PS5 kaç sene daha idare eder?

Makaleler
4
Ileride Xbox almayı düşünüyorum ancak PS oyunlarını oynamak için bir PC almak istiyorum. PC'yi yaklaşık 7 yıl boyunca upgrade yapmadan kullanmayı planlıyorum çünkü ekran kartları hızla gelişiyor ve eski modellerin performansı zamanla düşebiliyor veya yeni oyunları çalıştırmakta zorluk çekebiliyorlar. Xbox Series X almayı düşünüyorum, ancak yeni bir Xbox modeli çıktığında eski konsolumu satarak yenisiyle değiştirmeyi planlıyorum. Ayrıca PS5'i yeni nesile geçiş yapmadan önce almayı düşünmüyorum, çünkü hala PS4 için oyunlar geliştirilmeye devam ediyor ve optimize edilmiş oyunlar PS4'te de sorunsuzca çalışabiliyor. Nadiren de olsa PS oyunu alabilirim ancak genellikle Xbox tarafına eğilirim çünkü oradaki oyunlar daha ucuz olabiliyor. Sizin fikriniz nedir, sadece Xbox mu kullanmalıyım yoksa hem Xbox hem de PS5 gibi bir konsolu bir arada mı kullanmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın varsa konsol olarak PS kullanılabilir, ama bilgisayarın yoksa Xbox kütüphanesi daha çok götürür.

Birincisi PS4 desteği 2023'te son buldu 2013'te çıkan bir konsol kendisi yani bu hep böyledir PS3'ün desteği de 2016'da son buldu 2006 yılında çıkmıştı. Bu anlamda konsollarda sistem yeni nesil çıktıktan 3 sene sonra eskiye destek alıyor. Kasım 2027'de PS6'ya geçeceğiz PS5'i de 2030'a kadar desteklerler yani 6 sene daha yeni oyunlar gelir. Sony oyunlarını oynamasanız da olursa ve her iki tarafa gelen oyunu da özellikle Xbox'a öncelik vereceksiniz PS5 köşede tozlanır başka da bir şeye yaramaz almayın derim o yüzden sadece Xbox alın. PC alırsan Xbox'da almış oluyorsun rekabetçi oyunlar oynarım dersen ve Steam olsun Epic olsun diğer farklı marketler olsun birçok yerden ucuz oyun imkanı sunuyor Xbox'a göre.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı