Tek kişilik oyunlar için idealdir ama yok ben "çoklu oyunculu oyunlar oynayan rekabetçi biriyim" diyorsanız 120 Hz modellere yönelmeniz daha iyi olur. Tabi kontrolcü ile ne kadar rekabetçi ve hızlı olunabilir bilemiyorum. Ben yıllardır 120 Hz ve üzeri monitörler kullandım ama oyunları 60 fps'de oynarım hep, tek istisna CS idi yıllar önce.
32 inç boyutunda olmak üzere 2K 120 Hz'mi yoksa 4K 60 Hz'mi şeklinde sadece iki seçeneğim olsa 4K'yı seçerim.
32'lik M7'nin piksel yoğunluğu nedeniyle görüntüsü çok iyi, 43'lük M7'ye göre baya farkediyor. Bizdeki üründe bulutlanma sadece çok az kenarlarda vardı, genel olarak ürünün ışık ve renk dağılımı dengeliydi, bendeki 43'lük M7'den daha iyiydi. Şans meselesi tabi ama sanki 32'lik M7'ler 43'lüklerden daha iyiymiş gibi bir izlenim oluşturdu bende.
Evet çoğu ucuzluk IPS panelden daha iyi bir kontrast deneyimi yaşatıyor. Kişisel olarak VA panellerden memnunum, ancak misal kardeşim VA panelin kenarlardan hafif renginin açılmasını sevmiyor, ben dert etmiyorum. M7 serlileri halâ daha en yüksek fiyat/performans oranını sunan ürünler, heleki öğrenci indirimi kampanyası ile alma şansınız varsa kaçırmayın.
30 fps'yi kare ekleyerek akıcılaştırması filmlerde ve dizilerde benim hoşuma giden bir durum, 30 fps'lik oyunlarda daha keyifli olacaktır tahminim, oyunlarda denemedim ama benzeri bir özelliği olan Lossless Scaling kullanıcısıyım ve gayet keyifli buluyorum. Ancak bu özellik gecikmeyi/lag arttırır, oyun modunu açınca faydası olup biraz daha gecikmeyi düşürüyor ama yine de hissedilir. Hafif gecikmeyi dert etmeyen de var, katlanamayan da var, kişisel tercih, ben dert etmeyenlerdenim, Lossless Scaliing ile de aynı şekilde gecikme artıyor.