Neresi yetersiz mesela? Size uzay mekiği falan lazım herhalde
2024 sonu dolar kuru tahmini 37TL falan PS5 Pro 550$ olsa 20.500₺ yapar ithalatçı yani esnaftan alırsan kâr payı ile 30-35k olur. Ben geçmeyi düşünürüm eğer 20flops+ RDNA3 işlemci ile 4K-60FPS verecekse. İzlediğim birkaç kişi PS5 Pro ile PS5 sahipleri GTA 6 oynarken arada ciddi bir fark olacağını PS5 sahipleri “biz eski nesildemi kaldık bu grafik farkı ne?” diyecek kadar olabilirmiş. Ancak PS5 standart güçlü bir makine uzun süre götürür eğer çıkacak oyunları oynayayım, grafik orta halli olsun bazen 30FPS takılırım diyorsan Pro boş iş.
Kime göre neye göre hocam? Şahsen hiç Pro model almadım PS1-2-3-4-5 şeklinde ilerledim ancak PS5 Pro düşünmüyor değilim. PS5 şu an RTX konusunda başarısız oldu. PC DLSS ile fark attı bununda en büyük sebebi konsollara FSR 3 hala gelmemesi ileride gelirse PS5 standar sürüm yürüt götürür. Daha konsolu zorlayacak oyun gelmedi muhtemelen GTA 6 zorlayacak zaten oyun Pro model üzerinden yapılıyor çok net belli. Rockstar şirketine 2022 başında cihazın kiti verilmiş deniliyor. Pro modelde PS4 Pro aksine büyük sıçrama yapması bekleniyor. (4070 kart gücünde hatta daha güçlü) PS5 Pro 2024 sonunda çıksa PS6 2028'e kadar gelmez. 3-3.5 sene için eğer bütçe varsa alınır veya yükseltilir.
Mevcut PS5 sahipleri PS5 Pro yerine PS6'yı beklemeli bence.Öncelikle merhaba. Bugünlerde PS5 Pro muhabbeti çok fazla dönmeye başladı ve 2024 yılının başında çıkabilir diyorlar. Daha İyi Bir İşlemci Daha iyi bir kalite ve Tüm Oyunları neredeyse 4K 60FPS oynatabileceğini söylüyorlar. PS5 normal olanı bu dönemlerde 23Bin fiyat ile alınabiliyor. Size Göre PS5 Pro Kaç Lira olur, PS5 Pro beklenmeli mi? Ve PS5 Pro alınmalı mı?
donanimi dusuk olsada xboxdan daha iyi gorunum ve performans veriyor 4k olayida soyle desteklenen oyunlarda veriyor oda biraz oyun yapan firmalara kalmis ilderde cikicak cogu oyun ps5 optimize olcagi icin 4kdada rahatca oynarsiniz ps5 proda o 4 k 60 fps olayini tamamlar okadar yaniYok değil de, benim de beklentilerimin biraz altında kaldı. Donanımı Xbox'a göre düşük, optimizasyondan bayağı kurtarsada 4K çözünürlükte 60 FPS veremediği oyunlar var.
ps6 yakin donemde cikmaz ps5in rahat 7 senesi varÖyle hocam zaten nası PS4 kullanıcısı PS5'ten fazla olduğu için PS4'ü bırakamadılar çünkü oyun satışının çoğu PS4 sırtlıyordu hala daha. Şimdi de PS5'için aynı durum olacak. Bu döngüyü PS6'da anca kırarlar ki PS5 pro'nun asıl amacı aslında PS6'ya hazırlık. O yüzden upgrade gereksiz çünkü direk PS6 çıkınca direk PS5 jenarasyonunu çöpe atacaklar.
Genede PS5 alacaksan ve bütçen varsa tabi ki pro modeli daha mantıklı.
Bunun nedeni ne işlem gücünü yakalamalarının nedeni PS5 Pro ya gömecekleri upscale teknolojisi olacak. Donanım olarak aralarında neredeyse fark yok Upscale ile sistemi oturtacaklar PS6'da ise hem bu teknoloji hemde daha güçlü bir donanım ile direk PS5 jenerasyonuna tekmeyi vurucaklardır.
