PS5 kolu almaya değer mi?

Makaleler
3

Arada 3 kat fiyat farkı var neredeyse, PS5'i almaya değer mi PC oyunları için?

Son düzenleyen: Moderatör:
PC'de kullanacaksan dualsense alınmaz. Clutch'da iyi bi kol değil.

PC de neden DualSense alınmaz?

DualSense PC için sorunlu diye biliyorum, xbox kolu al daha iyi.

Xbox kolu tavsiye ederim. Hem Xbox kolum hem de PS5 konsolum var dolayısıyla iki kolu da denemiş birisi olarak şunu söyleyebilirim Xbox kolu net bir şekilde daha ergonomik, ele daha iyi oturuyor, rahatsız etmiyor ve bilgisayar desteği daha iyi.

Xinput desteği yok ve ergonomik değil.

Gamepad hakkında pek fazla bilgim yok ama PC de DualSense kullanıyorum ergonomi konusunda beni rahatsız etmiyor ayrıca DualSense tam destekli oyunlarda kablosuzken de titreşim özelliği vs. çalışıyor. Ancak ben yurt dışından aldım şimdiki fiyatını hak etmiyor diyebilirim.

PC de neden DualSense alınmaz?
Çoğu oyunda haptic özellikleri yok. Pil süresi kısa 5-6 saate max bitiyor. Stick drift yeme veya kullanıma göre analoglarının aşınma hızı fazla. Ergonomi kişiye göre değişir. Bluetooth harici kablosuz bağlanamıyorsun. Olur da modem vs veya başka bir kablosuz cihaz yakındaysa gecikme veya bağlantı sıkıntıları olabiliyor bazen. Üstüne fiyatı da pahalı. Dualsens parasına deli gibi kaliteli Xbox düzenli kollar var.

Bunlar gümrüğe takılır. En azından bir kısmı da parasına değmez onlar şuan.

Haptic tarzı şeyler istiyorsan bunu al ozaman. Tetik tuşlarının orada ekstra 2 tane titreşim motoru var haptic kadar olmasa da benzeri hissiyat veriyor. 2.4G alıcılı mekanik tuşlu.

Evimde PS5+ 2 tane dualsens var ama dualsens kollarını hiçbir zaman PS5 dışında kullanma ihtiyacı hissetmedim açıkcası. Tek günlük ağır oyun sekansında 2 kolunda şarjının bittiğini falan bilirim o yüzden dualsense PC için gereksiz bence.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…