PS5 için 4K TV şart mı?

PAKETSALAM1

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, bizim televizyon 1080p çözünürlükte. Bir de benim BenQ marka, 144 Hz, 1080p bir monitörüm var. Sizce hangisi daha iyi görüntü verir: Televizyon mu yoksa monitör mü? Gerçekten 4K bir ekrana geçmeye gerek var mı? Çünkü çoğu oyunu performans modunda oynuyorum; 30 Hz'de oynamaktan keyif almıyorum. Zaten 4K moda aldığımda çoğu oyun 30 FPS'e sabitleniyor. Ancak ben 60 FPS oynamak istiyorum. 60 FPS yaptığımda ise görüntü zaten 1080p veya 1440p çözünürlüğe düşüyor.

Bu konu hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum.

PS5 için 1080p tam olarak yetersiz diyemesemde daha iyi bir televizyon veya monitöre geçmek daha mantıklı olabilir oyun keyfi açısından PS'nın 1080p oynattığı oyun çok az 60 FPS verdiğinde genellikle 2K bazı oyunlarda 4K oluyor bu görüntülerde oynamak varken 1080P'de oynamak daha kötü bir görüntü verir tabii ki 120 FPS veren rekabetçi oyunlarda monitörünüzü hikayeli oyun oynarken televizyonunu kullanabilirsiniz ama tak çıkar uğraşmam(ki bence de mantıklı değil) diyorsanız televizyon en mantıklısı olur.

Ps5 için en azından 2k çözünürlük ve büyük ekran lazım bence.

Bence zorunlu değil. Oyundan oyuna değişir ama çözünürlük en son düşündüğüm şeylerden biri oluyor benim oyunlarda. Grafik açısından güzel olan bir oyun düşük çözünürlükte sadece modellerin kenarları pikselleşmiş gözüküyor onun dışında çoğunlukla sırıtan bir yanı yok. Full HD zaten hala aktif bir şekilde kullanılan ve cam gibi gözüken görüntüler vermeye devam ediyor.

Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Ancak dediğim gibi, 60 FPS oynamayı sevdiğim için genelde performans modunu tercih ediyorum. Performans modu ise maksimum 1440p çözünürlük sunuyor.

Örnek olarak Uncharted 4: A Thief's End ve The Last of Us gibi oyunlarda 4K 60 FPS oynanamıyor; maksimum 1440p çözünürlükte çalışıyor. Bu durumda 4K TV/monitör almak mantıklı mı? Monitöre bağlayıp oynarsam görüntü kalitesi ve renkler açısından bir fark olur mu?

Televizyona bağlayıp büyük ekrandan oynamak konsolun asıl keyfi olduğundan monitör yerine televizyon almanızı tavsiye ederim fakat teknik detayları bilmiyorum ben 1440p çözünürlükte olsa da hala daha yenilemenizi tavsiye ederim yarın bir gün PS6 falan alırsanız o konsol zaten standart 4K 60 FPS çalışacaktır ona da yol yaparsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…