Dolaşan söylentilere göre ps5 pro ps5'in TF değeri olarak 2 katı olacak buna ek olarak DLSS benzeri bir yapay zeka ile fps boost mümkün olacak bu sebeple ps5 pro ömrü ps5'e göre çok daha uzun olacak. Ps5 1080p konsol olarak uzun süre zaten gider 2K - 4K için Ps5 pro uzun vaadeli olur PS6 çıkış tarihi ertelenir.Ben konsolcu değilim. Bilgisayar üzerinden oyun oynamaya alıştığım için konsollara pek saramıyorum. Planım GTA6 çıktığı zaman PS5 Pro modelini alıp GTA 6 Steam üzerinden bilgisayarlar için çıkış yaptığı zaman konsolumu, bilgisayarım ile beraber satıp sistemimi yeni nesil parçalar ile yükseltmek. PS5 Pro modeli bana göre diğer konsollara nazaran 2. el piyasasında değerini daha fazla koruyacaktır. Ayrıca bahsi geçen güç farkı muhabbetleri doğruysa, düz PS5 ile PS5 Pro arasında, GTA6 üzerinde, şehir içi NPC yoğunluğu, ufak texture detayları, fizik ve grafik detay (ışıklandırma) farkı illaki olacaktır. Diyelim ki bu muhabbetler boş PS5 Pro çıktığı zaman arada çok fark olmayacak, o zaman GTA 6 oynarken stabil 60FPS almak bile bana yeter. Bu değerleri Pro modeli sağlıyorsa emin olun PS4 döneminde olduğundan daha fazla PS5 Pro satışı yapılır. PS4 Pro üzerinden örnek gösteriliyor ama bana kalırsa PS4 ara dönemde kaldığı için PS4 Pro modeli geliştirildi ve 4K desteği getirildi. Günümüzde eğer ticari anlamda bir konsol geliştirip satmak istiyorsanız önceki modelinizden bariz farklar ile piyasaya çıkış yapması lazım. Sebebi çok basit bilgisayar oyunculuğu PS4 dönemime göre çok fazla arttı. Pro modeli ile normal model arasında güç farkı olmazsa, üstüne 450 dolar olan model fiyatı 550 veya 600 dolar gibi bir fiyattan satışa çıkarsa PlayStation oyuncu kitlesi bilgisayara kaçar. Zaten konsol oyunları artık bilgisayarlara da çıkıyor. Bir tane kol alır bilgisayar alır keyfine bakar insanlar. Benim öngörebildiğim bu durumları şirketler zaten planlamıştır. Bu yüzden Pro model ile düz model arasında fark bekliyorum.
Dolaşan söylentilere göre PS5 Pro PS5'in TF değeri olarak 2 katı olacak buna ek olarak DLSS benzeri bir yapay zeka ile FPS Boost mümkün olacak bu sebeple PS5 Pro ömrü PS5'e göre çok daha uzun olacak. PS5 1080p konsol olarak uzun süre zaten gider 2K - 4K için PS5 Pro uzun vaadeli olur PS6 çıkış tarihi ertelenir.
Yok. Rtx 4090 baya iyi 8k oynatıyor gerçekten. 8k kartı denebilir.Asıl 8K Gaming konsolu PS6 olacak diye düşünüyorum ona da daha zaman var. Zaten 8K çözünürlükte oyun açacak bir donanımı 500 dolalık bir cihazda beklemek zor ve saçma olur. PS6 çıkış yaptığında aynı PS5 gibi düşük çözünürlükte açıp görüntüyü yüksek çözünürlüğe büyütür konsol. 2K dolar fiyatla çıkış yapan RTX4090 anca anca eli yüzü düzgün 8K oyun oynatıyor. Daha öyle teknolojilere zaman var. İşlemci ve ekran kartı çipsetlerinin nm değerleri düşüp ısı yüzdeleri aşağılara çekildikçe daha çok güç ile daha çok verim elde edilebilmeye başlanacak. Bu en çok konsollara yarar tabii. 2nm ve 1.8nm için yarış var şu an şirketler arası. O rekabet eninde sonunda kullanıcıya yarar.
Yok. RTX 4090 bayağı iyi 8K oynatıyor gerçekten. 8K kartı denebilir.
DLSS olmasa 4 k kartı bile değil