PS5 kaç yıl götürür?

O durum eskidendi. Artık yeni bilgisayarlar saf güçle değil yazılım desteği ile çalışıyor. Adam 5060 ile Ray Tracing'i ultraya bile alsa Cyberpunk'ta 300 FPS alıyor nasıl garantisi yok? Daha geçenlerde NVIDIA kartlar için güncelleme tanıtıldı artık DLSS kullanınca karta %20 daha az yük binecekmiş böylece VRAM tasarrufu olacakmış. Böyle bir piyasada konsolun adı silinir gider. 5-10 seneyede piyasada konsol kalmayacak alan insan sayısı her sene azalıyor çünkü.

Bunu 4-5 sene önce bilgisayarlar için söyleniyordu bu sürekli loop giren bir durum.

Oyun satışları bakımından:
How many copies has Elden Ring sold? — 2025 statistics | LEVVVEL (2 nci bölüm.)

DLSS sayesinde oyun yapımcıları PC için optimizasyon yapmayı bıraktı zaten DLSS ile çözülüyor gibi boşuna mı PC çıkan oyunlar kaç senedir optimizasyon sorunu yaşıyor.

Konsol satışları azalmadı PS 4 2020'ye kadar 100 m adet sattı PS 5 daha şimdiden 80 m satışı geçti ve sandığının aksine yurt dışında PC popüler değil konsol kullanımı %60 civarında neredeyse.

Ki Elden Ring PS de sorunlu çıkmasına rağmen daha fazla satış yaptı

Artık Sony oyunları bilgisayara çok daha erken çıkıyor. Eskiden PC'ye gelmesi seneler süren PS oyunları artık çıktıktan taş çatlasa 1.5-2 seneye bilgisayara daha iyi grafiklerle gelmiş oluyor. PC tarafındaki kullanıcı sayısı arttıkça da PS oyunları daha hızlı gelmeye başlayacak. Yani demek istediğim bu hemen olacak bir şey değil. Belki 5-10 sene sonra belli olmaya başlar aradaki makas. Ama ben konsolun cazibesinin her geçen sene daha da azaldığını düşünüyorum. Eskiden konsol alınacağı zaman ayrı bir havası olurdu şu an ikisini fiyat anlamında karşılaştırdığında bilgisayar daha mantıklı geliyor fiyatı geçtim normal fiyatta karşılaştırmasan konsolu bilgisayardan ayıran pek bir özellik kalmadı artık.

Ek getiri. Oyunlar artık yapım maliyetleri çok fazla artı çıkmaya mecburlar. Grafik konusunda bence ps5 daha iyi olduklarını düşünüyorum heleki optimizasyonu düşünürsek kesinlikle ps5. Ha şunu dersen bana 100 bin TL bir pc ile 25 bin TL bir aleti karşılaştırıyorsan ben tabi PC derim lakin aradaki farka göre PS5 çicek çicek.

Hocam işe sadece Türkiye gözünden bakıyorsunuz yurt dışında konsollar neredeyse bedava satılıyor bu yüzden adamlar PC alıp 1-2 sene beklemek yerine direkt 500 dolar verip konsolu alıp oynamayı tercih ediyorlar.

Yurt dışında PC'ler oyun oynamak için alınmıyor daha çok iş için kullanılıyor

Grafik konusunda zaten her zaman PC'ler daha üstündü PS 2 zamanında bile PC ile PS oyunları arasında fark vardı fakat satış konusunda herhangi bir şey değiştirmedi.

Fiyat konusu olarak Türkiye'de PC tabii ki de daha mantıklı ancak global olarak bakarsanız konsollar halen daha üstün hele hele GTA 6'nın çıkışıyla bu fark daha da açılacaktır.

PS 5 2.el 15 bin TL satılıyor 15 bin TL vereceğin bir konsolun PS 5 gücünde olması imkansız çünkü.

Grafik konusunda PS5 daha iyi değil. PS5 ten bilgisayara çıkan her oyun tekrar cilalanarak çıkartılıyor. Optimizasyon açısından düşünürsen de bilgisayar daha önde çünkü daha fazla FPS alıyorsun. 25 bin TL ile 100 bin TL'lik aleti karşılaştırmıyorum.
PS5 Slim'in resmi garantilisi şu an 40 bin lira. İthalatçı garantili olanını ele almıyorum çünkü önereceğim bilgisayarın da resmi garantisi var. Yani garanti desteğini göz ardı edemezsin.
Seni 5 sene çok rahat götürecek DDR5 yeni nesil sistemde 44 bin lira. Resmi garantili.
Karşılaştırmaya bakarsan PS5 Slim Cyberpunk 2077 de 2K çözünürlükte Ray Tracing ile beraber 30 FPS çalışıyor. Attığım hazır sisteme bakarsan attığım sistem 2K çözünürlükte RT ultrada DLSS quality mod ve Frame Generation ile beraber 150 FPS alıyor. Arada 5 kat fark var. Şu farkı görmezden gelmeniz üzücü.

Dostum bu resmi garantili mi? İthalatçı garantili ürünün daha ucuz olması normal adam sana resmi garanti sunmuyor çünkü. Garanti benim kardeşim sorun oldu mu bana gel diyor. Yani satıcıya güvenmek durumunda kalıyorsun.
İdefixte satılıyor oluşu resmi garantili olduğu anlamına gelmiyor. Orası tıpkı Trendyol, Hepsiburada gibi bir satış platformu.

O konuda haklısın yurt dışında konsollar daha ucuz bilgisayarlara göre.

Son düzenleme:

ithalatçı garanti.
Distribütör garantili olmuyor mu yani bilcom garantili oluyor diye biliyorum yanlış biliyorsam düzeltin.

Yanlış biliyormuşum.

www.akakce.com/r/?c=17130&vi=32&z=0&u=ref%3Dakakce&yz=77880&v=1.82.1&pr=760463233&vd=2333&pg=1016740066

Ama üstüne 6 k koyup prosunu alabiliyorsun zaten bilcom garantili.

www.akakce.com/r/?c=15663&vi=63&z=0&u=utm_source%3Dcomp_akakce%26utm_medium%3Dcpc%26utm_campaign%3Dakakce_genel&yz=77880&v=1.34.7&pr=321437397&vd=11070&pg=1129023016
Veya normal versiyon 11k ucuz.

İthlatçı garantili düzgün bir yerden aldığın sürece sorun yaşamazsın 23 k ya aldığın PS ile 44K aldığın PC arasında uçurum olması zaten normal değil mi?

Ben PS 5 CD'li 2 kollu 20 bin TL aldım şu anlık herhangi bir sorunda yaşamadım.

Alın güvenilir satıcılar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…