayet yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…