PS5 NAT tipi başarısız hatası nasıl giderilir?

EXANOXX

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi Sosyaller, iyi akşamlar. Bugün kullanıyor olduğum PS5'im durduk durmadık yere bağlantı hatası vermeye başladı, hiçbir şekilde oyunlarda Online kısmına bağlanamıyorum. Bağlantıyı kontrol et dediğimde ise her şey başarılı iken NAT tipi başarısız hatasını arıyorum. Superonline ile sabahtan beri görüşmeme rağmen herhangi bir çözüm sunulmadı bir şey gözükmüyor, internet hızınız normal, modemi aç kapa demekten başka bir şey yaptıkları yok. Bu sorunu manuel olarak çözmemin bir yolu varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Bilgisayar, tablet, telefon hiçbirinde bağlantı problemi yok sadece PS5 NAT hatası.

Ben bu sorunu Xbox konsolum da yaşamıştım. Sorun modeminizden kaynaklanıyor olabilir. Ben modemi değiştirdiğim de bu hatadan kurtulmuştum. Tabii farklı markalar ama belki işe yarayabilir.
Değerli cevabın için teşekkür ederim dostum arıza ekibi geldiği zaman göreceğim.

Herkese iyi sosyaller, iyi akşamlar. Bugün kullanıyor olduğum PS5'im durduk durmadık yere bağlantı hatası vermeye başladı, hiçbir şekilde oyunlarda Online kısmına bağlanamıyorum. Bağlantıyı kontrol et dediğimde ise her şey başarılı iken NAT tipi başarısız hatasını arıyorum. Superonline ile sabahtan beri görüşmeme rağmen herhangi bir çözüm sunulmadı bir şey gözükmüyor, internet hızınız normal, modemi aç kapa demekten başka bir şey yaptıkları yok. Bu sorunu manuel olarak çözmemin bir yolu varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Bilgisayar, tablet, telefon hiçbirinde bağlantı problemi yok sadece PS5 NAT hatası.

Arkadaşlar aktif olarak saat 3 civarından beri bununla uğraşıyorum çözümü şu anlık modem arayüzünü kurcalayarak buldum diyebilirim. (internetteki hiçbir çözüm işe yaramadı) geçici mi kalıcı mı olacağını bilmiyorum sorun yaşamazsam ekleme yapmam. Çözümü sizinle de paylaşacağım bunu yaşayacak olan arkadaşlar uygulayabilirler.
Öncelikle ben Superonline kullanıyorum arayüzüm ise Zxhn H267a. Yapmanız gereken modem arayüzüne girip güvenlik duvarını düşüğe çekmeniz ve daha sonrasında PS'inizin modem arayüzünden IP'sini öğrenmeniz gerekmekte. Sonrasında sırası ile arayüzden internet, güvenlik, DMZ kısmına gelip DMZ'yi aktif ediyorsunuz. WAN bağlantısı kısmında dhcp_tr olanı seçip lan yöneticisi kısmına PS'inizin IP'ini yazıp uygula diyorsunuz ve sorun çözülüyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı