kursadnamli
Hectopat
PS'i olmasa da PS5 Pro almasının mantığı yok. Tek geçerli sebep oyunları 1 yıl erken oynayabilmek.
Neden hocamPS5 Pro'nun kendisi zaten direkt alınmaz. Düz PS5 alıp üstüne 20-30K cebime kalsa deseniz anlarım.
Bir kafeye gittiğimde bile arayüzü vs o kadar çekiyor ki kendinePS5 Pro da alsanız PS15 Pro Max Ultra Plus da alsanız o PlayStation'a para akıtmaya devam etmek zorunda kalacaksınız oyun oynayabilmek için. PC varken konsol anlamsız.
Konu sahibinin halihazırda PlayStation'u varmış görmedim. PS5 Pro mantıksız o zaman, zaten PS4'ünuz var gerek yok PS5 Pro'ya. Zaten çok bir albenisi de yok.
Oyunları çıktığı anda oynayayım derdim yok aslında bakacak olursanız. Apple dünyası gibi arayüzü ve kullanımı premium hissettiriyor. Çocukluğumdan beri kendi paramı kazanana kadar PS4'üm olmamıştı biraz da yaradır. Ama aynı zamanda işimde de ekran kartı yarıyor analiz sürelerini kısaltıyor. Ve bilgisayarımı her türlü yükselteceğim ya ilk PS5 alıp sonra onu yükselteceğim. Ya PS5 Pro alıp yıl sonuna doğru yükselteceğim. Ya da pca yi yükseltip sonra PS5 Pro alacağım.
Neden hocam.
Bir kafeye gittiğimde bile arayüzü vs o kadar çekiyor ki kendine.
PS 4 ile PS5 Pro aynı olamaz ki PS 4'te şu an bile çoğu oyun istediğim performansta değil SSD taktım ama yetmiyor.
Bence şu an yükseltme yapmak mantıklı değil.
1-bilgisayarınız gayet iyi tüm oyunları rahatça oynarsınız. Elinizde GTX 1080 veya RTX 2060 gibi eski veya güçsüz kartlar yok.
2-RTX 5000 serisi çıkmak üzereyken 3070 Ti gibi güçlü bir karttan RTX4000 serisine geçiş yapılmaz. Değmesi için en az 4070 Ti Super almak gerekir yine de mantıksız bence.
3-RTX 5000 serisi çıkmasına az kaldı. Frame Gen veya DLSS gibi özel bir teknoloji gelebilir veya performans artışı fazla olabilir. NVIDIA yeni serisinde her zaman önceki seriyi çöp edecek bir şeyler sunuyor. 4000 serisi aldığınıza pişman olabilirsiniz.
3- PS4 Slim zaten güncel tüm oyunları barındırıyor, PS5 için doğru düzgün oyun çıkmadı. PS5 Pro'ya geçmek için bir sebep yok kısaca.
4-PS5 Pro fiyatı pahalı olacak. Bu yüzden o paraya sağlam PC almak daha mantıklı.
5-PS5 oyunları çok pahalı.
6- ilk 2-3 yıl PS5 ile 60 FPS oynacaksınız sonra 30 FPS oyun oynamak zorunda kalacaksınız.
7- PS5 Pro ara bir konsol olduğu için PS6 ile arasında çok fark olacak. Doğru düzgün oyun çıkmasını bekleyene kadar PS6 piyasaya çıkmış olacak.
8-PS5 Pro ile Türkçe yama veya modlama yapamayacaksınız.
9-PC yükseltmek daha mantıklı çünkü 4070 Ti Super sistemde çok rahat her oyunu DLSS ile 100 FPS üstü oynarsınız.
10-konsolla sadece oyun oynayabilirsiniz PC ile her şeyi yaparsınız.
11-bilgisayarda ucuza oyun bulmak daha kolay. Steam, Epic Games ve Amazon Prime Gaming gibi alternatifler bolca var.
Benim sorum zaten 5000 serisi içindi sayın hocam. Teşekkür ederim mesajınız için daha açık olması adına tekrar sorayım sizce PS5'i 20k gibi ucuz br fiyata alıp 5000 serisi mi bekleyeyim yoksa direkt 5000 serisi alıp sonrasında aylar sonra PS5 Pro mu alayım.
Playstation veya Oyun Konsolları genel olarak keyfi cihazlar. Burada sizin gibi düşünen arayüze veya konsol konforuna bakan insanlar olmadığı için size almayın diyecekler tabiki bu fiyat performans odaklı bakış açısı yüzünden. Onların tek düşündüğü PC 'ye zaten oyun gelecek ve yüksek fps alacağım. Bu mantıkla konsol hiç satılmaması gereken bir cihaz olurdu. Ps5 70 milyon satış yapmış bir cihaz ve avrupada gelir düzeyi daha yüksek olmasına rağmen insanlar PS5 almayı tercih ediyor. Bunun sebebi zaten bilgisayar ile oyun aracının aynı olmaması örneğin benim konsolu konumlandırdığım alan ile bilgisayar kullanmak istediğim alanlar farklı her seferinde bunu değiştirmekle uğraşmıyorum zaten bu konfor için PS5 alıyorsunuz ve sınırlı süreli bile exclusive olsa sonuç olarak bu oyunları PC kullanıcısından 1 yıl önce oynuyorsunuz. Parayla satın alınamayacak bir şey sonuçta zaman. PS5 alırsanız en az 10 oyun sınırlı exclusive olacak buda 10 yıl eder. Oyunları çok takip etmiyorum diyorsanız almayın en basitinden GTA 6 için bu konsolları elinde tutan ve PRO bekleyen kişiler var. Ayrıca ps3-ps4 neslinde ilk başta konsoldan güçlü gözüken ekran kartları zorlanmaya başladı bu 2-3 yıl sonra belli olacak bir durum.Benim sorum zaten 5000 serisi içindi sayın hocam. Teşekkür ederim mesajınız için daha açık olması adına tekrar sorayım sizce PS5'i 20k gibi ucuz br fiyata alıp 5000 serisi mi bekleyeyim yoksa direkt 5000 serisi alıp sonrasında aylar sonra PS5 Pro mu alayım
Eğer PS4 oyunlarını oynamadıysan düz PS5 alıp üstüne ekran kartımı da satar 7900GRE - 7900XT veya 4070Tİ super tarzı bir ekran kartına yatırırım. PS Plus ile playstation oyunlarını neredeyse 2000 lira civarı yıllık verip bedavaya oynarım. İşim bitince de istemiyorsam güzel bir fiyata satar paramı geri alırım.RTX 5000 serisini ve PS5 Pro'yu bekliyorum. Elimde AMD 5950X ve RTX 3070 Ti ekran kartlı bir PC var ve PS4 Slim var. İki ürün de aynı anda çıkacak gibi duruyor, sizce hemen hemen 50 bin TL bütçe ile ekran kartı mı almalıyım PS5 Pro mu almalıyım? Hangisi daha mantıklı?
2. Cihaz CD'li ve kol var oyüzden aslında alınabilir.
iki kat para verip garantili güvenilir almak mantıklı mı diğeri de amazondan ama ithatalçı
2. Cihaz CD'li ve kol var o yüzden aslında alınabilir.