PS5 Pro vs PS5 Slim

Exodia474

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, iki cihazdan birini düşünüyoruz. Herkes gibi ikilemde kaldık. 4K olsun FPS canavar olsun takıntım çok yok ama GTA 6 ve benzeri oyunlar gerçeği var. Düz PS5 Slim versiyonun standart bir Gaming'de GTA 6 ve Forza Horizon 6 gibi oyunlarda zorlanma şansı var mıdır? Pro almak ne getirecektir bana? Stabilite önemli öyle WoW! demek zorunda değilim ama GTA 6 gibi bir oyunda kasmasından korkarak oynamak istemiyorum.

Hocam eğer çok fazla konsolda vakit geçireceğim diyorsanız PS5 Pro almanız daha mantıklı olur, çünkü artık çoğu yeni oyun PS5 Pro desteği ile çıktığı için Pronun güzelliklerinden faydalanabiliyorsunuz ve Proya özel PSSR teknolojisi var ki bu çok büyük bir artı konsol için ama eğer sadece arada sırada futbolumu, yarış oyunumu oynar takılırım diyorsanız PS5 Slim fazlasıyla işinizi görecektir.

Hocam eğer çok fazla konsolda vakit geçireceğim diyorsanız PS5 Pro almanız daha mantıklı olur, çünkü artık çoğu yeni oyun PS5 Pro desteği ile çıktığı için Pro'nun güzelliklerinden faydalanabiliyorsunuz ve Pro'ya özel pssr teknolojisi var ki bu çok büyük bir artı konsol için ama eğer sadece arada sırada futbolumu, yarış oyunumu oynar takılırım diyorsanız PS5 Slim fazlasıyla işinizi görecektir.

Konsol benim ilk konsolum olacak. Hep Gaming PC tercih ettim. PC tercihini Mac olarak güncelleyince artık olursa bir PS almak istedim. Çocukken oynadığım PS 1 harici konsol tercih etmemiştim. Saatlerce konsolda durmam mümkün değil ama güzel bir televizyon ile de hakkını versin isteği var. Yeni nesil güçlü oyunlara düz PS5 hafif kalır keyifsiz oynatır korkusu oldu. Oynayacağım f.c 26, gelince GTA 6, FH 6 ve bilgisayar başında olduğumdan oynayamadığım exclusive ya da normal hikayeli oyunlar ve belki Tekken falan. Her şeyin sırası var tabii 5 saat falan konsolda duramam kullanım senaryosu slime daha yatkın dursa da garanticilik korkusu var. Arada fiyat da var. Fiyata değer gibi durmasa da yeni oyunlar ile fark yaratır gibi Pro.

Konsol benim ilk konsolum olacak. Hep Gaming PC tercih ettim. PC tercihini Mac olarak güncelleyince artık olursa bir PS almak istedim. Çocukken oynadığım PS 1 harici konsol tercih etmemiştim. Saatlerce konsolda durmam mümkün değil ama güzel bir televizyon ile de hakkını versin isteği var. Yeni nesil güçlü oyunlara düz PS5 hafif kalır keyifsiz oynatır korkusu oldu. Oynayacağım f.c 26, gelince GTA 6, FH 6 ve bilgisayar başında olduğumdan oynayamadığım exclusive ya da normal hikayeli oyunlar ve belki Tekken falan. Her şeyin sırası var tabii 5 saat falan konsolda duramam kullanım senaryosu slime daha yatkın dursa da garanticilik korkusu var. Arada fiyat da var. Fiyata değer gibi durmasa da yeni oyunlar ile fark yaratır gibi Pro.
Eğer ekranınız 4K ise Pro almanız daha mantıklı olur diğer türlü Slim de oyun oynarken 60fps oynamak istiyorsanız performans modunu açabiliyorsunuz oyundan fakat tabi görüntü biraz daha kötü oluyor, diğer türlü kalite modu ile 30fps olarak oynayabilirsiniz, ama Pronun güzel bir tarafı her oyunda olmasada fps kilidini kaldırıp PSSR'dan faydalanarak daha yüksek fpslerde oynayabiliyorsunuz, örnek ben Stellar Blade oynarken ayarlardan Pro ayarını açarak 80fps civarı kalitesi de bozulmayarak çok güzel oynamıştım. Eğer şuan tek oyun oynama aracınız PS5 olacaksa ve aradaki fiyat farkı sizi sıkıntıya da sokmayacaksa Pro almanız daha iyi olur bu vakitte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı