PS5 Pro çıkarsa alınır mı?

Hocam söylediğiniz bana çok mantıklı geldi. Bana göre Ps6 çıkması biraz daha zaman alır. Teşekkürler.

2024 sonu dolar kuru tahmini 37TL falan PS5 Pro 550$ olsa 20.500₺ yapar ithalatçı yani esnaftan alırsan kâr payı ile 30-35K olur. Ben geçmeyi düşünürüm eğer 20flops+ rdna3 işlemci ile 4K-60FPS verecekse. İzlediğim birkaç kişi PS5 pro ile PS5 sahipleri GTA 6 oynarken arada ciddi bir fark olacağını PS5 sahipleri “biz eski nesildemi kaldık bu grafik farkı ne ?” Diyecek kadar olabilirmiş. Ancak PS5 standart güçlü bi makina uzun süre götürür eğer çıkacak oyunları oynayayım,grafik orta halli olsun bazen 30FPS takılırım diyorsan Pro boş iş

Kime göre neye göre hocam ? Şahsen hiç pro model almadım PS1-2-3-4-5 şeklinde ilerledim ancak PS5 pro düşünmüyor değilim. PS5 şuan RTX konusunda başarısız oldu. PC DLSS ile fark attı bununda en büyük sebebi konsollara FSR 3 hala gelmemesi ileride gelirse PS5 standar sürüm yürüt götürür. Daha konsolu zorlayacak oyun gelmedi muhtemelen GTA 6 zorlayacak zaten oyun PRO model üzerinden yapılıyor çok net belli. Rockstar şirketine 2022 başında cihazın kiti verilmiş deniliyor. Pro modelde ps4 pro aksine büyük sıçrama yapması bekleniyor. (4070 kart gücünde hatta daha güçlü) PS5 Pro 2024 sonunda çıksa PS6 2028’e kadar gelmez. 3-3.5 sene için eğer bütçe varsa alınır veya yükseltilir.

Son düzenleme:
O sözü direk Batu bozkan ve Mesut çevik söyledi ki Bu konuda şuanda sadece 3 video var 2 tanesi yabancı.

PS5 için dahi uzun süreli oyun çıkmadı. PS5 pro ne kadar güçlü olursa olsun. PS4-PS5 gibi olacak. PS4 çok satılı olduğu ve hala yeterli PS5 satışı olmadığı için çoğu oyunu zorla PS4'e çıkardılar. Şimdi PS5 satışı çok fazla ama PS5 pro okadar fazla satana kadar tüm oyunlar PS5'e optimize çıkmak zorunda buda PS5 pro'nun gücünü tam kullanamayacakları anlamına geliyor ki 2 ucu ... deynek.

Zaten o süreç bandında da en az 2 sene geçicek ki o zamana da PS6 sızıntıları başlar.

Bi yandan bu şekilde düşünüyorum ancak Pro model 4K-60FPS olacaksa onada ayrı optimize yapmak zorundalar SS-SX-PS5+ Pro allah yardımcıları olsun yapımcıların şimdiden. Özellikleri belirli olsun zaten forumda bolca konuşulur daha 9-10 ay var şuan PS5 almak en mantıklısı zamlar gelmeden. PS6 çıktığında hemen alınacak bir konsol değil ben 1 sene bekliyorum sorun oluyormu diye ki genelde oluyor. Yani pro model sonrası ps6 alınması 4 seneyi bulur

Öyle hocam zaten nası PS4 kullanıcısı PS5'ten fazla olduğu için PS4'ü bırakamadılar çünkü oyun satışının çoğu PS4 sırtlıyordu hala daha. Şimdi de PS5'için aynı durum olacak. Bu döngüyü PS6'da anca kırarlar ki PS5 pro'nun asıl amacı aslında PS6'ya hazırlık. O yüzden upgrade gereksiz çünkü direk PS6 çıkınca direk PS5 jenarasyonunu çöpe atacaklar.

Genede PS5 alacaksan ve bütçen varsa tabi ki pro modeli daha mantıklı.

Bunun nedeni ne işlem gücünü yakalamalarının nedeni PS5 Pro ya gömecekleri upscale teknolojisi olacak. Donanım olarak aralarında neredeyse fark yok Upscale ile sistemi oturtacaklar PS6'da ise hem bu teknoloji hemde daha güçlü bir donanım ile direk PS5 jenerasyonuna tekmeyi vurucaklardır.

7-8 ay önce konsolu aldım şuan fiyatlar uçmuş bilmiyorum cihaz yattığı yerden kâr yaptı. Eğer vaatler doğruysa iş yaparsa PS5 satıp üstüne 12-13K ekleyip alırım belki eğer çok etkisi olmazsa ( Bence bir şekilde aldıracaklar 4K-60FPS olayını oturturlar) kol vs alırım devam ederim.

Bu arada PS5 pro sahipleri ileride PS6’ya rahat upgrade ederler cihaz yine değerlenecek cebinden az verecek yeni cihaza

Bende 1 sene önce aldım. Aşırı Grafik delisi değilseniz değmez. Ben genelde oynanışa bakarım. Aman yerdeki yaprak sayısıymış yok. Babaanemin burnundaki kılların detayı çok ilgilenmiyorum. Ortalama üstü olsun Altta attığım resim gibi görünmesin grafikler yeter.

Dosya Ekleri

• 1702595900767.png
    307,6 KB · Görüntüleme: 73
Katılıyorum. Atıyorum ben de gta 6 için ps5 ya da x series x almayı düşünüyorum fakat grafikler dediğiniz gibi orta-orta üst olsa yeterli bence. Çünkü bir süre sonra ister istemez "aa grafiklere bak çok iyi" demeyi bırakacağız, oynanışa odaklanacağız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…