PS5 nereden alınır?

Omer Sozen

Hectopat
Merhaba, yakın zamanda PS5 almayı düşünüyorum ve piyasadan pek anlamıyorum. Trendyol, Hepsiburada gibi sitelerde fiyatlar ortalama 20.000-30.000 aralığında değişiyor. Yani kolayca iki kollu (2 kol almayı düşünüyorum) PS5 bulabiliyoruz 25.000'e. Ama MediaMarkt'ta 4-5 ay önce fiyat sorduğumda PS5 Slim'e 36.000 demişti diye hatırlıyorum. (o zamanlar Hepsiburada'da 20-25k bandındaydı fiyatlar.) MediaMarkt'ın sitesinde Fortnite'lı PS5 yine 36k diyor ama gerçekten hiç anlamıyorum. Edition'lı almak mı gerek, yoksa mağazasından almak mı gerek, Teknosa'nın sitesinde 26.000 gözüküyor onu mu almak gerek veya Hepsiburada'dan 23-24K'ya ucuza bulup kapatmak mı gerek bilmiyorum. Kafam çok karışık. Emin olduğum tek şey PS5 Pro almaya gerek olmadığı. GTA 6'nın fragmanının PS5 Slim üzerinden o kalitede çekilmesi, benim için PS5 Slim'in yıllar boyunca götüreceğini kanıtladı. Oyun sektörü de gelişmedi o kadar zaten diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız, fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. İyi günler.

Pahalı olan yani resmi kanallardan satılan cihazlar Bilkom garantili yani direkt distribütör garantili. Diğer pazaryeri sitelerinde satıcıların daha ucuza sattığı cihazların garantisi ise satan firmaya ait yani paralel ithalat ürünler, resmi distribütör değil. Tercihinize bu kritere göre yapabilirsiniz. Bilkom garantili ürünlerde cihazın kendinde iki sene içinde bir sorun olursa ya da joystickler bozulursa değişim yapılıyor fakat parelel ithalat ürünlerde öyle olmuyor. Satıcının insiyatifine bağlı.

Cihazların hepsi aynı cihaz. Bilkom garantili olanlar resmi garantili oluyor. İthalatçi garantili olanların garantisi aldığın yer. Biraz risk alma durumu bu. Ben cihazın sağlamlığına güvendiğim için risk alıp ucuz olan ithalatçı garantili almıştım.

Bir de Hepsiburada'daki ürünlerin yorumları da korkuttu beni. Temiz ürün göndermiyorlarmış sanırım. Şuan bana en mantıklısı Teknosa'nın sitesinden dijital PS5 Slim almak geliyor ama 1 kolu var.

Hocam öncelikle editionlu alıp boşa para harcamanızı önermem. Ayrıca eğer özel oyun derdiniz yoksa Xbox almanızı öneririm. Yaklaşık 2 yıldır Series X kullanıyorum, bu süreçte PS5 de kullandım. Kollar açısından Xbox çok daha iyi; adaptive trigger çok fark etmiyor , kol elinize oturup rahatça kullanamadığınızda. Ayrıca Game Pass de çok büyük bir avantaj, PS karşısında. O yüzden Xbox'ı bir gözden geçirmenizi öneririm. Fakat arkadaşlarınız PS5 kullanıyorsa, çoğunlukla crossplay sorunları yaşayabilirsiniz. O yüzden PS5 daha mantıklı olur. Fakat genel olarak baktığımızda kesinlikle yine Xbox tercih ederdim.

Slim o kadar uzun gidecek bir cihaz değil. Pro uyguna alırsan baya kaliteli cihaz 4k 60 Fps baya iyi bir görsellikle oynuyorsun. Optimizesi biraz kötü bir oyuna çattın mı direkt sorun yaşıyorsun Slim'de örnek Silent Hill 2. Yavaştan PS6 da geliştiriliyor neslin sonuna doğru yaklaşıyoruz. Ama Slim gibi bir cihaza asla 36k para verilmez resmi garanti ayağına bir kamyon kar payı koyuyorlar o cihazlara besbelli. 23 24k çok ucuz fiyat o fiyata bulabileceğinizi sanmıyorum en son baktığımda en ucuz dijital bile 27k civarıydı. Ki cihazı sık kullanacaksanız öyle Fifa Gta oynarım diye almıyorsanız CD girişli almanızda fayda var dijital alıp sonra birdaha CD roam alırsanız çok para kaybedersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…