PS5 Slim mi yoksa PC mi alınmalı?

forummanyagı

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bir şey soracağım. Sizce PS5 Slim mi almalıyım yoksa PC mi? Şu an burada PS5 Slim 18.500 fakat PC'ler çok pahalı yaşadığım yer. KKTC ve PC'ler çok pahalı Türkiye'den getirmek istiyorum fakat bozulabilir diye korkuyorum. Türkiye'den getirme ihtimalimde olmayabilir. Hangisini almalıyım sizce? Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminizin diğerlerine göre daha uygun fiyatlı bileşenlerini KKTC'den kalan parçalarını Türkiye'den almanız sizin yararınıza olacaktır çünkü şahsen PS5 PC'nin yanında sönük kalıyor. PS5 sadece medya ve eğlence aracı iken PC ile bunlara bağlı kalmayıp özgürce takılabiliyorsunuz. Uluslararası garanti sistemi diye bir olay vardı bir örneğin Almanya'dan laptop aldınız Avusturya'daki herhangi bir şubeden teknik destek ve onarım hizmeti alabiliyorsunuz ama Türkiye'de alacağınız ürünlerde geçerli mi ve nasıl işliyor tam açıkca bilmiyorum. İyice araştırıp bu sorunu çözebilirseniz benim kararım PC'den yana olacaktır.

Bence PC topla. Neden dersen istediğin oyunu rahatça indirir oynarsın.
1- Kıbrıs Cumhuriyetine geçme imkanın var mı? Kotsovolos ya da Stephanis'den Türkiye'ye oranla daha ucuza PC toplayabilirsin. Kıbrısta uzun süre yaşadığım için söylüyorum. Oradaki fiyatlara da hakimim hem kuzeyin hem de Kıbrıs Cumhuriyetinin. KKTC'den sakın PC toplama önermem. Bazı parçalar fake geliyor adaya. KKTC'den aldığım Samsung 870QVO SSD'de başıma geldi.
2- Eğer Kıbrıs Cumhuriyetine geçme imkanın yoksa Mersin'e gidip PC'yi toplayıp KKTC'ye sokabilirsin. Lakin ekran kartını kasanın içine takmasınlar onun yuvadan kırılma ihtimali olabilir kutusunda kalsın. KKTC'ye PC'yi getirdiğinde evde kendin takabilirsin. Videoları zaten internette mevcut ya da Lefkoşa'da Fıstık Bilgisayar'a götürüp onlarda takabilir eğer takmasını bilmiyorsan kendin.

PC konusunda sizi destekliyorum. Türkiye'den aldığı PC bozulduğunda Türkiye'de değiştirebilir ve servislerinden faydalanabilir. KKTC'de servis diye bir şey söz konusu değil öyle bir ülke yok dünya üstünde ve firmaların distribütörlükleri de yok. O yüzden işini sağlama almak için konu sahibi arkadaş ya Türkiye'den PC toplayacak ya da Kıbrıs Cumhuriyetinden (oraya geçme imkanı varsa tabii). KKTC'den alınan hiçbir ürünün garantisi yoktur, hepsi oraya kaçak giriyor ve KKTC'den alınan ürünlerin uluslararası garantisi de kapsamıyor Türkiye'de.

Son düzenleme:
PC toplamayı düşünüyorum ben de ama Kıbrıs'tayım, o sıkıntı. Rum tarafına gecebilıyorum fakat İngilizcem yok, eger TR gidemezsem PS5 Slim alacağım. TR gidersem nereden almalıyım PC?

PC toplamayı düşünüyorum ben de ama Kıbrıs'tayım, o sıkıntı. Rum tarafına gecebilıyorum fakat İngilizcem yok, eger TR gidemezsem PS5 Slim alacağım. TR gidersem nereden almalıyım PC?
Dostum Kıbrıs Cumhuriyetine geçebiliyorsan neden İngilizce derdi ediyorsun ki çeviri kullanırsın. Türkiye’den Mersin’de Vatan bilgisayardan toplayabilirsin. Ama itopya.com sitesi üzerinden bilgisayar parçalarının listesini yaparsın, Stefanis ya da Kotsovolostaki çalışanın önüne verirsin, o sana toplar zaten. Kıbrıs Cumhuriyetinde satılan ürünler garantisi bakımından AB’ye bağlı o yüzden seni satış sonrasında asla üzmezler. Türkiye’den sen bilgisayarı KKTC’ye yaya olarak sokarsan gümrük ödemen gerekiyor. Ama Kıbrıs Cumhuriyetinden Metehan (Kermia)’dan geçersen vergi ödemene de gerek kalmaz aslında daha ucuza toplamış olursun. Yoğun saatlerde geçersen sınırdan iki tarafın polisi de bagajını kontrol etmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…